Den 28/2 2021 började Rebeccas och Jonas Weddingstory! Från ett swipe till ett naturinspirerat bröllop nära havet. 

Hur träffades ni?
REBECCA BERÄTTAR |Vi började prata via Tinder den 28/2-21. Min man Jonas hade redan för 10 år sedan sett mig på en fest med min dåvarande pojkvän, inte hade jag lagt märke till honom då men han kände igen mig därifrån när han satt på Tinder och swipeade. Vi träffades för första gången bara några få dagar efter att vi hade börjat skriva med varandra. En helt oskyldig träff, med kaffe och gött snack hemma hos mig i min dåvarande lägenhet. Jag var väldigt tydlig med att berätta vad jag sökte och vad jag absolut inte sökte, jag var redo för något seriöst och det var han lyckligtvis också. Han kändes så lugn och trygg i sig själv vilket gjorde att jag drogs till honom då jag hade haft turbulenta killar tidigare.
Efter bara några träffar mellan mig och Jonas flyttade jag in hos honom, min dåvarande inneboende hade blivit sjuk och jag ville inte riskera att bli smittad då jag hade fysiktester planerade inför en utbildning den veckan. Då hade Jonas erbjödit sig att jag kunde bo hos honom så länge. Det slutade med att jag aldrig flyttade hem igen då vi föll pladask för varandra under tiden jag bodde där!

”Jag föll pladask för honom efter att ha bott hos honom bara några dagar!”

Miljö & Tema

Jag har alltid drömt om ett bröllop vid havet. Det ligger väldigt nära hjärtat så jag ville att det skulle ha någon koppling till mina intressen och min uppväxt. Jonas inställning var bara att jag ska få det drömbröllopet jag vill ha, så jag pekade och berättade, och Jonas såg till att det hände.

”Det bäsa var att säga JA till varandra!”

Vigseln

REBECCA BERÄTTAR | Vi ville ha ett borgerlig bröllop då vi kände att det passade oss som personer bäst. Hotellet som vi hyrde hade en stor fin övervåning med stora fönster mot havet. Där fick vi dekorera precis som vi ville och då var det bara låta fantasin flöda.

Det var väldigt viktigt för mig att min pappa skulle följa mig in, men det kändes också väldigt känslosamt så jag visste inte om jag skulle klara av det men jag är glad att vi tog det beslutet ändå. Jag höll mig från att gråta och det kändes väldigt speciellt att det var just pappa som gick in med mig.

Bröllopsklädsel
REBECCA BERÄTTAR | Jag var mellan tankarna att köpa mig något superbilligt på nätet, bara det var vitt och liknade en brudklänning, jag kände först att det kändes onödigt att lägga massa pengar på en brudklänning som bara ska användas en gång i livet. Men sedan så hittade jag Bröllopsbruket när jag googlade runt på lite olika bröllopsbutiker, jag läste lite på hemsidan och tittade på lite bilder och jag fick verkligen upp ögonen för att försöka överkomma den första tanken jag hade med att det bara ska vara billigt. Efter jag och mina tärnor hade bokat in en tid hos Bröllopsbruket så skrev pappa att han gärna betalar min klänning, han tyckte att det var en självklarhet att man ska hitta något som man verkligen trivs i och känner sig vacker i. 
Hållbarhet
REBECCA BERÄTTAR | Eftersom vi hyrde hela hotellet för oss själva så fick vi även låna all deras porslin och dekoration så som ljusstakar, stolsöverdrag och discolampor. Min brudklänning sagt second hand från Bröllopsbruket och vi hyrde även vigselbågen och plastblommor av en privatperson. Personalen gjorde även egna servettringar av natursnöre vilket jag älskade, då vi ville ha naturliga färger som tema.
Att få ge chansen till en blivande brud att kanske få hitta sin drömklänning i min klänning är motiverande nog för att sälja tillbaka klänningen igen. Jag bar den en gång och kommer aldrig bära den igen så det gör bara gott om den får återanvändas och göra någon annan brud lika lycklig som jag var när jag bar den på min stora dag.
Bästa höjdpunkterna från dagen

REBECCA BERÄTTAR | Självklart var höjdpunkten när jag och Jonas faktist sa Ja till varandra. Middagen var extremt känsloladdad då vi hade både familjer och vänner som höll enormt fina tal som gjorde att jag inte kunde hålla mig från att gråta ett antal gånger, men det var en del av hela upplevelsen och jag är så tacksam att de tog sig tid och vågade stå inför 50+ och prata. 

Inte långt därefter var definitivt festen något av det roligaste på dagen. Min pappa och min morbror körde någon slags breakdance inför alla. De flesta dansade hela natten lång och köade låtar så listan aldrig tog slut. 

Slutligen, att få se allt ihop. Efter en hektisk planering på bara tre månader så fick vi ihop allt från fotograf till lokal, tårta, gäster, dekoration, vigselförrättare, blommor, musik, mat osv. Det värmde gott i hjärtat att allt gick bra och var på sin plats. Det kändes nästan sorligt när det var över och vi inte längre stod i köket och övade på våran bröllopsdans. 

Sluthälsning och goda råd

1. Om du inte redan själv vet exakt hur du vill ha det i detalj så skulle jag verkligen vilja rekommendera att ta mycket inspiration från Pinterest, där hittade jag fina dukningar, hur man dekorerar en vigselplats, andra detaljer så som håruppsättningar och blommor.

2. Ta det lugnt, om ni inte ska planera ett bröllop på tre månader som vi gjorde så låt varje del i planeringen ta sin tid. Det är en del av resan och jag ser allt innan som en del av bröllopet. Jag kan också tipsa om att kolla upp lite bröllopsdanser på exempelvis youtube, vi gick efter en koreografi från en danslärare på nätet som gjorde att vi blev mer självsäkra och kunde imponera lite mer på gästerna när vi hade våran dans.

3. Om du ska utföra en dans med mycket snurr och sväng så rekommenderar jag även att ha en ombytesklänning, jag ångrar inte att jag hade med mig en för våran dans. Det hade inte gått att utföra vår i min bröllopsklänning med släp, oavsett om jag satte upp släpet eller ej. Jag köpte en ombytesklänning som jag kan tänka mig att ha vid andra tillfällen, lite kortare och svalare.

Fotograf: @Through-thelns

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Anna & Daniel

Weddingstory: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer
Weddingstory: Anna & Robert

Weddingstory: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra. Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer
Weddingstory: Monica & Alexander

Weddingstory: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer
Weddingstory x5: Alla hjärtansdag edition

Weddingstory x5: Alla hjärtansdag edition

Michaela och Micke gifte sig för 5 år sedan. På deras bröllopsnatt berättade Micke att han skulle vilja gifta sig igen. Där och då kom de fram till att gifta om sig vart  5:e år. Den 14 maj är det dags igen för paret att förnya sina löften!Hur träffades ni? MICHAELA...

läs mer
Weddingstory: Alexandra & Jesper

Weddingstory: Alexandra & Jesper

Ett naturskönt, rustikt och blomstande bröllop med inspireration hämtad från vacket vintage-porslin och second hand fynd. Ett fantastiskt fint bröllop med minimal miljöpåverkan. Det här är Alexandra och Jespers weddingstory.THE STORY BEGINS... ALEXANDRA BERÄTTAR | Vi...

läs mer
Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • örhängen

  Alice örhängen | Light colorado topaz

  549 kr
 • örhänge

  Alice Pearl örhängen | Crystal

  439 kr
 • örhänge

  Alice Pearl örhängen | Ivory Silk

  549 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  595 kr
 • brudslöja

  Brudslöja med Spetssläp | 250 cm

  1,295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • hårsmycke i silver

  Hårsmycke | Silver eller Guld

  175 kr
 • hårsmycke bröllop

  Hårsmycke bröllop med kam

  295 kr