Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället

En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att dimman täckte utsikten mot de jämtländska fjällen så blev dagen och kvällen fantastiskt! Här är deras Weddingstory.

ELISABET BERÄTTAR: Den korta versionen om hur vi träffades är genom hans kusin. Den längre versionen är att jag började plugga i Umeå år 2012. Då fick jag flera jättebra vänner, bland annat Jenny som fortfarande är en av mina bästa vänner. Hösten 2015 när jag pluggade master i Uppsala var Jenny och hälsade på mig. Hon visade en bild på sin kusin som också bodde där och sa att hon tyckte att vi skulle träffas.
Hon försökte få oss att träffas flera gånger men utan att lyckas, men tillslut fick hon till en brunch med Gustav som jag följde med på. Och jo, jag tyckte ju att Gustav var rätt intressant. Och eftersom Gustav är Jennys kusin tyckte jag det var kul att retas med henne, så när vi promenerade hem sen höll jag på att skämta om att ifall jag och Gustav skulle bli tillsammans och gifta oss, då skulle hon aldrig bli av med mig!
”Är det rätt så är det lätt…”
Sen dröjde det flera månader innan jag och Gustav sågs igen, när Jennys bror och Gustav kom till Stockholm (dit jag hade flyttat för jobb) för att kolla på fotboll. De bodde hos oss och vi hängde på en sunkig bar vid slussen för att se Skellefteå spela (hockey) och bara ett halvår efter det sa jag till mamma att jag trodde Gustav var mannen i mitt liv. Man brukar ju säga att “är det rätt så är det lätt” och för oss var det verkligen så.
Wedding stories Elisabeth
Gustav
GUSTAV BERÄTTAR: Jag får ofta frågan av Elisabet om hur tankarna gick inför vår första dejt på tumanhand. Jag tänkte inte särskilt mycket, när jag såg Elisabet ville jag bara springa fram och hålla hand, kramas och pussas. Det var vi och det visste jag på nåt sätt redan då.
Vartenda steg vi tagit tillsammans har känts så otroligt naturligt. Ingen av oss kan ens minnas när vi tog det aktiva beslutet att flytta ihop, för det var ingen stor grej, bara naturligt – som det skulle vara.
ELISABET BERÄTTAR: Efter tre år friade Gustav, och även fast vi pratat om det hade jag ingen aning om när det faktiskt skulle ske. Jag var inte alls beredd eftersom han friade på sin egen födelsedag! Det var fantastiskt fint, och den dåtills bästa dagen i mitt liv.
Jenny var såklart brudtärna sen på bröllopet. Det känns också extra fantastiskt att ha fått gifta in sig i familjen till en av sina bästa vänner. Vi firar tex midsommar tillsammans varje år, vilket är en väldigt viktig högtid i deras familj. Det är ju drömmen, att bli släkt med din bästa vän.
Elisabet och Gustav
BRÖLLOPET
ELISABET BERÄTTAR: Jag kollade på mycket bilder på Pinterest och Instagram och vi båda gillade den lantliga och rustika stilen mycket – vi ville ha det enkelt och stilrent men hemtrevligt, så vi körde på vitt och grönt med inslag av guld. Vi gillar båda naturen mycket så det var inte så mycket av val eller diskussion, det bara föll sig naturligt. Vi valde de saker vi tyckte var fina helt enkelt.
 Ingenting för oss var särskild viktigt i sig, vi ville bara gifta oss och att det skulle vara fint, och det kunde inte ha varit bättre. Vi velade fram och tillbaka om vi skulle gå in tillsammans eller inte, men bestämde oss tillslut för att göra det – vilket var himla tur för jag hade inte klarat av att gå in själv utan stöd från Gustav.
Min vän sjöng fantastiskt, vi pussades massor med gånger innan vi egentligen fick, min slöja ramlade av, och alla blev väldigt förvånade när vigselförrättaren brast ut i sång och sjöng stad i ljus, sen var det oklart hur alla skulle gå ut sen, så jag fick själv säga till alla “ni kan gå nu” vilket egentligen bara var roligt!
Jag hade inte ändrat någonting. Vi båda grät så mycket, det kändes så stort. Jag var så lycklig över att äntligen få bli hans fru, eftersom vi redan hade varit tvungna att skjuta upp bröllopet ett år på grund av Covid-19.
Elisabet och Gustav

