Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod bröllopsfotografen Emma-Jessica Johansson, som fångat dagens ögonblick med bravur.

Men innan vi slänger oss rakt in i berättelsen ska vi få lära känna brudparet lite mer. 

Johanna är en omtänksam, energisk och pysslig person som älskar att hitta på saker med familj och vänner, är tokig i julen och drömmer om att få jobba som bröllopskoordinator. Idag jobbar hon som rektor och spenderar sin lediga tid med att pyssla med inredning, plugga för att ta jaktexamen och hänga med sonen på fotboll.

Tony är en lugn och trygg kille som brinner för jakt och fiske. Man kan säga att han jobbar med sin hobby då kan är butikschef i familjeföretaget som har en jakt och fiskebutik. När han inte är på jobbet umgås han gärna med familjen och hans två jakthundar, tar en tur till skogen eller avnjuter en god whiskey.

 

Bröllopsklänning från Bröllopsbruket

Så träffades paret

Johanna: Trots att vi endast bodde 900 m från varandra hade vi aldrig mötts när vi båda svajpade höger på Tinder. Ett par meddelanden senare frågade Tony om vi inte skulle ta och ses. Vi möttes en kväll och fortsatte gå på promenader med hundarna och lärde känna varandra. Efter ca 1,5 år friade Tony inför båda våra familjer på julafton, ytterligare 1,5 år senare gifte vi oss.

Bröllopsklänning från Bröllopsbruket
Bröllopsklänning från Bröllopsbruket

Om valet av bröllopsklänning

Johanna: Jag började tidigt leta inspiration till brudklänningen och visste på ett ungefär vad jag var ute efter, men var öppen för förslag. Jag ville ha en hyfsat traditionell klänning men med en stil som kändes som ”Johanna”. Ärmar var ett stort måste. Några dagar innan provning la Bröllopsbruket Linköping (som jag följde sedan Tony friat) en begagnad klänning de hade fått in, jag screenshotade den och skickade till de som skulle följa med på provningen och sa att den klänningen var nästintill perfekt, endast armar som saknades.

När vi var på provningen fick vi ett fantastiskt bemötande och service från fina Mia som plockade fram den klänningen och några andra alternativ. Hon greppade snabbt vilken stil jag var ute efter. Jag provade 7 bröllopsklänningar men kände direkt när jag tog på min klänning att den verkligen var MIN. Armar var inget problem att lägga till och den blev tillslut alldeles perfekt. Ganska klassisk, romantisk och modern med ett fantastiskt sobert glittrigt undertyg. Kände mig vackrast i världen!

Bröllopsklänning från Bröllopsbruket

Om vigseln

Johanna: Kyrkan är en mindre och äldre kyrka med mycket karaktär. Då vi var ca 70 gäster så var kyrkan fylld till bredden vilket var så mysigt. Vårt brudfölje bestod av nära familjemedlemmar och i kyrkan sjöng min kusin. Jag gick in själv till tonerna av låten She av Elvis Costello, en låt Tony hade valt. Vi lyckades också få den präst vi önskade. Då Tonys familj härstammar från Finland ville vi gärna få med det i bröllopet och den präst vi önskade härstammar också från Finland vilket knöt ihop det fint.

Mer om bröllopet

Johanna: Vi ville ha ett väldigt familjärt bröllop som verkligen skulle representera oss som par och individer. Bröllopet var väldigt detaljrikt med många inslag från skogen och naturen med en touch av rosa och glitter. Vi ville involvera våra familjer så mycket som möjligt så mycket av dekorationerna gjordes av eller bidrogs till från våra familjer.

Fokus på bröllopet var att det skulle vara avslappnat och roligt med mycket dans och fest, och det blev precis som vi önskade. Alla våra gäster hade otroligt roligt och vi hade en oförglömlig kväll.

Starkaste minnet från dagen

Johanna: Ah så svårt att välja ett! Finns hur många som helst! Men ett av de finaste minnena är när jag och Tony satt under middagen och bara tittade ut över alla våra gäster som umgicks, lärde känna varandra, skrattade och njöt av sällskapet och bröllopet. Vi tittade båda på varandra och sa hur lyckligt lottade vi är över att ha så många otroliga människor runt om oss och hur lyckliga vi var över den stunden när vi fick betrakta allt så nära men ändå på avstånd.

Tony: Vår ”first look”. Nervositeten man kände innan och lyckan och ruset som kom när jag fick vända mig om och se min Johanna. Hon var så otroligt vacker och att få krama om henne och ta hennes händer gjorde att all nervositet försvann och jag kunde slappna av och bara njuta. Och festen! Den blev så lyckad och vi hade alla en av de roligaste kvällen någonsin!

  • Ta god tid på er för planeringen! Genom att ha god tid går det dels spara mycket pengar på att kunna handla på loppis, jämföra priser eller göra diy.
  • Ta hjälp! Nu råkar ju detta vara Johannas stora passion och intresse så jag tog ingen hjälp från bröllopskoordinator eller liknande. Men det hade jag definitivt gjort om jag inte hade haft det intresset.

  • Det finns inga rätt eller fel! Strunta i alla som kommer med pekpinnar. Gör bröllopet till ert. Så som just ni önskar ha det. Det är er stund!

  • Om möjligt och önskat, så avsätt pengar för att kunna anlita en professionell bröllopsfotograf men också någon som gör bröllopsfilm. Vi hittade en som gör både och (ganska vanligt). Det var en av våra största utgifter men också det vi i efterhand är mest nöjda över att vi satsade på. Filmen är magisk och det är något helt annat att kunna se tillbaka på dagen i videoformat av hög kvalitet.

Bröllopsfotograf: Emma-Jessica Johansson
Brudklänning: Bröllopsbruket Linköping
Catering och porslin: Hanna’s i Björköby

Tårta – Judith på @ideeroaterbruk
Lundtorp loge – Hyrd från Axelssons i Aby
Vår fantastiska trubadur: Per Backstad
Brudbukett: Gjordes av Tonys moster