För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra att det viktigaste ändå är att de får säga JA till varandra och tillslut fick de ändå sin dag som de beskriver som ambitiöst, pittoreskt och äventyrligt. Michaelas och Olofs bröllopsberättelse är verkligen magisk läsning, precis så som deras kärlekshistoria en gång började….

THE STORY BEGINS…
MICHAELA BERÄTTAR | Vi träffades som brevvänner. Vi skickade brev och godis till varandra mellan Tjeckien och Sverige. Vi blev väldigt bra vänner via brev och kunde prata om allt mellan himmel och jord med varandra. Jag befann mig för tillfället redan i en relation och Olof såg mig bara som en vän. För Olof blev vår relation mer och mer komplicerad, han började utveckla djupa känslor för mig men ville inte förstöra min dåvarande relation. Så från ingenstans så försvann han bara en dag. Han slutade att svara på mina meddelanden. Jag visste inte vad som hade hänt och blev ledsen för att min bästa vän hade bara försvunnit plötsligt. Efter något år hörde han av sig till mig men jag blev jättearg. Jag kunde inte tro att han vågar prata med mig (han hade inget bra svar på varför han bara försvann, han berättade inte om sina känslor) och jag ville inte prata med honom igen. Ytterligare ett år eller så gick och jag började förstå att jag inte kan sluta tänka på honom, så jag kontaktade honom själv. Vi var då båda singlar och bestämde oss för att för första gången träffa varandra på T-Centralen i Stockholm. Från ögonblicket när vi träffades för första gången visste vi att: – THIS IS IT.
PLANERINGEN
BÅDA BERÄTTAR | Vi valde att gifta oss på den helt magiska ön Hållö som ligger västkusten en kort båttur från Smögen. Hållö är en liten ö ca 400 km från vårt hem i Norrköping. Vi besökte ön tillsammans 2018 för första gången och var (vi blev helt tagna av platsen) Kapellet på ön är inte likt någonting annat vi har sett tidigare och det var då 2018 när vi stod själva i kapellet hand i hand som vi tänkte att det skulle vara helt underbart om vi kunde gifta oss där en dag. Det var också för första gången vi pratade om äktenskap i vårt förhållande på riktigt.

 

MICHAELA BERÄTTAR | Min familj kommer från Tjeckien, vilket är ett land utan närhet till havet. Därför har länge jag velat gifta mig vid havet eftersom det skulle vara så roligt att få bjuda in min familj till en så unik och vacker miljö som till exempel den svenska västkusten är. När det kommer till dekorationer så tog vi inspiration från naturen runt omkring såsom havet och västkusten. Exempelvis använde vi oss musselskal och ostronskal som bordsplaceringskort och torkad vass, stenar och sand som bordsdekorationer.

”Natten innan bröllopet satt jag på golvet i köket i vår festlokal, med vaniljkräm i mitt hår, helt svettigt, hade ont i ryggen och kände att vi hade misslyckats med det hela och att allting kommer sluta i katastrof.”

Det som vi underskattade mest under vår planering var hur svårt det skulle bli med transporter ut till ön. Allt var tvunget att transporteras med båt för att sedan köras med små skottkärror som man fick sicksacka mellan klipporna. Vi fick gå flera vändor för att all mat, dryck, tårta, dekorationer, ljudsystem och mycket mera skulle komma fram till lokalen. Men vi fick till slut fram allting men det hade försenat vår tidsplan. Vi hade jobbat hårt nonstop de sista dagarna innan bröllopet för att fixa ihop allting. Vi hade inte några proffs på plats i köket och jag fick inte tag på någon professionell att fixa mitt smink & hår, detta då många hade svårt att tänka sig att åka ut till ön och spendera mer eller mindre hela dagen där.