BESÖKET PÅ BRÖLLOPSBRUKET

ELISABET BERÄTTAR: Helt ärligt så valde jag att gå dit för att man fick ta med sina vänner och det bjöds på bubbel, precis som på film! Jag förväntade mig inte att hitta en bröllopsklänning som jag ville ha, utan ville egentligen mest göra det för ritualens skull. Jag hade en ganska bra bild av vad jag ville ha, någonting enkelt, men tänkte ändå att jag skulle prova allt. Så mina tjejkompisar hjälpte mig välja ut en massa olika bröllopsklänningar. Jag minns inte hur många jag provade, men många var det.

 

Till min stora förvåning gillade jag inte den typ av bröllopsklänning jag tänkt, utan blev kär i en som var mycket mer spexig. Jag kände mig bara så himla fin i den bröllopsklänningen. Den var också dyrare än jag tänkt, men kände på en gång att ”den här brudklänningen ska jag gifta mig i”. Det rådet ger jag alla mina vänner som ska gifta sig nu – prova allt, för det du tror att du kommer gilla behöver inte alls vara det. Det rådet har jag blivit tackad för! Jag tyckte det var ett riktigt bra utbud av bröllopsklänningar hos Bröllopsbruket och personalen var supertrevlig. Det blev en riktigt rolig upplevelse tillsammans med mina vänner!

 

Elisabet och Gustav
DAGENS HÖJDPUNKTER!
ELISABET BERÄTTAR: Jag skulle aldrig kunna välja just en sak, hela dagen var fantastisk. Vi körde first-look, vilket var otroligt känslosamt, att få höra en av mina bästa vänner sjunga vår låt var fantastiskt, alla talen som får mig att gråta än idag, middagen, festen. En av de mest fantastiska sakerna var nog insikten att alla vi älskar och bryr oss om hade tagit tid från sina liv för att resa till Östersund och fira med oss. Att vänner från båda våra sidor var där samtidigt allihop, för vår skull.
Men ingenting kan nog slå vigseln. Jag blir tårögt bara av att tänka på det ögonblick då Gustav sa “Ja”. Den känslan går nästan inte att beskriva. Det kändes som om mitt hjärta växte 10 storlekar och brast på samma gång i det ögonblicket. Att den här mannen som jag älskar så otroligt, vill vara med mig för alltid också.
GUSTAV BERÄTTAR: Jag har väldigt svårt att välja en höjdpunkt. Hela dagen var fantastisk. Ett väldigt starkt minne är när vigseln var över och det bara var jag och Elisabet i mingel-lokalen. Då sjönk det som in och vilken otroligt mäktig känsla av att nu är vi faktiskt gifta!!
Fotograf: @weddingsbysofia
Florist: @weddingfloristkirsten
Hår: @weddingsbysofia

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer
Weddingstory: Elenor & Johan

Weddingstory: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer
Weddingstory: Linda & Simon

Weddingstory: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Weddingstory: Sofia & Viktor

Weddingstory: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Weddingstory: Michaela & Olof

Weddingstory: Michaela & Olof

För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra...

läs mer
Weddingstory Julia & Marcus

Weddingstory Julia & Marcus

Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av...

läs mer
Weddingstory: Ida & Ludde

Weddingstory: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Weddingstory: Amanda & Jonathan

Weddingstory: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspo The story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer
Weddingstory: Emelie & Johan

Weddingstory: Emelie & Johan

Bohemiskt och intimt Augustibröllop i Dalarna I augusti 2020 knöt Emelie och Johan banden vid Stabenergs Barockträdgård i Dalarna. Med både sjön runt knuten och de påtagligt vackra omgivningarna fick de det bohemiska och genuina bröllopet de önskade. Men som många...

läs mer
Weddingstory: Jessica & Thommy

Weddingstory: Jessica & Thommy

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror,...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • Amelie bracelet Sapphire Montana (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie earrings Crystal (Silver) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie earrings Sapphire Montana (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie necklace Crystal (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Elsa earrings Crystal (Silver) | Lily & Rose

  295 kr
 • Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • Hårsmycke | Silver eller Guld

  175 kr
 • Hårsmycke bröllop med kam

  295 kr