#YESTOTHEPLANET

Världens första klimatkompenserade brudkollektion är här.

 

 

VÄRLDENS FÖRSTA KLIMATKOMPENSERADE BRÖLLOPSKLÄNNINGAR

Bröllopsbruket lanserar den första klimatkompenserade kollektionen i världen. Sedan starten 2018 har vi skakat om svensk bröllopsmarknad med vårt koncept kring second hand brudklänningar och vår position inom hållbarhet och brudmode har på kort tid blivit ledande. Outtröttliga och övertygade flyttar vi nu fram positionerna ytterligare inom hållbart brudmode.

 Med vår unika kollektion #YesToThePlanet har vi på ett ansvarsfullt sätt flätat ihop hållbarhet och tidlös design med målet att minska vårt ekologiska fotavtryck och samtidigt maximera vårt sociala ansvar som en av de största aktörerna på svensk bröllopsmarknad.

Frontfigur för kollektionen är aktivisten och feministen Linnéa Claeson.

 

100% klimatkompenserad brudkollektion

10 veckors leveranstid

Finns att beställa i storlek 34-58

Upptäck kollektionen i alla våra butiker

VARJE KLÄNNING KLIMATKOMPENSERAS

Med hjälp av Tricorona Climate Partner AB har vi på Bröllopsbruket kartlagt hela kedjan; råmaterial, tillverkningsprocess, produktionsenergi och transport. Det totala kolavtrycket för varje enskild klänning klimatkompenseras.

Vårt finansiella stöd investeras i Sri Balaji, ett klimatvänligt projekt i östra Indien som inte hade blivit till utan finansiering från klimatkompensation. Här kan du läsa mer om projektet: Projekt Sri Balaji

Projektet är godkänt och certifierat under Kyotoprotokollets Clean Development Mechanism (CDM).
Det innebär att projektet möter de kriterier som FN satt upp för klimatkompensationsprojekt.
Projektet är även godkänt och certifierat under Gold Standard, en kvalitetsmärkning som ställer särskilda
krav på projektets bidrag till hållbar utveckling.

 

LINNÉA CLAESON FRONTFIGUR FÖR BRÖLLOPSBRUKETS KLIMATKOLLEKTION

Linnéa bär en viktig röst i samhället och lyfter betydelsefulla samhällsfrågor som inte bara berör vår kvinnliga publik, utan påverkar samhället i stort. Linnéas engagemang i kvinnofrågan, inte minst utifrån samhällsnormer, kvinnors rättigheter och ideal går i linje med Bröllopsbrukets värderingar.

I samband med ditt köp från kollektionen kommer en videohälsning från Linnéa att skickas till dig som kund.

 

ÅTERBRUK I FOKUS

Man brukar säga att det bästa och mest hållbara plagget är det som används många gånger.
När man gör en livscykelanalys av en brudklänning, är det råmaterialet som utgör störst klimatavtryck. Därefter kommer själva produktionen av klänningen. Avgörande är därför att brudklänningar som producerats får de bästa möjligheterna till överleva på marknaden.

Hela vår vision med kollektionen har därför byggts på återbruk och slow fashion som har spelat en central roll i tidigt skede i framtagandet av kollektionen och genomsyrar både materialval, passform, sömnadsteknik och design.

Men denna omsorgsfulla kollektion med design som vi vet att många av våra kunder söker, kan vi möjliggöra till återbruk om man som kund önskar sälja den vidare efter bröllopet.

 

Yes to the planet brudklänning

DESIGNERN BAKOM  #YESTOTHEPLANET

Designern bakom #YesToThePlanet är den välrenommerade Esther Franke. Esther har under många år arbetat som brudklänningsdesigner med fokus på skräddarsydda kreationer till blivande brudar. Tillsammans med Esther har vi tagit fram sex ljuvliga brudklänningsmodeller och en bolero.

 

Bolero liv