Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema.

”Han frågade om jag ville dela en pizza”

HUR TRÄFFADES NI?
Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium.
Men första gången vi verkligen pratade och fick upp ögonen för varandra var när vi var 14 år och jag skulle fråga efter Fredriks telefonnummer till en kompis.
Men för att få hans nummer ville han ha mitt. Eftersom jag ville hjälpa min kompis så fick han mitt nummer. Dock ringde Fredrik mig och inte min vän kvällen därpå och frågade om jag ville dela på en pizza.
Det var första gången vi träffades på riktigt. Men vi blev inte tillsammans med varandra förrän 4 år senare.

”Vi fick avboka karusellen i sista sekund”

MILJÖ & TEMA
TITTA BERÄTTAR | Jag och Fredrik har bott i Berlin i 5 år och vi ville gärna att vårt bröllop skulle efterlikna Berlins open-air klubbar. 
Vi funderade på att ha bröllopet i Stockholm men det fanns inga bra ställen som gick med på våra grandiosa planer och då kom idéen att gifta oss där vi kom ifrån – Vaggeryd – på Sjöbogården. 
Ett perfekt ställe med mycket utrymme, en stor scen vid sjökanten och så vi fick dessutom dekorera stället som vi ville. Vi planerade faktiskt också att ta in en karusell för gästerna. 
Men med tiden så ändrades planerna från Berlin Open air till ett lite mer romantiskt tivolitema med massa blommor, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och massa, massa godis. Jag tror att planerna ändrades i takt med budget, tid, väder. Vi fick till exempel avboka karusellen i sista sekund eftersom det skulle ösregna på bröllopsdagen. 

”En borgerlig vigsel gav oss mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start”

VIGSELN
TITTI BERÄTTAR | Vi valde att ha en borglig vigsel. Vi har båda varit väldigt överens om detta och det gav oss lite mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start – FEST, vilket var en av de viktigaste punkterna. Ingångsmusiken var en viktig ingrediens för detta. Fredrik gick in till Sam and Daves “Hold on, I’m coming” och jag valde Alica KeysGirl on fire”. Sen gick vi ut tillsammans till Feed Me ”Love is all I got”  . 
Det blev en succé!! Folk va enormt taggade fastän regnet öste ner utanför regnskyddet. 
BRÖLLOPSKLÄDSEL
TITTI BERÄTTAR | För Fredrik gick det väldigt fort och smärtfritt. Men för mig, vart det lite stressigt. Jag hade dragit ut på det och tänkte det löser sig – Jag SYR en klänning. När det var 4 veckor kvar så blev det eld i baken på mig. Jag hade inte sytt något och jag visste inte ens hur jag ville ha klänningen – mer än att inte ha någon spets eller pärlor.
Sedan tipsade min kompis mig och Bröllopsbruket. 2.5 vecka innan bröllopet ringde jag Bröllopsbruket som hade semester och jag hade bara ren TUR att de skulle till butiken för ett litet ärende och att de var villiga att låta mig komma och prova.
När jag väl var där var jag lite orolig över att jag inte skulle hitta något som passade mig storleks- eller stilmässigt. Jag hittade en klänning som jag ÄLSKADE kjolen men inte toppen och den var dessutom för liten! Fem minuter senare stod jag med en för liten klänning och var på väg till Bröllopsbrukets skräddare. 4 dagar senare stod jag där med min drömklänning – med MIN design.
Än idag kan jag inte förstå hur jag lyckades få min drömklänning på 2,5 vecka INNAN mitt bröllop. En sak är säker, om inte Bröllopsbruket hade varit så otroligt snälla och hjälpsamma när de öppnade dörrarna för mig under deras semester så hade jag fått vara nöjd med en vit klänning från någon fast-fashion kedja.

”Vi har båda DJ:at i våra unga dar och ville göra en Wedding Drop istället för Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi vår första beat tillsammans i en dj-battle”

BÄSTA HÖJDPUNKTERNA FRÅN DAGEN
1. När vi sa JA till varandra
2. När våra vänner överraskade oss med en cover rap på MOP ”Ante up”. De hade skrivit låttexten själva och rappade över beaten. Vi tappade hakan när de började rappa!
3. Jag och Fredrik har båda dj:at lite i våra unga dar och vi ville göra en ”Weddig Drop” istället för en Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi  vår första beat tillsammans i vad som kan liknas med en dj-battle och dansade med familj och vänner till musiken vi spelade. 
HÅLLBARHET
Förutom att gå på second hand / återbrukspåret vad gäller bröllopsklänningen så lånade vi mycket grejer från olika föreningar och vänner och det vi har köpt försöker vi sälja vidare i diverse bröllopsgrupper till andra brudpar som ska gifta sig nästa år.
TITTI & FREDRIKS TIPS TILL BLIVANDE BRUDPAR
Ingenting är omöjligt! Det går att få ett drömbröllop, man måste bara vara väldigt kreativ och väldigt öppen för att vara flexibel.
Blocket, facebook grupper och vänner som har gift sig har ALLTID någon dekoration de vill bli av med som man själv kan använda till sitt eget bröllop. Ett bröllop behöver inte kosta hundra tusentals kronor och man behöver inte köpa allt nytt. Du sparar även pengar och hjälper miljön med att köpa second hand dekorationer, som dessutom är så gott som nytt eftersom de bara används en gång.

 

SE FILMEN FRÅN BRÖLLOPET HÄR

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer
Weddingstory: Elenor & Johan

Weddingstory: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer
Weddingstory: Elisabet & Gustav

Weddingstory: Elisabet & Gustav

Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att...

läs mer
Weddingstory: Linda & Simon

Weddingstory: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Weddingstory: Sofia & Viktor

Weddingstory: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Weddingstory: Michaela & Olof

Weddingstory: Michaela & Olof

För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra...

läs mer
Weddingstory Julia & Marcus

Weddingstory Julia & Marcus

Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av...

läs mer
Weddingstory: Ida & Ludde

Weddingstory: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Weddingstory: Amanda & Jonathan

Weddingstory: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspo The story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer
Weddingstory: Emelie & Johan

Weddingstory: Emelie & Johan

Bohemiskt och intimt Augustibröllop i Dalarna I augusti 2020 knöt Emelie och Johan banden vid Stabenergs Barockträdgård i Dalarna. Med både sjön runt knuten och de påtagligt vackra omgivningarna fick de det bohemiska och genuina bröllopet de önskade. Men som många...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • produkt cape

  Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • Bröllopssjal Chiffong

  225 kr
 • Brösttejp

  175 kr
 • Kroppstejp

  125 kr
 • midjeband brudklänning

  Midjeband Bröllop Mince

  595 kr
 • midjeband bröllopsklänning

  Midjeband Bröllop Moyen

  495 kr