 

BRÖLLOPSDAGEN
MICHAELA BERÄTTAR | Natten innan bröllopet satt jag på golvet i köket i vår festlokal, med vaniljkräm i mitt hår, helt svettigt, hade ont i ryggen och kände att vi hade misslyckats med det hela och att allting kommer sluta i katastrof. Det var så mycket som vi inte hade hunnit med. Olof tog min hand och sa att det spelar ingen roll, det viktigaste är att vi får gifta oss med varandra. Om tårtan tar lite skada i transporten på båten ut till ön, vad gör det? Det spelar ingen roll! Och vet ni vad? Tårtan klarade sig ut till ön helt oskadd och smakade helt fantastiskt, vi valde smakerna lemon curd och fläder. Tack till Sara i Uddevalla för den fantastiska tårtan.
Till slut var det mina brudtärnor som hjälpte mig med att fixa till håret och sminket så bra att vi alla började att gapskratta och gråta samtidigt när vi såg resultatet, mina föräldrar hjälpte till med dekorationerna, Olofs bror fixade ljud, hans syster och hans mamma hjälpte oss med att ta fram mat och göra ordning i köket.
Vi kunde absolut inte ha fixat allt detta utan hjälp från vår närmsta familj och vänner som hjälpte oss att genomföra det näst intill omöjliga.  Vi kom alla varandra mycket närmare genom att hjälpas åt. Trots allting fick vi den mest magiska vigseln, maten och tårta.
Och festen då? Den var obegripligt underbar tack vare min brudtärnans sambo som ibland jobbar som DJ i London och som tyckte att det var så roligt att få spela för en så danssugen publik. Vi hade hela ön för oss själva och det blev en natt som vi sent kommer glömma! Festen höll på sent in på småtimmarna. Gästerna fick även under natten bevittna stjärnfall och mareld i vattnet, minst sagt en minnesvärd natt.
Vi bestämde oss för att ha ett kyrkligt bröllop på grund av kapellet på Hållö som vi föll för. Några veckor innan bröllopet träffade vi en helt underbar präst som hjälpte oss att sortera våra tankar kring coronakrisen och planera vigseln så att den blev både personlig för oss och säker för våra gäster.
På grund av Corona visste vi inte riktigt till fram till sista dagen hur många gäster som kommer komma på bröllopet. Flera gäster fick inställda flyg och trodde inte att de kunde komma. Ju närmare bröllopsdagen kom desto mer började vi tvivla på om vi ens kan genomföra bröllopet.
Ska vi ställa in allting och gifta oss själva bara vi två? Detta var något vi funderade på så sent som två veckor innan bröllopet. Vi kunde inte bestämma många saker så som om vi ska ha bröllopstårta och hur mycket i så fall? 5 bitar eller 30? Ska vi beställa mat för 5 personer eller 30? 
Det var först på vår bröllopsdag som vi till slut visste hur många gäster som faktiskt kommer. Min brudtärna bestämde sig för att det är värt att sitta två veckor i karantän i London efter att hon kommer hem från bröllopet. Mina vänner från Prag flög till Göteborg med det sista tillgängliga flyget som flög samma dag som vår bröllopsdag. De hann att komma med den sista färjan till ön innan vigseln. Mina föräldrar var fast bestämda att de skulle vara med på bröllopet och tog därför bilen och körde hela vägen till Sverige från Tjeckien en resa på 130 mil. Den här dagen har verkligen visat oss hur underbara personer vi har i vår närhet och vi kommer aldrig glömma allt det här och hur mycket närmare har vi kommit varandra.
KLÄDSEL
MICHAELA BERÄTTAR | Olof valde att köpa en ny kostym från Stjärnkläder i Trollhättan där han alltid köpt sina kostymer inför stora händelser i livet. Kostymen han valde var mörkblå, han valde även att han det passade bra med väst och fluga. Ett plus var att västen var gjord i Tjeckien. Till kostymen valde han ett par bruna läderskor och ett brunt skärp. 
Eftersom jag alltid har haft det svårt med att bära vit färg och inte direkt är en klänningstjej, tänkte jag att detta kommer bli den mest stressfulla delen av att planera bröllopet. Min första upplevelse med att prova en bröllopsklänning var i en väldigt känd och lyxig butik men det var också den värsta upplevelsen. Efter denna upplevelse började jag kika på nätet istället, vilket jag kände mig mycket mer bekväm med. Kvaliteten på klänningarna var dock ganska dålig.
UPPLEVELSEN AV BRÖLLOPSBRUKET
MICHAELA BERÄTTAR | Efter detta tänkte jag att prova Bröllopsbruket i Linköping för att sedan även prova i deras butik i Stockholm. Efter min första upplevelse från bröllopsklänningsbutiken var jag rädd att ens gå in men personalen jag träffade var den mest trevliga jag kunde hoppats på. Det fanns så mycket att välja från. Säljaren var kunnig, gav mig bra råd men låg inte på mig alls bara för att sälja. Eftersom min brudtärna bor i London och min familj i Tjeckien, hade jag ingen med mig men det var en till tjej i butiken – också en blivande brud som också kom själv och vi peppade varandra och hjälpte varandra att välja den bäst passande klänning för varandra, vilken rolig upplevelse! Efter provningen fick jag tid att skicka bilderna till mamma och brudtärna och fundera. Efter några dagar bestämde jag att jag verkligen vill ha den och säljaren skickade klänningen hem till mig. Vilken otrolig service!
Jag fick ingen THIS IS THE ONE känsla, men jag var väldigt nöjd med klänningen – hur den passade mig och hur den kändes. För mig var klänningen absolut inte den viktigaste delen av bröllopet. För mig var det något nödvändig som jag måste fixa innan bröllopet. Jag tycker att man ska försöka släppa pressen att alla brudar måste känna någon magi när de provar en klänning. Trots att jag inte hade “this is the one – känsla” med min klänning, tyckte jag att vårt bröllop var den bästa dagen någonsin och jag kände mig väldigt fin i min klänning.
DAGENS BÄSTA!
MICHAELA BERÄTTAR | När jag fick veta att mina bästa vänner hade landat i Göteborg och hinner komma till vigseln, när jag såg min blivande man som väntade på mig ute på några klippor för vår first look fotografering, när två av våra närmaste vänner överraskade oss med att sjunga en låt under vigseln, när en av de tuffaste killarna på bröllopet erkände att han grät när jag höll mitt tal, när vi kunde äntligen visa vår dans som vi övade under fyra månader, när vi sjöng “You are my friend” med alla våra vänner ute under en stjärnklar himmel, när Olofs bestman visade oss kl. 2 på natten mareld i vattnet eller när vi värmde Olof mammas pizzabullar sent på natten för alla som hade dansat och festat i flera timmar!
Fotograf: Valeriia Forsström – www.panivalera.com
Blommor: Olofs mamma
Frisör: Diana and Barbora – brudtärnor
Tårta: Sara – @homemadebysara

