Bröllopsplanering är alltid en spännande tid, och varje år förs nya trender och idéer in i bröllopsvärlden. Året 2024 kommer inte att vara något undantag. Här lyfter vi några av de mest spännande bröllopstrenderna att hålla koll på under 2024.

1. 2024 års färg enligt Pantone – Peach Fuzz

Varje år utser färgföretaget Pantone vad som blir nästa års trendfärg. 2024 års nyans är Peach Fuzz, och detta brukar ofta spilla över i bröllopsvärlden. Just Peach Fuzz är en väldigt tacksam färg att addera till ditt bröllop. Du kan addera pärsikanyansen i allt ifrån blommor, trycksaker, dukning och dekorationer, brudtärnornas klädsel och till och med tårtan. För att få en riktig inspirationsbomb med bilder på färgtemat tipsar vi om denna fantastiska stylade bröllopsfotograferingen hos bröllopsbloggen Green Wedding Shoes.

2. Kroppsnära bröllopsklänningar

En av de mest framträdande stilarna som vi kan förvänta oss att se under 2024 är sjöjungfru-klänningar och andra kroppsnära alternativ. Sjöjungfru-klänningar är kända för sin smickrande siluett som framhäver brudens kurvor på ett subtilt och förtrollande sätt. Dessa klänningar har ofta ett släp som sveper över golvet, vilket ger en känsla av drama och romantik till hela bröllopet. De kan vara smyckade med spets, pärlor och gnistrande detaljer för att förstärka den magiska atmosfären.

För brudar som föredrar en mer minimalistisk och modern stil kommer andra kroppsnära klänningar också att vara en favoritval. Dessa klänningar har en enkel och ren design som ger en sofistikerad känsla. Material som satin och sidentyger kommer att vara populära för att skapa en glansfull och lyxig look.

3. Icke Matchande Brudtärneklänningar

Länge har brudens tärnor haft liknande klänningar till bröllopet, antingen identiska eller åtminstone i samma färg. Men fler väljer istället att låta brudtärnorna ha olika klänningar, vilket är ett klokt beslut av flera skäl. För det första ger det bröllopet en unik och personlig touch. Varje brudtärna kan välja en klänning som passar hennes egen stil och personlighet, vilket ger en varierad och vacker estetik till bröllopet.

Utöver det gör det det möjligt för brudtärnorna att känna sig bekväma och självsäkra på den stora dagen. När de får välja sina egna klänningar kan de välja något som de verkligen älskar och som passar deras kroppsform och färgpreferenser.

Och sist men inte minst är det positivt för miljöns skull. Istället för att köpa en klänning som mest troligt endast bärs en gång, kan brudtärnorna själva välja sina klänningar, antingen från sin egna garderob eller köpa en klänning som faktistk kommer återanvändas vid fler tillfällen.

Brudtärneklänningar

4. Bilder från skyn

Drönare erbjuder ett helt nytt perspektiv när det kommer till bröllopsfotografi. Bröllopsfotografer som arbetar med drönare kan ta fantastiska bilder och videor från ovan som fångar hela bröllopsplatsen och dess omgivning på ett otroligt sätt.

5. Hållbara Bröllop

Med ökad medvetenhet om miljöfrågor blir hållbara bröllop alltmer populära. Par väljer att minska sin klimatpåverkan genom att återbruk och välja second hand, välja lokalproducerade matvaror och minska användningen av engångsprodukter. Hållbara bröllop kan också inkludera att välja köpa en brudklänning på second hand, till exempel hos oss på Bröllopsbruket.

 

Bröllopstrender 2024

Sammanfattningsvis ser vi att bröllopstrenderna för 2024 kombinerar modern teknik med miljömedvetenhet. Drönarfotografering är definitivt en trend som kommer att dominera bröllopsvärlden och göra bröllopsminnen ännu mer spektakulära.

Oavsett vilken trend du väljer att följa eller inte följa är det viktigaste att ditt bröllop speglar er personlighet och kärlekshistoria. Lycka till med att planera ditt drömbröllop år 2024!