Rebecca och Chistian gifte sig den 8 juni 2023 i ett naturreservat utanför Långängens Gård på Lidingö. Bröllopet var lika musikfyllt som naturrikt och bröllopsfotografen Jeanette Dahlström var på plats för att föreviga dagen, som vi nu får se ett smakprov av tillsammans med en bröllopsberättelse från brudparet.

Rebecca hittade sin bröllopsklänning hos Bröllopsbruket Linköping och vi är glada över att hon nu efter bröllopet har valt att sälja vidare sin klänning via oss och på så sätt bidrar till en mer hållbar bröllopsvärld. Men nu lämnar vi över ordet till Rebecca som får berätta mer om hennes och Christinas vackra bröllopsdag!

Så träffades brudparet

Båda jag och Crille jobbar inom speedway. Han var funktionär i starten för Smederna i Eskilstuna och jag har jobbat för Solkatterna i Karlstad i hela mitt liv. Men vi har aldrig sprungit på varandra. Min pappa är domare i högsta ligan i speedway och hade en match i Eskilstuna som blev inställd väldigt sent på kvällen på grund av regn. Vilket skapade ramaskri bland speedwayfansen. Och då la Crille ut en bild på min pappa på bilddagboken som jag såg. Tack och lov skrev han inget taskigt om honom, haha, och jag kommenterade under den bilden. Och på den vägen var det. Så tack pappa!

Vi träffades som 18-åringar och har varit tillsammans sen dess, så i oktober 2023 firar vi 15 år tillsammans. 

Bröllopsbruket Linköping

Om bröllopet

Vi hade vår vigsel i ett naturreservat på Lidingö vid ett stort gammalt träd. 16st gäster som är våra närmaste vänner. Extremt mycket musik! Natur, enkelt, musikaliskt och extremt kärleksfullt skulle vi beskriva vårt bröllop som.

Sen hade vi middagen på restaurang Himlen på Södermalm, med en helt sjuk utsikt! Där vi också kunde sitta och titta på solnedgången medan vi åt god mat. Helt perfekt.

Sen hade jag även glädjen att få bära min bröllopsklänningen en gång till den 8 juli när vi hade bröllopsmiddagen med våra släkter. Underbart!

Om bröllopsklänningen

Jag visste direkt att jag ville köpa från Bröllopsbruket. Jag älskar konceptet och är så glad att ni finns! Jag är vegan som tänker mycket på miljön och hållbarhet. Så det var det självklara valet för mig. Och jag är också så tacksam att man som plus-size-brud kan hitta mycket hos er!

Jag bokade tid hos er på fler ställen, men Linköping var först ut för jag skulle fotografera Champions Of Rock den dagen i Linköping. Och jag hade absolut ingen plan på att köpa en klänning på första försöket. Utan det skulle vara rätt.

Det blev en ny klänning, men som jag nu skickat tillbaka till bröllopsbruket för försäljning, vilket känns bra i hållbarhetshjärtat.

Det roliga är att jag hade sparat en bild från er Instagram flera veckor innan på en klänning jag älskade och tänkte visa som ”ungefär det här vill jag ha”. Men när jag väl kom dit så hade jag glömt bort den bilden. Jag provade massor med klänningar men ingenting kändes bra. Men jag fick helt fantastisk hjälp och denna klänningen var det faktiskt hon i butiken som gav mig som förslag. Vilket sen visade sig när jag kom hem att den var exakt den klänningen som jag hade sparad i min mobil!

Och jag trodde att det skulle vara som i ”say yes to the dress” att BOOM detta är min klänning, tårarna sprutar och jag är tvärsäker. Men så var det inte för mig, jag var lite nja. Jag vet inte. Så jag stod i den länge, tittade, vred mig och rätt som det var så kände jag mig tårögd. Och bara ”Jag vill inte ta av den” och stod inte ut med tanken på att inte ta med den hem. Så först då visste jag och det tog en bra stund, haha!

Sen ville jag lägga till ärmar på den och ni på Bröllopsbruket hjälpte mig beställa exakt samma spets som på klänningen för att få till ärmar. Och jag är så nöjd och så otroligt tacksam för er hjälp!

Bröllopsbruket Linköping
Bröllopsbruket Linköping
Bröllopsklänning från Bröllopsbruket

Om vigseln

Planen var att vi skulle gifta oss redan 2020, genom att rymma till Schweiz där en vän har hus och gifta oss där i bergen. Men det satte Corona-nedstängningarna stopp för. Och under de kommande två åren så hände mycket annat med att jag studerade till musikalartist i Stockholm, vi flyttade tillbaka till Karlstad och vi köpte lägenhet så vi tog aldrig riktigt tag i det. Och vi kom fram till att vi vill inte lägga allt för mycket pengar på att gifta oss, vi vill ha äktenskapet och att vi inte vill gifta oss utan gäster. Vi vill fira oss med människor vi älskar och som ger otroligt mycket energi tillbaka till oss. Kyrka är ingenting för oss då vi skulle känna oss för ensamma där framme och ingen av oss är religösa. Men vi älskar att vara i naturen och visste att vi ville gifta oss i Stockholm där de flesta av våra vänner bor.

