Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av festlokal – och tekniken sattes på prov under vigselakten för att alla gäster skulle få vara med – och resultatet blev succé! Den 19 september 2020 sade de JA till varandra i Säby kyrka utanför Tranås, och det blev som de själva beskrev sitt bröllop; Energifyllt, fantastiskt och perfekt!

The story begins…
JULIA BERÄTTAR | Vi träffades när vi studerade på Linköpings Universitet. Vi läste samma program, Marcus gick i årskurs 3 och Julia i årskurs 1, sen tog det nästan två år innan det sa ”klick”. Vi umgicks i samma kompisgäng, och kände varandra en del innan vi vågade oss ut på vår första dejt. Men när väl dejtandet hade börjat gick det ganska fort, då vi kände varandra sedan innan, så efter det har vi hängt ihop! Nu är det närmare 6år sedan första dejten.

”Genomgående ville vi att vårt bröllop skulle vara efter säsong och mycket hemgjort, för att förknippas med oss.”

Planering och vigsel
JULIA BERÄTTAR | Med tanke på Covid-19 fick vår bröllopsplanering ändras om helt och hållet. Då vår första tanke var att ha en logebröllop en junidag. Dessa planer slopades med tanken på restriktionerna och vi valde att skjuta upp bröllopet till september (med vår förhoppning att Covid-19 skulle blåst över…). Då insåg vi också att riskerna med att ha bröllopsfesten i en loge kunde bli många, med kyla, trängsel osv. Så vi planerade om och började på nytt jakten efter en perfekt festlokal. Vi ville ha en lokal som var rymlig, för att kunna sprida ut gästerna ytterligare för att anpassa oss efter de restriktioner som var då.
Till slut hittade vi en lokal som är en gammal restaurang och låg mer centralt. Det vi ville ha var också en lokal som inte skulle vara tidsbegränsad till en sluttid och att vi skulle kunna bjuda på alkoholen. Samt att den skulle tillåta oss att göra så mycket som möjligt själva. Genomgående ville vi att vårt bröllop skulle vara efter säsong och mycket hemgjort, för att förknippas med oss.
JULIA BERÄTTAR | Något som vi var väldigt överens om var att vi ville ha vigseln i en kyrka, och med orgel för att få den ”mäktiga” känslan. Även vid vigseln satte Covid-19 stopp en hel del då det var max 50 personer som fick vistas i kyrkan. Och vi var cirka 100 gäster… Då tänkte vi om även här och satte upp ett partytält på baksidan av kyrkan, där vi placerade ut storbild, lite bord och stolar, bubbel och programblad, för att de resterande gästerna som inte fick plats i kyrkan skulle få ta del av vigseln på ett festligt vis och därmed även kunna vara den del av stämning när vi skulle komma ut från kyrkan!
För något som vi ville var att få vara omringad av våra nära och kära så stora delar av dagen som möjligt och att de skulle få vara med på alla delarna, så detta ville vi inte att covid-19 skulle sätta stopp för. Detta var också det mest stressade momentet under dagen, om livesändningen inte skulle fungera! Att sända live i en stenkyrka med otroligt dålig mottagning är inte det lättaste, men det gick utmärkt! Detta gjorde också att några av de släktningar och vänner som ej kunde närvara fick vara en del av vigseln, men på distans!

”Jag testade ett tiotal klänningar, men när jag väl fick på mig den valda klänningen var det ingen tvekan på att det var Yes to the dress!”

Klädsel och jakten på klänningen!
JULIA BERÄTTAR | Som brud ville jag har en enkel men klassisk klänning. Först gick tankarna att sy om min mormors och mammas bröllopsklänning. Men efter att ha besökt Bröllopsbruket med mina tärnor så hittade jag ”the dress” och kunde inte motstå den. Smycken är från mormor och slöjan är från farmor.
Tärnornas klänningar ville vi att de skulle kunna använda fler gånger, och att de skulle vara något som de själva trivs i. Brudgummen och bestmannen valde att ha kostymer som även de kan använda vid flera tillfällen, sen så hyrde vi kravatten och väst till Marcus. Brudnäbbarna skulle även dom ha på sig bekväma kläder de kan använda även vid andra tillfällen.
JULIA BERÄTTAR: Jag hade hört talas om Bröllopsbruket sedan tidigare, så efter att ha bestämt en helg jag och mina tärnor skulle testa klänningar på var Bröllopsbruket en given butik att besöka. När jag kom in letade jag efter en klassisk klänning som var i spets. Jag upplevde en toppenbra service, med ett stort utbud. Jag fick precis den hjälpen som jag önskade. Jag testade ett tiotal klänningar, men när jag väl fick på mig den valda klänningen var det ingen tvekan på att det var Yes to the dress! Klänningen jag bar var från Lilly.
Dagens höjdpunkter!
JULIA BERÄTTAR | Att få ha alla nära och kära samlade för vår egen skull var en helt otrolig upplevelse! Och självklart att det äntligen blev VI på riktigt! Men också att vi båda kände att dagen var så välplanerad in i minsta detalj så vi inte behövde stressa eller oroa oss under bröllopsdagen. De delar som vi inte ville veta något om hade vi delegerat ut till nära och kära som vi har fullt förtroende för och därmed behövde vi inte stressa upp oss över det heller. Det gjorde att både jag och Marcus kunde njuta av dagen hela tiden. Såhär i efterhand känns det också helt otroligt att vi kunde få en så fantastiskdag med alla nära och kära, i perfekt bröllopsväder, god mat, med tanken på covid-19. Detta är en dag som vi lever på väldigt länge!

