Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.
Det här är deras weddingstory.

ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel – Walk for Freedom, och 2016 var första gången för oss båda som vi skulle delta. Den 15e oktober 2016 tog Robert tåget från Uppsala till Stockholm, medan jag mötte upp min kompis vid Östermalm och började gå mot Humlegården där manifestationen skulle börja. Det var redan en hel del människor på plats när vi kom fram. Det var folk som talade på en scen, bjöds på kaffe och småpratades bland vänner och bekanta. När det började närma sig starten på manifestationen ställde vi oss i ledet av människor och väntade på att det skulle börja röra på sig. Under väntan knackade någon på min axel. Det blev första gången vi hälsade på varandra. Nästan direkt efter att vi började prata konstaterade vi att vi båda hade rötter i Ungern, och att båda talade språket – vilket var ett väldigt unikt sammanträffande då ingen av oss riktigt hade träffat någon i vår egen ålder från hemlandet här i Sverige.

Efter evenemanget tog det en stund innan vi tog upp kontakten igen via Messenger, och då var det jag som bjöd in Robert till en konsert som jag skulle dansa i. Därifrån började det riktiga intresset för varandra. Det började med regelbundna chattmeddelanden, som blev till telefonsamtal till klockan 4 på natten, som blev till allt fler tågresor mellan Uppsala och Stockholm. Den 4e Januari 2017 bestämde vi till slut att det skulle vara vi. Vi båda delar vår tro på Gud, och kände båda att det fanns någon slags plan för oss tillsammans. Sedan dess har vi bara vuxit tillsammans, gått igenom både fina och tuffa dagar, och blivit allt mer kära i varandra för varje nytt äventyr och ny utmaning vi tar oss igenom tillsammans. Den 4e juni 2020 friade Robert med en ring som min mamma gjort, då hon lämpligt nog jobbat som guldsmed i många år. Strax över ett år senare, den 10e juli 2021, gifte vi oss i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm omgivna av vår underbara familj och vänner.

”Det var ett unikt sammanträffande.”

Weddingstory Anna & Robert
Weddingstory Anna & Robert

ANNA BERÄTTAR OM PLANERINGEN:  På grund av Coronapandemin blev planeringen väldigt utmanande för oss. Vi kände att vi hade idéer och tankar, men så fort vi bestämt oss för något satte restriktioner eller ovissheter stopp för våra planer. Vi visste aldrig hur många som skulle få komma på en eventuell bröllopsfest, och om vi i sista sekund skulle behöva dra tillbaka våra inbjudningar. Efter mycket uppgivenhet och stress bestämde vi oss för att allt runtomkring bröllopet, som vilket pynt vi skulle ha eller exakt hur det blev med vår middag, inte spelade någon roll. Vårt mantra för att ta oss igenom alla svåra stunder av planeringen var: Så länge vi två är där och Gud är där, kommer det bli bra. Och bra blev det!

Vårt bröllop blev så personligt och så nära till våra hjärtan som man hade kunnat tänka sig. Allting från blommorna till håret, foton, musiken och ringarna, gjordes av våra nära vänner och familj – till och med prästen var brudgummens egen far. Det gjorde allting så mycket mer betydelsefullt för oss. Vi valde att gifta oss i Hedvig Eleonora kyrka, då vi ett år innan förlovningen hade gått förbi där en dag och skämtsamt sagt att “Där ska vi gifta oss en dag!”. Så det kändes bara rätt.

VIGSELN

Då vi båda har en kristen tro ville vi väldigt gärna ha ett kyrkligt bröllop, och eftersom Roberts pappa är präst i Svenska kyrkan gav det sig ganska naturligt att det skulle vara han som vigde oss. Vi var inte så måna om att allting skulle bli på ett specifikt sätt. Men vi gjorde dagen vår genom att låta den genomsyras av vår kärlek för människor, för Gud och våra familjer och vänner. Under vigseln spelades lovsång som betydde mycket för oss, och våra familjer fick komma fram till altaret och be över vårt äktenskap. Det är ett så vackert minne som vi kommer bära med oss resten av våra liv.

Weddingstory Anna & Robert
Weddingstory Anna & Robert
Weddingstory Anna & Robert

JAKTEN PÅ BRUDKLÄNNINGEN

ANNA BERÄTTAR: När det kom till att välja brudklänning kändes det onödigt att spendera över 20 000 kronor på en helt nyproducerad klänning som bara skulle få användas en gång. Först letade jag i olika second hand-butiker som inte var bröllop-specifika, men tyckte det var svårt att hitta något i rätt storlek och stil. Jag blev så glad när jag hittade Bröllopsbruket, för plötsligt hade man så många fler second hand brudklänningar att välja bland, samtidigt som man fick känna att man gav ett nytt liv åt en klänning och dessutom betydligt mycket billigare än den originellt hade kostat.

Till en början kändes det svårt att hitta rätt bröllopsklänning. Det var som att jag visste precis vad jag ville ha för brudklänning, men inte riktigt hittade den. När jag gick in i Bröllopsbrukets butik hade jag inte så höga förhoppningar på att hitta precis den klänningen jag önskade, men var ändå spänd på att få prova olika brudklänningar. Men bara någon minut efter vi klivit in i butiken höll min kompis upp en brudklänning och sa “Är inte detta en sån klänning du ville ha?”. Den klänningen var precis allt jag önskat. Jag behövde prova den direkt, och blev med en gång så upprymd att jag ville gå rakt hem från butiken med klänningen på. Klänningen var flera storlekar för stor, men jag visste att om denna klänningen justeras något så kommer den vara allt jag drömt om. För sakens skull provade jag ett antal fler bröllopsklänningar efter den också, men jag kunde inte släppa den första brudklänningen ur tankarna. Jag tog på mig klänningen igen till slut, och bara visste att det var den jag skulle gifta mig i.
Anna hade även en vacker pärlbrudslöja på sig under vigseln. Ni kan hitta den i vår webshop.

INSLAG AV HÅLLBARHET

ANNA BERÄTTAR: När det kom till klädseln försökte vi att få så mycket som möjligt av det second hand, lånat, eller ärvt. Brudklänningen köptes använd, och vi fick även använda ett hårsmycke som min mor själv hade haft på sig på sin egen bröllopsdag. Det blev inte bara ett hållbart alternativ, men också en väldigt fin och sentimental detalj.

Weddingstory Anna & Robert

DAGENS HÖJDPUNKTER

ANNAH BERÄTTAR: Höjdpunkten från vår bröllopsdag var en stund strax innan vigseln. Vi hade bestämt oss för att samla vår familj och våra närmsta vänner för att tillsammans be för dagen, och för oss. Det var en så fin stund där alla våra närmsta fick lägga vårt äktenskap i Guds händer, och att veta att vi hade så mycket kärlek bakom oss och med oss. All oro och nervositet för vigseln släppte, och vi kunde bara njuta av att få fira varandra och vår framtid tillsammans.

Att äntligen få säga “ja” till varandra efter så mycket längtan är också ganska svårslaget!

TIPS TILL BLIVANDE BRUDAR

ANNA TIPSAR: Vårt tips låter kanske enkelt, men så lätt att glömma: Kom ihåg varför ni gör det. Det är så lätt att sjunka in i prestigen av all planering, fest, inbjudningar, dukning, mat, musik och alla andra detaljer.
Men varför gör ni det? Förmodligen för att ni har valt varandra. För att ni vill säga JA till varandra. Hur allting annat blir och hur andra människor uppfattar ert bröllop spelar absolut ingen roll. Er bröllopsdag är till för att ni två ska få uttrycka er kärlek för varandra, så låt inte allt annat krusidull runtomkring dagen förstöra innebörden av varför ni valde att gifta er från första början.

Fotograf: @tim.aro.photography
Fotograf: @jaaayyyne

Blommor: @madeleine_aj

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Wedding Story: Rebecca & Jonas

Den 28/2 2021 började Rebeccas och Jonas Weddingstory! Från ett swipe till ett naturinspirerat bröllop nära havet. Hur träffades ni? REBECCA BERÄTTAR |Vi började prata via Tinder den 28/2-21. Min man Jonas hade redan för 10 år sedan sett mig på en fest med min...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • 6-pack Hårsmycke för brudupsättning spiral

  595 kr
 • Alice örhängen | Light colorado topaz

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Crystal

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Ivory Silk

  549 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  695 kr
 • Brudslöja Diskret | 250 cm

  895 kr
 • Brudslöja med kristallkant | 200 cm

  1,295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr