Våren är en tid fylld av nytt liv och kärlek, vilket gör den till en perfekt tid för att säga ”ja” till varandra. Ett vårbröllop kan vara magiskt och fullt av pirriga känslor och blommor. Här är 5 smarta tips för hur du pimpar vårbröllopet.

1. Använd pastellfärger

Låt naturens färger inspirera ditt bröllop. Välj ljusa pasteller som mintgrönt, persika och ljusrosa för att fånga vårkänslan. Det kommer inte bara att skapa en vacker atmosfär utan också ge liv åt ditt bröllop. Låt servetter, bordsdekorationer, festhäfte och goodiebag på bröllopet gå i samma färgtema. Utnyttja också det förlängda dagsljuset för att skapa en romantisk atmosfär på bröllopsfesten. Tänd ljuslyktor, häng ljusslingor och använd ljusa färger för att skapa en varm och inbjudande känsla.

vårbröllop

2. Blomstrande dekorationer

Inget säger vår som färska blommor. Skapa en blomsterrik miljö på bröllopet med säsongens vårblommor som tulpaner, ranunkler och pioner. Använd dem i bordsdekorationer, buketter och blomsterbågar för att skapa en romantisk känsla. Blommor kan bli dyrt, så underskatta inte att fylla ut bordsdekorationer med kvistar av alla dess slag, det finns många fruktträd vars kvistar som går i blom under våren.

Grönt och blommigt förstärker vårkänslan på bröllopet

3. Njut av vårluften

Njut av det milda vårvädret genom att hålla er vigselceremoni utomhus. En vacker trädgård, park eller strand kan bli en fantastisk bakgrund för era löften. Kom ihåg att ha en backup-plan om vädret inte samarbetar. Om vigsel inomhus redan är bokad kan istället lyckönskningarna få ske utomhus efter vigseln, kanske med bubbel i vårsolen. Utnyttja den vårblomstrande naturen för fantastiska bröllopsfoton. En körsbärsträdgård är särskilt vacker på våren och kommer att ge en vacker bakgrund.

4. Vårklädd brud

Vårkvällarna är kyliga. Se till att ha en värmande bröllopsbolero eller annan bröllopsjacka som passar fint ihop med bröllopsklänningen, på så vis kan du klä dig varmt utan att för den delen förstöra den där härliga lättklädda vårkänslan. En långärmad bröllopsklänning är ett annat både fint och smart val. Ett vackert bröllopsparaply som gärna får synas på bild är ett måste, lite vårregn kan dyka upp när man minst anar det.

 

5. Tackgåvor med vårtema

Avsluta bröllopet genom att ge gästerna små tackgåvor som återspeglar vårkänslan. Det kan vara något så enkelt som fröpåsar eller blommiga doftljus.

 

Prova bröllopsklänning hos Bröllopsbruket i Malmö, störst på modern second hand i Skåne.

Ett roligt sätt att skapa minnen för bröllopsgästerna samtidigt som du förstärker vårkänslan är att ge bort fröpåsar som tackgåva på bröllopet. 

Mer bröllopsplanering