”…även om Covid-19 ställde till det på många olika håll så går det att få till en fantastisk dag ändå, det gäller bara att våga tänka lite nytt…”

Sluthälsning och några goda råd på vägen.
JULIA BERÄTTAR: Alla borde gifta sig som har chansen! Det är helt otroligt! Vi tycker att det är roligt att göra mycket själva, men det är viktigt att ha en god planering för att kunna njuta maximalt under bröllopsdagen och därmed inte behöva vara nervös eller stressad för att vissa saker inte är planerade. Men också att även om Covid-19 ställde till det på många olika håll så går det att få till en fantastisk dag ändå, det gäller bara att våga tänka lite nytt. För att vi skulle hålla ”Covid-19-tänk” genom hela dagen hade vi som sagt tältet utanför kyrkan för de gäster som inte fick vara inne i kyrkan.
Vi var tydliga med att kramas gör vi när Covid-19 är över, så det blev ”coronahälsning” med armbågen istället. Vi hade handsprit utplacerat på flertalet ställen, på varje sittplats i lokalen fanns det engångsservetter. Vi hade dukat längre avstånd mellan gästerna för att kunna hålla avstånd. All servering skulle ske av serveringspersonal för att inte alla skulle använda samma uppläggningsbestick.
Samt att våra toastmasters påtalade regelbundet restriktionerna, då vi, brudparet, var otroligt glada att bara kunna samlas och dela dagen med alla. Närhet får ske när pandemin är över. Och detta sköttes på ett mycket bra sätt, vilket också ledde till att ingen blev sjuk och vi kunde genomföra vår bröllopsdag som vi önskade!

Fotograf: Nära släkting till brudparet
Blommor: Aronssonsblommor
Frisör: Gunnelshardesign (Ebba Asp)
Catering: Norraby_krog

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer
Weddingstory: Elenor & Johan

Weddingstory: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer
Weddingstory: Elisabet & Gustav

Weddingstory: Elisabet & Gustav

Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att...

läs mer
Weddingstory: Linda & Simon

Weddingstory: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Weddingstory: Sofia & Viktor

Weddingstory: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Weddingstory: Michaela & Olof

Weddingstory: Michaela & Olof

För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra...

läs mer
Weddingstory: Ida & Ludde

Weddingstory: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Weddingstory: Amanda & Jonathan

Weddingstory: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspo The story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer
Weddingstory: Emelie & Johan

Weddingstory: Emelie & Johan

Bohemiskt och intimt Augustibröllop i Dalarna I augusti 2020 knöt Emelie och Johan banden vid Stabenergs Barockträdgård i Dalarna. Med både sjön runt knuten och de påtagligt vackra omgivningarna fick de det bohemiska och genuina bröllopet de önskade. Men som många...

läs mer
Weddingstory: Jessica & Thommy

Weddingstory: Jessica & Thommy

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror,...

läs mer
Weddingstory: Li & Erik

Weddingstory: Li & Erik

"Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss"År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag...

läs mer
Weddingstory: Titti & Fredrik

Weddingstory: Titti & Fredrik

Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema."Han frågade om jag ville dela en pizza"HUR TRÄFFADES NI? Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium. Men första...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Jenny & Per

Weddingstory: Jenny & Per

I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!Hur träffades ni? Vi träffades för...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • produkt cape

  Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • Bröllopssjal Chiffong

  225 kr
 • Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • midjeband brudklänning

  Midjeband Bröllop Mince

  595 kr
 • midjeband bröllopsklänning

  Midjeband Bröllop Moyen

  495 kr
 • Midjeband Bröllop Petit

  395 kr
 • Paraply Bröllop Svart

  275 kr
 • Paraply Bröllop Transparent

  275 kr
 • Paraply Bröllop Vitt

  275 kr
 • Värmande Bröllopssjal

  435 kr