Hur träffades ni?
JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror, (som också var en av Thommys marsalker.)
När jag och min bror var på ett uteställe en vinterkväll 2010 råkade vi träffa på ett gäng av min brors jobbarkompisar, och däribland var Thommy. Vi hann inte prata någon längre stund den kvällen men det väcktes tydligen ändå något där, sen tog det inte lång tid innan vi var ett par.

”Jag är ett Pinterest-fan och älskar DIY”

Miljö & Tema
Vi var rörande överens redan från början om att vi ville ha ett lantligt bröllop och att det skulle vara i en lada. Det skulle vara avslappnat, rustikt men ändå ett storslaget bröllop.
Så vi kollade på ett par olika lokaler och föll tillslut för den magiska gamla ladan ”Långås Loge” som ligger i Falkenberg.
Vi ville få en lättsam stämningen vid borden och ville att maten skulle bli en naturlig snackis, förrätten serverades därför som tapas i picknickkorgar tillsammans med en IPA bryggd av en vän till oss och middagen var en vegetarisk buffé, inte för att vi är vegetarianer utan för att vi ville att man skulle reflektera mer över maten än man kanske vanligtvis gör. Och det blev precis som vi tänkte oss!
Jag är för övrigt en riktig pinterest-fantast och älskar DIY, så naturligt blev det ganska mycket inslag av detaljer. Jag hade ju sparat inspirationsbilder sen flera år tillbaka!
Shotar, skyltar, godisbar, polaroidkamera – där fanns det mesta!
Vi släpade till och med dit en del av våra egna möbler för att bygga upp en whiskey-hörna, den blev för övrigt riktigt uppskattad, dels i pauserna vid middagen men också för de som ville ta en paus från dansgolvet senare på kvällen.
Även våra glittriga dans-tofflor som var tänkt till tjejerna som ville slänga av sig klackarna användes flitigt av både tjejer och killar!
Vickningen som avslut blev något så simpelt som ostmacka med oboy, men oj, snacka om underskattat. Ibland är det enkla det roligaste och bästa!

”En vän spelade Håkan Hellströms Valborg i engelsk version, så otroligt vackert”

Vigseln
JESSICA BERÄTTAR | Vigseln skulle kännas personlig och lättsam trots att vi valde att vara i kyrkan. Prästen vi hade var jättebra och lät oss verkligen forma vigseln som vi ville ha den.
Alla gäster fick en goodiebag när de kom till kyrkan innehållande lite gott, vigselhäfte, såpbubblor och näsdukar. Tanken här var att få till ett roligt första intryck och sätta nivån på bröllopet lite från början.
Ingångsordningen fick vi pusslat ihop själva eftersom Thommy gärna ville gå in tillsammans med sin mamma. Så Thommy och hans mamma gick först, följd av sina marskalker, därefter ringde klockorna och tärnorna skred sen in till ” a thousand years” som spelades på trumpet av en av våra närmsta vänner. Därefter kom jag tillsammans med min pappa. Det kändes som ett fint ögonblick att få dela med våra föräldrar och närmsta vänner.
Musik var en viktig del och utöver bröllopspsalmerna så hade vi en vän som spelade Håkan Hellströms ”Valborg” i en engelsk version, så otroligt vackert och hela vigseln avslutades med allsång i vår standardlåt, Stad i ljus. Det var mäktigt! 
Utanför kyrkan blev det sen picknick med tårtkalas på filtar vilket också var jätte uppskattat, vår vigsel var ganska tidigt och lite tårta och kaffe vid kl 15 kunde inte bli mer rätt. Det gjorde också att alla barn som inte skulle vara med på festen senare ändå fick vara med på lite kalas.
Bröllopsklädsel
JESSICA BERÄTTAR | Thommy velade länge mellan en grå eller blå kostym men valet föll tillslut på en blå kostym från Tiger of Sweden tillsammans med en slips i burgundy.
Manschettknapparna fick han i morgongåva vilket är väldigt personligt eftersom han har samma symboler tatuerade på armarna.  
Jag hade redan från början ögonen på Bröllopsbruket och ville verkligen dit.
Men så besökte jag ett annat ställe först och rycktes med i en rabatt-deal som man bara fick om man bestämde sig där och då. Men jag fick aldrig den där wow-känslan när klänningen äntligen var klar, och jag var faktiskt ganska besviken över det. Om det är någonting jag verkligen alltid har drömt om inför bröllopet så var det ju den där magiska klänningen som man skulle få bära och hur vacker man skulle känna sig.
Men jag gjorde inte det och den kändes verkligen inte magisk på det sättet jag hade drömt om.
Så jag bokade en tid hos Bröllopsbruket, och valde att åka dit själv för att jag skulle få känna efter helt själv denna gången. Och jag provade ett par först, och fick ungefär samma känsla som min första klänning, dom var ju absolut fina, men ja, inte mer än så.
Men så fick jag på mig den här, och fick tårar i ögonen och rysningar över hela kroppen.
Den kändes äntligen helt magisk!

