Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.

Hur träffades ni?

JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror, (som också var en av Thommys marsalker.)
När jag och min bror var på ett uteställe en vinterkväll 2010 råkade vi träffa på ett gäng av min brors jobbarkompisar, och däribland var Thommy. Vi hann inte prata någon längre stund den kvällen men det väcktes tydligen ändå något där, sen tog det inte lång tid innan vi var ett par.

”Jag är ett Pinterest-fan och älskar DIY”

Bröllopets Miljö & Tema

Vi var rörande överens redan från början om att vi ville ha ett lantligt bröllop och att det skulle vara i en lada. Det skulle vara avslappnat, rustikt men ändå ett storslaget bröllop.

Så vi kollade på ett par olika lokaler och föll tillslut för den magiska gamla ladan ”Långås Loge” som ligger i Falkenberg.

Vi ville få en lättsam stämningen vid borden och ville att maten skulle bli en naturlig snackis, förrätten serverades därför som tapas i picknickkorgar tillsammans med en IPA bryggd av en vän till oss och middagen var en vegetarisk buffé, inte för att vi är vegetarianer utan för att vi ville att man skulle reflektera mer över maten än man kanske vanligtvis gör. Och det blev precis som vi tänkte oss!

Jag är för övrigt en riktig pinterest-fantast och älskar DIY, så naturligt blev det ganska mycket inslag av detaljer. Jag hade ju sparat inspirationsbilder sen flera år tillbaka!

Shotar, skyltar, godisbar, polaroidkamera – där fanns det mesta!

Vi släpade till och med dit en del av våra egna möbler för att bygga upp en whiskey-hörna, den blev för övrigt riktigt uppskattad, dels i pauserna vid middagen men också för de som ville ta en paus från dansgolvet senare på kvällen.

Även våra glittriga dans-tofflor som var tänkt till tjejerna som ville slänga av sig klackarna användes flitigt av både tjejer och killar!

Vickningen som avslut blev något så simpelt som ostmacka med oboy, men oj, snacka om underskattat. Ibland är det enkla det roligaste och bästa!

”En vän spelade Håkan Hellströms Valborg i engelsk version, så otroligt vackert”

Vigseln

JESSICA BERÄTTAR | Vigseln skulle kännas personlig och lättsam trots att vi valde att vara i kyrkan. Prästen vi hade var jättebra och lät oss verkligen forma vigseln som vi ville ha den.

Alla gäster fick en goodiebag när de kom till kyrkan innehållande lite gott, vigselhäfte, såpbubblor och näsdukar. Tanken här var att få till ett roligt första intryck och sätta nivån på bröllopet lite från början.

Ingångsordningen fick vi pusslat ihop själva eftersom Thommy gärna ville gå in tillsammans med sin mamma. Så Thommy och hans mamma gick först, följd av sina marskalker, därefter ringde klockorna och tärnorna skred sen in till ” a thousand years” som spelades på trumpet av en av våra närmsta vänner. Därefter kom jag tillsammans med min pappa. Det kändes som ett fint ögonblick att få dela med våra föräldrar och närmsta vänner.

Musik var en viktig del och utöver bröllopspsalmerna så hade vi en vän som spelade Håkan Hellströms ”Valborg” i en engelsk version, så otroligt vackert och hela vigseln avslutades med allsång i vår standardlåt, Stad i ljus. Det var mäktigt!

Utanför kyrkan blev det sen picknick med tårtkalas på filtar vilket också var jätte uppskattat, vår vigsel var ganska tidigt och lite tårta och kaffe vid kl 15 kunde inte bli mer rätt. Det gjorde också att alla barn som inte skulle vara med på festen senare ändå fick vara med på lite kalas.

 

Bröllopsklädsel

JESSICA BERÄTTAR | Thommy velade länge mellan en grå eller blå kostym men valet föll tillslut på en blå kostym från Tiger of Sweden tillsammans med en slips i burgundy.

Manschettknapparna fick han i morgongåva vilket är väldigt personligt eftersom han har samma symboler tatuerade på armarna.

Jag hade redan från början ögonen på Bröllopsbruket och ville verkligen dit.

Men så besökte jag ett annat ställe först och rycktes med i en rabatt-deal som man bara fick om man bestämde sig där och då. Men jag fick aldrig den där wow-känslan när klänningen äntligen var klar, och jag var faktiskt ganska besviken över det. Om det är någonting jag verkligen alltid har drömt om inför bröllopet så var det ju den där magiska klänningen som man skulle få bära och hur vacker man skulle känna sig.
Men jag gjorde inte det och den kändes verkligen inte magisk på det sättet jag hade drömt om.

Så jag bokade en tid hos Bröllopsbruket, och valde att åka dit själv för att jag skulle få känna efter helt själv denna gången. Och jag provade ett par först, och fick ungefär samma känsla som min första klänning, dom var ju absolut fina, men ja, inte mer än så.
Men så fick jag på mig den här, och fick tårar i ögonen och rysningar över hela kroppen.

Den kändes äntligen helt magisk!

