Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema.

”Han frågade om jag ville dela en pizza”

HUR TRÄFFADES NI?

Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium.

Men första gången vi verkligen pratade och fick upp ögonen för varandra var när vi var 14 år och jag skulle fråga efter Fredriks telefonnummer till en kompis.

Men för att få hans nummer ville han ha mitt. Eftersom jag ville hjälpa min kompis så fick han mitt nummer. Dock ringde Fredrik mig och inte min vän kvällen därpå och frågade om jag ville dela på en pizza.

Det var första gången vi träffades på riktigt. Men vi blev inte tillsammans med varandra förrän 4 år senare.

”Vi fick avboka karusellen i sista sekund”

MILJÖ & TEMA

TITTA BERÄTTAR | Jag och Fredrik har bott i Berlin i 5 år och vi ville gärna att vårt bröllop skulle efterlikna Berlins open-air klubbar.
Vi funderade på att ha bröllopet i Stockholm men det fanns inga bra ställen som gick med på våra grandiosa planer och då kom idéen att gifta oss där vi kom ifrån – Vaggeryd – på Sjöbogården.
Ett perfekt ställe med mycket utrymme, en stor scen vid sjökanten och så vi fick dessutom dekorera stället som vi ville. Vi planerade faktiskt också att ta in en karusell för gästerna.

Men med tiden så ändrades planerna från Berlin Open air till ett lite mer romantiskt tivolitema med massa blommor, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och massa, massa godis. Jag tror att planerna ändrades i takt med budget, tid, väder. Vi fick till exempel avboka karusellen i sista sekund eftersom det skulle ösregna på bröllopsdagen.

”En borgerlig vigsel gav oss mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start”

VIGSELN

TITTI BERÄTTAR | Vi valde att ha en borglig vigsel. Vi har båda varit väldigt överens om detta och det gav oss lite mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start – FEST, vilket var en av de viktigaste punkterna. Ingångsmusiken var en viktig ingrediens för detta. Fredrik gick in till Sam and Daves “Hold on, I’m coming” och jag valde Alica KeysGirl on fire”. Sen gick vi ut tillsammans till Feed Me ”Love is all I got”  . 

Det blev en succé!! Folk va enormt taggade fastän regnet öste ner utanför regnskyddet.

BRÖLLOPSKLÄDSEL

TITTI BERÄTTAR | För Fredrik gick det väldigt fort och smärtfritt. Men för mig, vart det lite stressigt. Jag hade dragit ut på det och tänkte det löser sig – Jag SYR en klänning. När det var 4 veckor kvar så blev det eld i baken på mig. Jag hade inte sytt något och jag visste inte ens hur jag ville ha klänningen – mer än att inte ha någon spets eller pärlor.
Sedan tipsade min kompis mig och Bröllopsbruket. 2.5 vecka innan bröllopet ringde jag Bröllopsbruket som hade semester och jag hade bara ren TUR att de skulle till butiken för ett litet ärende och att de var villiga att låta mig komma och prova.

När jag väl var där var jag lite orolig över att jag inte skulle hitta något som passade mig storleks- eller stilmässigt. Jag hittade en klänning som jag ÄLSKADE kjolen men inte toppen och den var dessutom för liten! Fem minuter senare stod jag med en för liten klänning och var på väg till Bröllopsbrukets skräddare. 4 dagar senare stod jag där med min drömklänning – med MIN design.

Än idag kan jag inte förstå hur jag lyckades få min drömklänning på 2,5 vecka INNAN mitt bröllop. En sak är säker, om inte Bröllopsbruket hade varit så otroligt snälla och hjälpsamma när de öppnade dörrarna för mig under deras semester så hade jag fått vara nöjd med en vit klänning från någon fast-fashion kedja.

 

”Vi har båda DJ:at i våra unga dar och ville göra en Wedding Drop istället för Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi vår första beat tillsammans i en dj-battle”

BÄSTA HÖJDPUNKTERNA FRÅN DAGEN

1. När vi sa JA till varandra

2. När våra vänner överraskade oss med en cover rap på MOP ”Ante up”. De hade skrivit låttexten själva och rappade över beaten. Vi tappade hakan när de började rappa!

3. Jag och Fredrik har båda dj:at lite i våra unga dar och vi ville göra en ”Weddig Drop” istället för en Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi  vår första beat tillsammans i vad som kan liknas med en dj-battle och dansade med familj och vänner till musiken vi spelade.

HÅLLBARHET

Förutom att gå på second hand / återbrukspåret vad gäller bröllopsklänningen så lånade vi mycket grejer från olika föreningar och vänner och det vi har köpt försöker vi sälja vidare i diverse bröllopsgrupper till andra brudpar som ska gifta sig nästa år.

TITTI & FREDRIKS TIPS TILL BLIVANDE BRUDPAR

Ingenting är omöjligt! Det går att få ett drömbröllop, man måste bara vara väldigt kreativ och väldigt öppen för att vara flexibel.

Blocket, facebook grupper och vänner som har gift sig har ALLTID någon dekoration de vill bli av med som man själv kan använda till sitt eget bröllop. Ett bröllop behöver inte kosta hundra tusentals kronor och man behöver inte köpa allt nytt. Du sparar även pengar och hjälper miljön med att köpa second hand dekorationer, som dessutom är så gott som nytt eftersom de bara används en gång.

SE FILMEN FRÅN BRÖLLOPET HÄR

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • bröllopsjacka

  Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka i ull

  Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • bröllopssjal

  Bröllopssjal Chiffong

  295 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  595 kr
 • Brudslöja Diskret | 250 cm

  795 kr
 • Brudslöja med kristallkant | 220 cm

  1,295 kr
 • Midjeband Bröllop Milieu

  595 kr