”Han vänder sig om, börjar gråta och håller sen på att svimma”

Bästa höjdpunkterna från dagen
JESSICA BERÄTTAR | First look utan tvekan, känslorna när jag började närma mig och se Thommy stå med ryggen vänd och bara vänta på hans reaktion är oförglömligt. När han sen vänder sig om, börjar gråta och sen håller på att svimma är ju också väldigt minnesvärt.
Andra hållbara inslag under bröllopet
Vi båda är ju stora loppis-älskare och under året gick vi på mängder av loppisar och fyndade allt från porslin och bestick till mattor och sockertänger. Till bordsdekorationerna använde vi oss av gamla böcker som vi har hemma, bordsnumren gjorde vi av gamla ramar och blomsterdekoren var gamla kaffekoppar fyllda med bl.a. det vi hittade i naturen utanför logen.
Bästa tipsen till blivande brudpar
Vi rekommenderar starkt en videograf om man har möjlighet till det, även om foton är fantastiska så fångar filmen känslorna på ett helt annat sätt. Det kommer vara ett underbart sätt att återuppleva dagen på i år framöver.
Vår bröllopsfilm kan man även se här
Videograf: Lina Nylander
Fokusera på det som är viktigt för er, ta hjälp av nära och kära, men glöm inte bort vems dag det är.
Många säger det, men First look och Golden hour är verkligen speciella ögonblick.

Fotograf: Josefin Gebbie –  Photo by Ada Josefin

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Petra & Veronica

Weddingstory: Petra & Veronica

Petra och Veronica träffades i mars 2018 via dejtningsappen Tinder. De båda hade mer eller mindre gett upp på att träffa någon innan de fann varann! THE STORY BEGINS... PETRA BERÄTTAR | Jag hade landat fint i tanken och känslan av att leva utan partner. En dag hade...

läs mer
Weddingstory: Elenor & Johan

Weddingstory: Elenor & Johan

 Ett hållbart och lantligt bröllop Elenor och Johan är båda två uppväxte på landsbygden och älskar naturen runt omkring, därför var det ett självklart val för dem att ha sin vigsel i samma miljö.ELENOR BERÄTTAR: Vi träffades när vi var väldigt unga. Jag var 16 och...

läs mer
Weddingstory: Elisabet & Gustav

Weddingstory: Elisabet & Gustav

Ett vackert och personlig bröllop vid det jämtländska fjället En frisk dag uppe i Jämtland var det dags för det efterlängtade bröllopet mellan Elisabet och Gustav. Med en härlig kärlekshistoria i bagaget så blev det en känslosam och personlig vigsel och trots att...

läs mer
Weddingstory: Linda & Simon

Weddingstory: Linda & Simon

Linda och Simon träffades och blev ett par redan som tonåringar och när det tillslut var dags att sätta bröllopsplaneringen i verket var paret samstämmiga.THE STORY BEGINS... LINDA OCH SIMON BERÄTTAR | Vi visste att vi ville ha en lite rustik miljö, gärna någon gammal...

läs mer
Weddingstory: Sofia & Viktor

Weddingstory: Sofia & Viktor

Ett intimt, oväntat och fantastiskt bröllop på underbara Löttorp, Öland. Det var så Sofia och Viktor skulle minnas tillbaka på sin bröllopsdag som ägde rum 29 augusti 2020. Som med mycket annat i livet blir inte allt som man tänkt och planerat. Risken är extra stor...

läs mer
Weddingstory: Michaela & Olof

Weddingstory: Michaela & Olof

För Michaela och Olof var vägen till det magiska augustibröllopet ute på Hållö i den Bohuslänska skärgården minst sagt kurvig. Inte bara på grund av rådande pandemi, utan också eftersom vigsel och festplatsen utmanade brudparet rent praktiskt. Men de påminde varandra...

läs mer
Weddingstory Julia & Marcus

Weddingstory Julia & Marcus

Rådande pandemi gör att många får planera om sina bröllop en hel del och det kan krävas lite uppfinningsrikedom och öppet sinne för att ändå få till det där bröllopet man alltid har drömt om. Julia och Marcus fick planera om allt från årstiden på bröllopet till val av...

läs mer
Weddingstory: Ida & Ludde

Weddingstory: Ida & Ludde

Covid-19 till trots fick Ida och Ludde en magisk bröllopsdag i Ronneby. Här berättar de merHur träffades ni? IDA BERÄTTAR | Vi båda kommer från den lilla staden Ronneby i Blekinge. Vi träffades första gången redan i tonåren och var vänner i många år innan vi äntligen...

läs mer
Weddingstory: Amanda & Jonathan

Weddingstory: Amanda & Jonathan

Ett drömlikt bröllop vid havet när Amanda & Jonathan sa ja till varandra. Här berättar dem om sin bröllopsdag och bjuder på massa bröllopsinspo The story and weddingplanning begins... AMANDA BERÄTTAR | Vi träffades på universitetet, vi båda gillade volleyboll och...

läs mer
Weddingstory: Emelie & Johan

Weddingstory: Emelie & Johan

Bohemiskt och intimt Augustibröllop i Dalarna I augusti 2020 knöt Emelie och Johan banden vid Stabenergs Barockträdgård i Dalarna. Med både sjön runt knuten och de påtagligt vackra omgivningarna fick de det bohemiska och genuina bröllopet de önskade. Men som många...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • Amelie bracelet Sapphire Montana (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie earrings Crystal (Silver) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie earrings Sapphire Montana (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Amelie necklace Crystal (Gold) | Lily & Rose

  295 kr
 • Elsa earrings Crystal (Silver) | Lily & Rose

  295 kr
 • Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr
 • Hårsmycke | Silver eller Guld

  175 kr
 • Hårsmycke bröllop med kam

  295 kr