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer
Weddingstory: Elenor & Johan

Weddingstory: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer
Weddingstory: Elisabet & Gustav

Weddingstory: Elisabet & Gustav

Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att...

läs mer
Weddingstory: Linda & Simon

Weddingstory: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Weddingstory: Sofia & Viktor

Weddingstory: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Weddingstory Julia & Marcus

Weddingstory Julia & Marcus

Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av...

läs mer
Weddingstory: Ida & Ludde

Weddingstory: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Weddingstory: Amanda & Jonathan

Weddingstory: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspo The story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer
Weddingstory: Emelie & Johan

Weddingstory: Emelie & Johan

Bohemiskt och intimt Augustibröllop i Dalarna I augusti 2020 knöt Emelie och Johan banden vid Stabenergs Barockträdgård i Dalarna. Med både sjön runt knuten och de påtagligt vackra omgivningarna fick de det bohemiska och genuina bröllopet de önskade. Men som många...

läs mer
Weddingstory: Jessica & Thommy

Weddingstory: Jessica & Thommy

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror,...

läs mer
Weddingstory: Li & Erik

Weddingstory: Li & Erik

"Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss"År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag...

läs mer
Weddingstory: Titti & Fredrik

Weddingstory: Titti & Fredrik

Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema."Han frågade om jag ville dela en pizza"HUR TRÄFFADES NI? Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium. Men första...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Jenny & Per

Weddingstory: Jenny & Per

I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!Hur träffades ni? Vi träffades för...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • produkt cape

  Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • Bröllopssjal Chiffong

  225 kr
 • Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • midjeband brudklänning

  Midjeband Bröllop Mince

  595 kr
 • midjeband bröllopsklänning

  Midjeband Bröllop Moyen

  495 kr
 • Midjeband Bröllop Petit

  395 kr
 • Paraply Bröllop Svart

  275 kr
 • Paraply Bröllop Transparent

  275 kr
 • Paraply Bröllop Vitt

  275 kr
 • Värmande Bröllopssjal

  435 kr