”Han vänder sig om, börjar gråta och håller sen på att svimma”

Bästa höjdpunkterna från dagen

JESSICA BERÄTTAR | First look utan tvekan, känslorna när jag började närma mig och se Thommy stå med ryggen vänd och bara vänta på hans reaktion är oförglömligt. När han sen vänder sig om, börjar gråta och sen håller på att svimma är ju också väldigt minnesvärt.

Andra hållbara inslag under bröllopet

Vi båda är ju stora loppis-älskare och under året gick vi på mängder av loppisar och fyndade allt från porslin och bestick till mattor och sockertänger. Till bordsdekorationerna använde vi oss av gamla böcker som vi har hemma, bordsnumren gjorde vi av gamla ramar och blomsterdekoren var gamla kaffekoppar fyllda med bl.a. det vi hittade i naturen utanför logen.

Bästa tipsen till blivande brudpar
Vi rekommenderar starkt en videograf om man har möjlighet till det, även om foton är fantastiska så fångar filmen känslorna på ett helt annat sätt. Det kommer vara ett underbart sätt att återuppleva dagen på i år framöver.
Vår bröllopsfilm kan man även se här
Videograf: Lina Nylander
Fokusera på det som är viktigt för er, ta hjälp av nära och kära, men glöm inte bort vems dag det är.
Många säger det, men First look och Golden hour är verkligen speciella ögonblick.

Fotograf: Josefin Gebbie –  Photo by Ada Josefin

Fler Wedding Stories

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Wedding Story: Jennifer & Alfred

Jennifer och Alfred träffades på Tinder och det dröjde inte länge innan det nykära paret flyttade ihop. Fem år senare friade Alfred till Jennifer under en semester i Montenegro. Lyckligtvis sa hon JA och drygt ett år senare, den 12 augusti 2023, var det dags för...

läs mer
Wedding Story: Johanna & Tony

Wedding Story: Johanna & Tony

Det har blivit dags för ännu en inspirerande bröllopsberättelser från våra kunder och den här gången är det Johanna och Tony som står i centrum. Paret gifte sig i Tveta kyrka i Mörlunda den 10 juni 2023, omgiven av familj och vänner. Bakom kameran denna dagen stod...

läs mer
Wedding Story: Valeria + Calle

Wedding Story: Valeria + Calle

Vi på Bröllopsbruket älskar att få ta del av Wedding Stories från "våra brudar" som hittat sin brudklänning i något av våra showrooms! I den här bröllopsberättelsen får vi läsa om Valeria och Calles som gifte sig den 17 juni 2023 på Rosenhanska Magasinet i Sörmland....

läs mer

Wedding Story: Emma & Anton

Följ med på Emmas & Antons weddingstory där allt till en början gick fel men hur de jobbade ihop sammanflätande och allt slutade som lyckansdag. I ett snöstormigt Rättvik sa de tillsist JA till varann.The story begins... EMMA BERÄTTAR: Jag flyttade till...

läs mer

Wedding Story: Elin & Staffan

Följ med på Elins & Staffans weddingstory. Ett vackert och fartfyllt bröllop i Värmländska skogar.The story begins... Hur träffades ni? ELIN BERÄTTAR: Som det moderna paret vi är så svajpades det ja på varandra sommaren 2019 på dejtingappen Tinder. I början...

läs mer

Wedding Story: Maria & Patrik

Följ med på Maria & Patriks weddingstory. Ett vackert bröllop med inslag av hållbarhet i Gotlands sköna natur.The story begins... MARIA BERÄTTAR: Vi träffades genom bekanta på en födelsedagsfest 2012, och har varit bästa vänner sedan dess. Kärleken har vuxit fram...

läs mer

Wedding Story: Anna & Daniel

Anna och Daniel träffades 2013 via happy pancakes och kände direkt en samhörighet men deras weddingstory var ingen självklarhet från början. Det var först när deras dotter föddes 2016 som planerna på giftemål började gro hos dem. Följ med Anna när hon berättar om...

läs mer

Wedding Story: Anna & Robert

Anna och Robert träffades på Walk for Freedom och började strax därefter prata med varann. Några år senare sa de JA till varandra.Det här är deras weddingstory. ANNA BERÄTTAR: Varje år arrangerar hjälporganisationen A21 en tyst manifestation mot människohandel - Walk...

läs mer

Wedding Story: Monica & Alexander

Monica och Alexander träffades när de båda gick i gymnasiet och har varit tillsammans ända sedan dess. De gifte sig 2021 och det här är deras weddingstory..THE STORY BEGINS... MONICA BERÄTTAR | Vi träffade via en dejtingsajt på nätet. Vi båda var 18 år gamla och gick...

läs mer

Tips från vår e-handel

 • Rea!

  6-pack Hårsmycke för brudupsättning spiral

  Det ursprungliga priset var: 595 kr.Det nuvarande priset är: 295 kr.
 • Alice örhängen | Light colorado topaz

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Crystal

  549 kr
 • Alice Pearl örhängen | Ivory Silk

  549 kr
 • brudslöja diskret

  Brudslöja Diskret | 200 cm

  695 kr
 • Brudslöja Diskret | 250 cm

  895 kr
 • Brudslöja med kristallkant | 200 cm

  1,295 kr
 • sko stickers

  Glas- & sko stickers – flera budskap

  45 kr