Då jag jobbade som bröllopsfotograf i 10 år så hade jag fotograferat bröllop på Långängens gård på Lidingö och vi älskade miljöerna runt omkring. Det är stora öppna ytor med gamla träd, hästhagar och helt magisk vackert. Men ändå lättillgängligt och med parkering i närheten. Natur, enkelt, musikaliskt och extremt kärleksfullt skulle vi beskriva vårt bröllop som.

Eftersom vi inte ville vara allt för mycket i fokus någon av oss, vi båda älskar musik och jag jobbar tillsammans med en av Sveriges finaste röster så var mycket musik ett självklart val. Så vi hade hela 8 låtar, med ingång och utgång, spelade live av musikalartisten Peter Johansson. Han gjorde också en duett med musikartisten Sara Ollinen (som också gjorde mitt hår och smink) och min klasskamrat Hilda Andersson. Min klass sjöng också en sång för oss också och det gick inte att hålla ihop det!

Sammanlagt hade vi 16 stycken gäster, som var min musikalklass samt barnsomvänner. Alla stod i nedtrampat gräs, vi hade vigseln vid ett stort gammalt träd som solstrålarna lyste igenom. Vi hade inget PA-system utan allting var rent akustiskt och man hörde fågelkvittret i bakgrunden. Och det var så vackert att vi inte visste vart vi skulle ta vägen. Och våra gäster stod i en halvcirkel runt oss och vi har aldrig känt så mycket kärlek i våra liv. För varandra, från de andra. Det går inte att sätta ord på den känslan, det var den häftigaste upplevelsen någonsin. Och vi var 100% närvarande. Det fanns inget förr, eller sen. Bara nu. Det var magi.

Bröllopsberättelse
Bröllopsklänning från Bröllopsbruket
Bröllopsklänning från Bröllopsbruket

Vilket är ert starkaste minne från dagen?

Oj, vad svårt att välja. Skulle beskriva hela dagen som magi. Men efter vi läst våra personliga löften till varandra så sjöng Peter vår favoritlåt ”Grow As We Go” (av Ben Platt) och vi kunde inte hålla ihop det.

Grow As We Go handlar om att man ska kunna växa individuellt även fast man är tillsammans. Att man behöver inte gå ur ett förhållande när man känner att man sitter fast i livet, man kan tillsammans ta sig igenom det och man får som person växa ändå. Underbar låt som betyder så mycket för oss som varit tillsammans sen vi var 18år.

Och sen så klart när min klass sjöng för oss. Det var så vackert!!

Bröllopsbruket Linköping
Bröllopsbutik Linköping
Bröllopsklänning från Bröllopsbruket
Bröllopsbutik Linköping

Tips till blivande brudpar som planerar bröllop just nu

Tips för ett lyckat bröllop är att verkligen fundera på vad som är viktigt för er.
Till exempel: Ha en inte en första dans ”för att man ska” om det gör er obekväma. Gör det som känns bra för er.

Vi var inte nervösa på vår bröllopsdag förrän sekunden innan vi skulle gå ner för altargången (i vårt fall altarstigen), först då kom ett pirr. För bröllopet var så vi. Och vi möttes av en vägg av bara kärlek från våra gäster. Vi skapade det som passade oss, utan att tänka på vad någon annan skulle tycka eller vad man ”borde” göra. Och det kunde inte blivit mer perfekt.

Och man måste inte bjuda alla om man inte vill det. Vi bjöd inte vår familj och släkt. Vilket vi självklart inte gjorde mot dem, utan för oss. Vi ville ha ett litet enkelt bröllop då vi inte är bekväma med att stå i centrum på det sättet. Och vi är så nöjda med vårt val. Sen hade vi en otroligt mysig bröllopsmiddag med familj och släkt sen lite senare.

Men sen om man vill ha de stora bröllopet med mycket planering, så är mitt tips att se till att allting är planerat och klart till dagen innan. Sen på bröllopsdagen, släpp det. Det finns andra som kommer lösa det åt dig om du bett dem. Släpp kontrollen så du hinner njuta. Dagen går fort. Stressa inte bort den.

Och sen! second hand för skor och smycken är ett tips! Det finns mycket nytt där ute till värdigt bra priser om man kollar till exempel Sellpy. Crilles skor var helt oanvända men vi betalde 1/5 av vad de skulle kostat i butik. Mina skor var också second hand och i superfint skick.

Bröllopsbutik Linköping

Bröllopsfotograf: Jeanette Dahlström
Florist
: Blomsterringen på Södermalm

(Jag kom in samma dag och bad om en bukett och de var så tillmötesgående och gjorde precis en sån bukett jag ville ha. Otroligt nöjd!)
Brudklänning: Bröllopsbruket Linköping
Hår och Smink: Sara Ollinen (Hon är en stjärna, på riktigt!)
Skräddare: Milla Tailor
Hängsel med gravyr: Trend Him
Linnekostym: H&M , second hand
Klocka: Daniel Wellington
Hotell: Vi bodde på Clarion Hotel Stockholm och blev otroligt bra omhändertagna, samt att de har en fantastisk frukost!
Blomsterkonfetti: Jag torkade mycket egna blommor och gjorde konfetti av, men behövde mer och då hade Snälla Saker blomsterkonfetti färdigt, väldigt bra! 
Vigselringar: Etsy