Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från ”våra brudar” som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland. Valeria hittade sin drömklänning hos Bröllopsbruket i Linköping och vi är väldigt glada över att hon och Calle vill dela med sig av sin dag här på bloggen, tillsammans med vackra bilder från bröllopsfotografen Hanna Ählman.

Festlokal bröllop

Så träffades Valeria och Calle

Valeria: Calle och jag träffades första gången för 15 år sedan på en Nyårsfest. Det var verkligen inte kärlek vid första ögonblicket! Det dröjde mer än 1.5 år innan vi sågs igen och då minsann klickade det! På hösten 2009 blev vi ett par och har hängt ihop sedan dess.

Om bröllopet

Valeria: Vi hade ett mellanstort bröllop med 55 gäster. För oss var det viktigt att det skulle vara kravlöst och avslappnad stämning genom hela dagen och kvällen. Vi blev så glada när vi hittade lokalen då den hade exakt den atmosfär vi ville ha. Allt blev just så som vi velat. Vi och alla gäster njöt genom hela dagen.

Lantlig festlokal bröllop
Elegant brudklänning från Bröllopsbruket

Berätta om brudklänningen!

Valeria: Jag ÄLSKAR min klänning. Är på riktigt ledsen att man aldrig mer kan ha på sig den igen, haha! Jag hade tittat en del på olika klänningar på nätet och då mest på klänningar som har mycket spetsdetaljer. Jag hade dock inte låst mig vid någon specifik modell utan var öppen för det mesta. Några veckor innan min provning såg jag att ni hade fått in denna klänning och jag tänkte ”Den måste jag prova”.

Väl på provningen plockade vi alla möjliga modeller nya och begagnade som skulle provas. Jag fick som råd att testa den jag fastnat för först. Jag följde rådet och minns fortfarande min kommentar ”detta är min klänning men jag kan prova de andra för att det är så kul”. Provningen var en otroligt mysig och fin stund med mina närmaste vänner och mamma. Ett minne jag kommer bära med mig resten av livet!

Om du undrar om Valeria kommer sälja vidare sin klänning via Bröllopsbruket, så är svaret JA!

Elegant brudklänning från Bröllopsbruket
Elegant brudklänning från Bröllopsbruket

Om vigseln

Valeria: Vi valde borgliga vigsel som ägde rum på Rosenhanska magasinet under bar himmel.
Det som var viktigt för oss här var att sätta tonen för hela bröllop från första stund. När alla gäster anlände till vigselplatsen spelades det musik och de bjöds på ett glas rosé. Det minglades och skrattades. Både jag och min är lite avis att vi inte var med där

Bröllopsberättelse från Bröllopsbruket.

Bästa minnet från bröllopsdagen

Valeria: Calle säger att hans starkaste minne är när vi kom tillbaka efter vigseln och fick möta och krama alla. Mitt starkaste minne var alla fina tal. Sedan blev vi REJÄLT överraskade när min mamma och Calles pappa kom in utklädda och dansade för oss alla. De kickade verkligen igång festen.

Bröllopsberättelse från Bröllopsbruket.

Tips & råd till andra som ska gifta sig

Valeria: Kom ihåg att det är eran dag och att ni ska utgå ifrån vad NI vill och inte det som förväntas av er. Fastna inte i onödiga detaljer som bara slukar er energi och glädje inför dagen. Dela på planeringsbördan med familjen eller vänner.

Fotograf: @hannasportfolj
Festlokal: Rosenhanska Magasinet
Catering: Stjärnborgs kök (helt fantastisk mat!)

Blommor: Alla blommor är odlade av Emeli själv som drivet kontot @sjostuganstradgard.
Bröllopstårta: Ninas cafe i Svärtinge, @ninas.cafe.svartinge (Det godaste vi någonsin ätit)
Calles kostym: Sandströms i Norrköping