Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av festlokal – och tekniken sattes på prov under vigselakten för att alla gäster skulle få vara med – och resultatet blev succé! Den 19 september 2020 sade de JA till varandra i Säby kyrka utanför Tranås, och det blev som de själva beskrev sitt bröllop; Energifyllt, fantastiskt och perfekt!

The story begins…

JULIA BERÄTTAR | Vi träffades när vi studerade på Linköpings Universitet. Vi läste samma program, Marcus gick i årskurs 3 och Julia i årskurs 1, sen tog det nästan två år innan det sa ”klick”. Vi umgicks i samma kompisgäng, och kände varandra en del innan vi vågade oss ut på vår första dejt. Men när väl dejtandet hade börjat gick det ganska fort, då vi kände varandra sedan innan, så efter det har vi hängt ihop! Nu är det närmare 6år sedan första dejten.

”Genomgående ville vi att vårt bröllop skulle vara efter säsong och mycket hemgjort, för att förknippas med oss.”

Planering och vigsel

JULIA BERÄTTAR | Med tanke på Covid-19 fick vår bröllopsplanering ändras om helt och hållet. Då vår första tanke var att ha en logebröllop en junidag. Dessa planer slopades med tanken på restriktionerna och vi valde att skjuta upp bröllopet till september (med vår förhoppning att Covid-19 skulle blåst över…). Då insåg vi också att riskerna med att ha bröllopsfesten i en loge kunde bli många, med kyla, trängsel osv. Så vi planerade om och började på nytt jakten efter en perfekt festlokal. Vi ville ha en lokal som var rymlig, för att kunna sprida ut gästerna ytterligare för att anpassa oss efter de restriktioner som var då.

Till slut hittade vi en lokal som är en gammal restaurang och låg mer centralt. Det vi ville ha var också en lokal som inte skulle vara tidsbegränsad till en sluttid och att vi skulle kunna bjuda på alkoholen. Samt att den skulle tillåta oss att göra så mycket som möjligt själva. Genomgående ville vi att vårt bröllop skulle vara efter säsong och mycket hemgjort, för att förknippas med oss.

JULIA BERÄTTAR | Något som vi var väldigt överens om var att vi ville ha vigseln i en kyrka, och med orgel för att få den ”mäktiga” känslan. Även vid vigseln satte Covid-19 stopp en hel del då det var max 50 personer som fick vistas i kyrkan. Och vi var cirka 100 gäster… Då tänkte vi om även här och satte upp ett partytält på baksidan av kyrkan, där vi placerade ut storbild, lite bord och stolar, bubbel och programblad, för att de resterande gästerna som inte fick plats i kyrkan skulle få ta del av vigseln på ett festligt vis och därmed även kunna vara den del av stämning när vi skulle komma ut från kyrkan!

För något som vi ville var att få vara omringad av våra nära och kära så stora delar av dagen som möjligt och att de skulle få vara med på alla delarna, så detta ville vi inte att covid-19 skulle sätta stopp för. Detta var också det mest stressade momentet under dagen, om livesändningen inte skulle fungera! Att sända live i en stenkyrka med otroligt dålig mottagning är inte det lättaste, men det gick utmärkt! Detta gjorde också att några av de släktningar och vänner som ej kunde närvara fick vara en del av vigseln, men på distans!

”Jag testade ett tiotal klänningar, men när jag väl fick på mig den valda klänningen var det ingen tvekan på att det var Yes to the dress!”

Klädsel och jakten på klänningen!

JULIA BERÄTTAR | Som brud ville jag har en enkel men klassisk klänning. Först gick tankarna att sy om min mormors och mammas bröllopsklänning. Men efter att ha besökt Bröllopsbruket med mina tärnor så hittade jag ”the dress” och kunde inte motstå den. Smycken är från mormor och slöjan är från farmor.

Tärnornas klänningar ville vi att de skulle kunna använda fler gånger, och att de skulle vara något som de själva trivs i. Brudgummen och bestmannen valde att ha kostymer som även de kan använda vid flera tillfällen, sen så hyrde vi kravatten och väst till Marcus. Brudnäbbarna skulle även dom ha på sig bekväma kläder de kan använda även vid andra tillfällen.

JULIA BERÄTTAR: Jag hade hört talas om Bröllopsbruket sedan tidigare, så efter att ha bestämt en helg jag och mina tärnor skulle testa klänningar på var Bröllopsbruket en given butik att besöka. När jag kom in letade jag efter en klassisk klänning som var i spets. Jag upplevde en toppenbra service, med ett stort utbud. Jag fick precis den hjälpen som jag önskade. Jag testade ett tiotal klänningar, men när jag väl fick på mig den valda klänningen var det ingen tvekan på att det var Yes to the dress! Klänningen jag bar var från Lilly.

