Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället

En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att dimman täckte utsikten mot de jämtländska fjällen så blev dagen och kvällen fantastiskt! Här är deras Weddingstory.

ELISABET BERÄTTAR: Den korta versionen om hur vi träffades är genom hans kusin. Den längre versionen är att jag började plugga i Umeå år 2012. Då fick jag flera jättebra vänner, bland annat Jenny som fortfarande är en av mina bästa vänner. Hösten 2015 när jag pluggade master i Uppsala var Jenny och hälsade på mig. Hon visade en bild på sin kusin som också bodde där och sa att hon tyckte att vi skulle träffas.

Hon försökte få oss att träffas flera gånger men utan att lyckas, men tillslut fick hon till en brunch med Gustav som jag följde med på. Och jo, jag tyckte ju att Gustav var rätt intressant. Och eftersom Gustav är Jennys kusin tyckte jag det var kul att retas med henne, så när vi promenerade hem sen höll jag på att skämta om att ifall jag och Gustav skulle bli tillsammans och gifta oss, då skulle hon aldrig bli av med mig!

”Är det rätt så är det lätt…”

Sen dröjde det flera månader innan jag och Gustav sågs igen, när Jennys bror och Gustav kom till Stockholm (dit jag hade flyttat för jobb) för att kolla på fotboll. De bodde hos oss och vi hängde på en sunkig bar vid slussen för att se Skellefteå spela (hockey) och bara ett halvår efter det sa jag till mamma att jag trodde Gustav var mannen i mitt liv. Man brukar ju säga att “är det rätt så är det lätt” och för oss var det verkligen så.

Wedding stories Elisabeth
Gustav

GUSTAV BERÄTTAR: Jag får ofta frågan av Elisabet om hur tankarna gick inför vår första dejt på tumanhand. Jag tänkte inte särskilt mycket, när jag såg Elisabet ville jag bara springa fram och hålla hand, kramas och pussas. Det var vi och det visste jag på nåt sätt redan då.

Vartenda steg vi tagit tillsammans har känts så otroligt naturligt. Ingen av oss kan ens minnas när vi tog det aktiva beslutet att flytta ihop, för det var ingen stor grej, bara naturligt – som det skulle vara.

ELISABET BERÄTTAR: Efter tre år friade Gustav, och även fast vi pratat om det hade jag ingen aning om när det faktiskt skulle ske. Jag var inte alls beredd eftersom han friade på sin egen födelsedag! Det var fantastiskt fint, och den dåtills bästa dagen i mitt liv.

Jenny var såklart brudtärna sen på bröllopet. Det känns också extra fantastiskt att ha fått gifta in sig i familjen till en av sina bästa vänner. Vi firar tex midsommar tillsammans varje år, vilket är en väldigt viktig högtid i deras familj. Det är ju drömmen, att bli släkt med din bästa vän.

Elisabet och Gustav

BRÖLLOPET

ELISABET BERÄTTAR: Jag kollade på mycket bilder på Pinterest och Instagram och vi båda gillade den lantliga och rustika stilen mycket – vi ville ha det enkelt och stilrent men hemtrevligt, så vi körde på vitt och grönt med inslag av guld. Vi gillar båda naturen mycket så det var inte så mycket av val eller diskussion, det bara föll sig naturligt. Vi valde de saker vi tyckte var fina helt enkelt.

 Ingenting för oss var särskild viktigt i sig, vi ville bara gifta oss och att det skulle vara fint, och det kunde inte ha varit bättre. Vi velade fram och tillbaka om vi skulle gå in tillsammans eller inte, men bestämde oss tillslut för att göra det – vilket var himla tur för jag hade inte klarat av att gå in själv utan stöd från Gustav.

Min vän sjöng fantastiskt, vi pussades massor med gånger innan vi egentligen fick, min slöja ramlade av, och alla blev väldigt förvånade när vigselförrättaren brast ut i sång och sjöng stad i ljus, sen var det oklart hur alla skulle gå ut sen, så jag fick själv säga till alla “ni kan gå nu” vilket egentligen bara var roligt!

Jag hade inte ändrat någonting. Vi båda grät så mycket, det kändes så stort. Jag var så lycklig över att äntligen få bli hans fru, eftersom vi redan hade varit tvungna att skjuta upp bröllopet ett år på grund av Covid-19.

Elisabet och Gustav

BESÖKET PÅ BRÖLLOPSBRUKET

ELISABET BERÄTTAR: Helt ärligt så valde jag att gå dit för att man fick ta med sina vänner och det bjöds på bubbel, precis som på film! Jag förväntade mig inte att hitta en bröllopsklänning som jag ville ha, utan ville egentligen mest göra det för ritualens skull. Jag hade en ganska bra bild av vad jag ville ha, någonting enkelt, men tänkte ändå att jag skulle prova allt. Så mina tjejkompisar hjälpte mig välja ut en massa olika bröllopsklänningar. Jag minns inte hur många jag provade, men många var det.

Till min stora förvåning gillade jag inte den typ av bröllopsklänning jag tänkt, utan blev kär i en som var mycket mer spexig. Jag kände mig bara så himla fin i den bröllopsklänningen. Den var också dyrare än jag tänkt, men kände på en gång att ”den här brudklänningen ska jag gifta mig i”. Det rådet ger jag alla mina vänner som ska gifta sig nu – prova allt, för det du tror att du kommer gilla behöver inte alls vara det. Det rådet har jag blivit tackad för! Jag tyckte det var ett riktigt bra utbud av bröllopsklänningar hos Bröllopsbruket och personalen var supertrevlig. Det blev en riktigt rolig upplevelse tillsammans med mina vänner!

Elisabet och Gustav

BRÖLLOPETS HÖJDPUNKTER!

ELISABET BERÄTTAR: Jag skulle aldrig kunna välja just en sak, hela dagen var fantastisk. Vi körde first-look, vilket var otroligt känslosamt, att få höra en av mina bästa vänner sjunga vår låt var fantastiskt, alla talen som får mig att gråta än idag, middagen, festen. En av de mest fantastiska sakerna var nog insikten att alla vi älskar och bryr oss om hade tagit tid från sina liv för att resa till Östersund och fira med oss. Att vänner från båda våra sidor var där samtidigt allihop, för vår skull.

Men ingenting kan nog slå vigseln. Jag blir tårögt bara av att tänka på det ögonblick då Gustav sa “Ja”. Den känslan går nästan inte att beskriva. Det kändes som om mitt hjärta växte 10 storlekar och brast på samma gång i det ögonblicket. Att den här mannen som jag älskar så otroligt, vill vara med mig för alltid också.

GUSTAV BERÄTTAR: Jag har väldigt svårt att välja en höjdpunkt. Hela dagen var fantastisk. Ett väldigt starkt minne är när vigseln var över och det bara var jag och Elisabet i mingel-lokalen. Då sjönk det som in och vilken otroligt mäktig känsla av att nu är vi faktiskt gifta!!

Fotograf: @weddingsbysofia

Florist: @weddingfloristkirsten

Hår: @weddingsbysofia

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • 6-pack Hårsmycke för brudupsättning spiral

  595 kr
 • Alice örhängen | Light colorado topaz

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Crystal

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Ivory Silk

  549 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  695 kr
 • Brudslöja Diskret | 250 cm

  895 kr
 • Brudslöja med kristallkant | 200 cm

  1,295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr