Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för bröllop.

Paret gifte sig bland vänner och familj på Ekhamns gård i Knivsta och vi ska idag få se ögonblicksbilder från deras vackra augustibröllop. Jennifer köpte sin bröllopsklänning hos Bröllopsbruket Västerås där skrädderiet även hjälpte till med anpassningar enligt hennes önskemål.

Med bilder från bröllopsfotografen Ulrica Hållén tar vi oss nu tillbaka till Jennifers och Alfreds bröllopsdag!

Brudparet berättar

Vi var eniga om att vi ville ha ett ordentligt bröllop med allt som hör till, men ingen stel tillställning. Vi fixade mycket själva och med hjälp av vänner och försökte att inte fixera oss vid detaljer utan fokusera på att det skulle bli en dag och kväll att minnas för både oss och gästerna. Så här i efterhand kan man kanske säga att temat var ”Herrgårdsbröllop”. Vi är framför allt nöjda med att det var en så härlig och avslappnad stämning hela dagen.

Om brudklänningen

Jag hade ingen bestämd uppfattning av vad jag ville ha när jag kom till Bröllopsbruket och tänkte att jag kanske borde passa på att ha en riktig prinsessklänning. Men jag har en tendens att fasta för det klassiska, och så blev det. När jag väl hade provat den här så visste jag att det var den jag ville ha. Bröllopsbrukets skräddare hjälpte till att lägga upp och sy in klänningen och gjorde även ryggen djupare – det blev så fint! Jag valde en slöja med pärlor som passade till den enklare klänningen. Jag hade inte kunnat vara nöjdare!

Gillar du pärlslöjan som Jennifer bär?
Ta en närmare titt på den i vår webbutik: Pärlslöja till bröllop.

Om vigseln

Vi hade en borgerlig vigsel utomhus och gästerna fick promenera längs en grusväg till och från vigselplatsen som låg intill Mälaren. Det var en väldigt avslappnad ceremoni och vi hade musiker som sjöng och spelade trumpet

Brudparets starkaste minne från bröllopsdagen

Ingen av oss har något speciellt ögonblick som vi minns särskilt men dagarna efter var vi som i eufori när vi tänkte tillbaka på allt – fotograferingen, vigseln, alla fina tal och festen som pågick till fem på morgonen.

Tips till andra brudpar i bröllopsplaneringen

Vi hade varit på några bröllop innan vilket gett oss idéer – både sådant som vi ville ”kopiera” och sådant som vi ville göra annorlunda. Vi utgick ifrån hur vi ville har just vårt bröllop och hur mycket pengar vi ville lägga på det. Vi hade också tur som kunde ta hjälp av vänner med blommor, dukning, dekorering och en massa annat, det var verkligen guld värt.

Bröllopsfotograf: Ulrica Hållén
Florist: Axets Trädgård