Dagens höjdpunkter!

JULIA BERÄTTAR | Att få ha alla nära och kära samlade för vår egen skull var en helt otrolig upplevelse! Och självklart att det äntligen blev VI på riktigt! Men också att vi båda kände att dagen var så välplanerad in i minsta detalj så vi inte behövde stressa eller oroa oss under bröllopsdagen. De delar som vi inte ville veta något om hade vi delegerat ut till nära och kära som vi har fullt förtroende för och därmed behövde vi inte stressa upp oss över det heller. Det gjorde att både jag och Marcus kunde njuta av dagen hela tiden. Såhär i efterhand känns det också helt otroligt att vi kunde få en så fantastiskdag med alla nära och kära, i perfekt bröllopsväder, god mat, med tanken på covid-19. Detta är en dag som vi lever på väldigt länge!

”…även om Covid-19 ställde till det på många olika håll så går det att få till en fantastisk dag ändå, det gäller bara att våga tänka lite nytt…”

Sluthälsning och några goda råd på vägen.

JULIA BERÄTTAR: Alla borde gifta sig som har chansen! Det är helt otroligt! Vi tycker att det är roligt att göra mycket själva, men det är viktigt att ha en god planering för att kunna njuta maximalt under bröllopsdagen och därmed inte behöva vara nervös eller stressad för att vissa saker inte är planerade. Men också att även om Covid-19 ställde till det på många olika håll så går det att få till en fantastisk dag ändå, det gäller bara att våga tänka lite nytt. För att vi skulle hålla ”Covid-19-tänk” genom hela dagen hade vi som sagt tältet utanför kyrkan för de gäster som inte fick vara inne i kyrkan.

Vi var tydliga med att kramas gör vi när Covid-19 är över, så det blev ”coronahälsning” med armbågen istället. Vi hade handsprit utplacerat på flertalet ställen, på varje sittplats i lokalen fanns det engångsservetter. Vi hade dukat längre avstånd mellan gästerna för att kunna hålla avstånd. All servering skulle ske av serveringspersonal för att inte alla skulle använda samma uppläggningsbestick.

Samt att våra toastmasters påtalade regelbundet restriktionerna, då vi, brudparet, var otroligt glada att bara kunna samlas och dela dagen med alla. Närhet får ske när pandemin är över. Och detta sköttes på ett mycket bra sätt, vilket också ledde till att ingen blev sjuk och vi kunde genomföra vår bröllopsdag som vi önskade!

Fotograf: Nära släkting till brudparet
Blommor: Aronssonsblommor
Frisör: Gunnelshardesign (Ebba Asp)
Catering: Norraby_krog

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Wedding Story: Rebecca & Jonas

Den 28/2 2021 började Rebeccas och Jonas Weddingstory! Från ett swipe till ett naturinspirerat bröllop nära havet. Hur träffades ni? REBECCA BERÄTTAR |Vi började prata via Tinder den 28/2-21. Min man Jonas hade redan för 10 år sedan sett mig på en fest med min...

läs mer
Wedding Story: Alexandra & Jesper

Wedding Story: Alexandra & Jesper

Ett naturskönt, rustikt och blomstande bröllop med inspireration hämtad från vacket vintage-porslin och second hand fynd. Ett fantastiskt fint bröllop med minimal miljöpåverkan. Det här är Alexandra och Jespers weddingstory.THE STORY BEGINS... ALEXANDRA BERÄTTAR | Vi...

läs mer

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer

Wedding Story: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer

Wedding Story: Elisabet & Gustav

Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att...

läs mer
Wedding Story: Linda & Simon

Wedding Story: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Wedding Story: Sofia & Viktor

Wedding Story: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Wedding Story: Michaela & Olof

Wedding Story: Michaela & Olof

För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra...

läs mer
Wedding Story: Ida & Ludde

Wedding Story: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Wedding Story: Amanda & Jonathan

Wedding Story: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspoThe story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • bröllopsjacka

  Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka i ull

  Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • bröllopssjal

  Bröllopssjal Chiffong

  295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • Midjeband Bröllop Milieu

  595 kr
 • midjeband bröllop

  Midjeband Bröllop Mince

  595 kr
 • midjeband bröllop

  Midjeband Bröllop Moyen

  495 kr
 • midjeband bröllop petit

  Midjeband Bröllop Petit

  395 kr
 • Paraply Bröllop Svart

  275 kr
 • transparent paraply bröllop

  Paraply Bröllop Transparent

  275 kr
 • paraply bröllop

  Paraply Bröllop Vitt

  275 kr