Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. De anordnade ett romantiskt, lantligt bröllop med inspiration från Toscana – både vad gäller den välkomnande familjekänslan och temafärg.

Hur träffades ni?

DANIELS STORY | Våren 2011 lovade mycket. Jag flyttade ihop med min kompis Oscar som då jobbade på Liseberg, vilket var bra. Det fanns ofta en anledning till umgänge eller fest med ”Lisebergarna”. På just en sådan fest skulle jag första gången träffa min blivande fru.

Efter att bara träffat Sara vid några få tillfällen så var jag helt säker. Denna fantastiskt vackra, roliga, spontana människan skulle bara bli min. ett ihärdigt arbete under resten av den sommaren, så var hon äntligen fast, och jag tänker aldrig släppa taget!

”Jag skulle leva livet som singel och saknade framtidsplaner”

SARAS STORY | Sommaren 2011 minns jag tillbaka på med glädje. Jag skulle leva livet som singel och saknade för första gången på väldigt länge någon som helst framtidsplan.

En dag när jag var på Ikea med min pappa träffade jag Daniel och fick en första skymt av han som skulle bli min framtid.

Jag flyttade mer eller mindre in hos Daniel och hans kompis innan vi blivit ett par men efter det gick det ganska snabbt. Eftersom vi bodde så nära Slottskogen blev det många härliga promenader där och på en av dessa, när vi gick i Azaleadalen sa Daniel att han inte tänkte släppa taget om mig. Det skrämde mig eftersom det inte alls ingick i planen om att vara singel och lära känna sig själv. Trots detta gick det bara inte att släppa taget om honom heller. Vi var med varandra dygnet runt och pratade om precis allt, så snabbt har jag aldrig lärt känna en person.

Förlovningen

SARA BERÄTTAR | Redan när jag och Daniel träffades lovade han att han skulle ta med mig till Paris. Några dagar efter vår ettårsdag var det dags att packa resväskan. Paris välkomnade oss med strålande sol och värme och vi bestämde oss för att promenera för att uppleva så mycket som möjligt av staden. När eftermiddagen kom hade vi sett de flesta stora sevärdheter, fötterna ömmade och jag kommenterade mina svullna händer eftersom det var så varmt ute. Daniels har berättat att just den kommentaren gjorde honom nervös, tänk om ringen inte skulle passa… Vi köper en dricka och slår oss ner på en trappa vid Notre Dame. Han plockar sedan fram två helt underbara ringar och frågar om jag vill gifta mig med honom och såklart vill jag det. Frieriet var precis sådär romantiskt och perfekt som jag bara kunnat drömma om och resten av veckan spenderade vi i vår härliga kärleksbubbla.

”Vi kommer alltid ha Paris, den här staden äger vi.
Den är till för oss och inga andra”
– Veronica Maggio

Tema på bröllopet

Vi började kika på nätet efter olika lokaler. Vi ville göra så lite som möjligt själva och enades därför om att hitta en lokal där allt ingick. Men tji fick vi, för när man är så många som vi är och vi vill ha en lokal där alla kan sitta bra och befinna sig i samma rum är det inte så lätt att hitta ett ställe. Ännu svårare är det att hitta ett ställe som känns rätt för oss, som hade tillgång till runda bord och som hade en hyfsat rimlig prislapp. Efter att ha besökt lite olika ställen, föll vi tillslut för Stora Holms Säteri – Ett renoverat stall på en gård på Hisingen. Det är en ljus och stor lokal, de har runda bord och vackra stolar att tillgå. Efter vi bokat lokal gick det ganska lätt att bestämma tema. För oss blev det Toscansk örtträdgård med grått och grönt som fokusfärger.

För oss var det också viktigt att fånga känslan av att alla var välkomna ”hem till oss”, vi skippade det formella helt och hade en mysig borgerlig vigsel i trädgårdshuset. Under minglet hade vi en trubadur som spelade. Förrätten under middagen serverade vi som buffé på borden, italiensk plockmat familystyle. Våra gäster överraskade oss med att ställa sig upp och dansa en dans vi dansat mycket under sommaren vi träffades. Vigsellokalen förvandlades under kvällen till beerponglokal och istället för första dans tog vi en första shot ihop med alla våra gäster och sedan festade vi långt in på småtimmarna.

Bröllopskläder

Daniel bar en grå kostym, uppsydd via Made to measure, Brothers. Flugan blev en mossgrön från Neckwear.

Jag var i lite olika festklädesbutiker och kikade runt men bokade också in en tid på Bröllopsbruket dit jag även bjöd med alla mina närmsta vänner. Första klänningen jag provade fick jag precis den där upplevelsen som brudarna i ”yes to the dress” får. Ni vet när ögonen tåras och det bara känns i hela kroppen att det är rätt. Trots det provade jag ca 10 klänningar till, några var fina andra inte men ingen kom ens i närheten av den där första, som de dessutom fått in till butiken tidigare samma dag. Jag köpte min drömklänning och var så lycklig över att jag varit ute i så god tid och så snabbt hittat rätt.

Till klänningarna bar jag örhängen från Lily and Rose

Våra döttrar bar klänningar och koftor från POMP de LUX

I håret bar jag en blomsterkrans av rosmarin och brudslöja, våra tjejer hade likadana och min brudbukett innehöll bland annat anemoner och olivkvistar.

Länge leve kärleken!

DANIEL BERÄTTAR | Redan från första stund har allt känts så självklart. Alla beslut känts så lätta, för vi har tagit dem tillsammans. Vi vill åt samma håll och låter varken sorg, småbarn eller rysslandresor komma i vägen för det. Och kanske är det just det som jag älskar allra mest hos min Sara, att oavsett vilket hinder eller utmaning som står i vår väg så övervinner våran gemensamma vilja och kärlek allt!

SARA BERÄTTAR | Allt med oss kändes så självklart och enkelt. Vi ville samma saker i livet och blev sådär löjligt kära i varandra.  2013 blev jag gravid och lyckan jag kände under den hösten är något jag hoppas att alla får uppleva. Isabella kom och vände tyvärr om den 2 januari 2014 och sorgen som kunde slitit oss isär gjorde så att vi kom varandra närmre. Efter att ha genomgått det tillsammans är jag helt övertygad om att vi kommer besegra varje storm som livet har att ge. Vi blev starka för att vi var tvungna. Men jag vet också att hos Daniel får jag bryta ihop och han älskar mig ändå, precis så som jag är. Den tryggheten betyder allt.

Vi blev föräldrar igen, till ytterligare två tjejer och visst kan småbarnsåren vara tuffa emellanåt men vi finns där för varandra och det är jag så innerligt tacksam över. Daniel är min bästa vän och min stora kärlek.

Saras & Daniels bästa tips till blivande brudpar

 • Ta några extra djupa andetag om något skiter sig ordentligt, skratta åt det i efterhand.

 • Välj toastpar med omsorg.

 • Lägg in små pauser där du och din partner får möjlighet att insupa allt fantastiskt ni får vara med om (first look och skymningsfotografering är perfekta sådana tillfällen)

 • Investera i en professionell fotograf och gärna även videograf. Dagen går snabbt och man vill verkligen ha möjlighet att gå tillbaka och insupa alla minnen i efterhand.

Fotograf: Maria Lindeskär Divinephoto

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • 6-pack Hårsmycke för brudupsättning spiral

  595 kr
 • Alice örhängen | Light colorado topaz

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Crystal

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Ivory Silk

  549 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  595 kr
 • Brudslöja Diskret | 250 cm

  795 kr
 • Brudslöja med kristallkant | 220 cm

  1,295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr