DET HÄR ÄR BRÖLLOPSBRUKET

SVERIGES STÖRSTA AKTÖR INOM HÅLLBART BRUDMODE

 

.

 

 

.

 

Något gammalt något nytt.
Något blått något fått.

Vi säljer moderna second hand bröllopsklänningar i vackert inredda showrooms i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Umeå. Hos oss kan du hitta nya och begagnade brudklänningar från de senaste årens kollektioner, till ett förmånligt pris.
Provningsupplevelsen gör vi både personlig och lyxig för den blivande bruden.

Brudklänningen är ett svårprovat plagg. Den är svår att köpa på annons. Vi är övertygade om att en brudklänning inte ska provas i någon annonsförsäljares vardagsrum. En brudklänning ska provas i en miljö med bra belysning, kunnig personal och helst i sällskap av ett glas bubbel och med plats för medföljande sällskap om man önskar.

År 2018 öppnade Bröllopsbruket den första butiken i Göteborg. Redan 1 år senare, i januari 2019 etablerade sig Bröllopsbruket i Stockholm och senare under hösten 2019 öppnade ett showroom i Vasastan i Linköping. I januari 2020 var det premiär i Malmö och i mars 2020 öppnade ett showroom i Umeå som drivs av duon bakom populära bröllopsbloggen Sisters in Law. Den 14 augusti 2021 öppnade vi upp vår sjätte butik i Västerås.

Bröllopsbruket är Sveriges största mötesplats för blivande brudar och begagnade bröllopsklänningar och ensam i sitt slag.

 

Vår vision är att gifta ihop lyx och hållbarhet

 

 

 

.

 

 

.

TJEJERNA BAKOM BRÖLLOPSBRUKET

Frida Eslöw

GÖTEBORG + centralt

Det här är 36-åriga Frida som är Bröllopsbrukets grundare och franchisegivare i kedjan.

Hållbarhet har alltid legat Frida varmt om hjärtat och hon har under många år arbetat med hållbarhetsfrågor.

Frida gifte sig 2016 och ville köpa en second hand brudklänning. Men hade å andra sidan varken tid eller lust att hitta sin klänning via annonsmarknaden.

Där började idén till Bröllopsbruket gro – ett koncept med moderna second handbrudklänningar på ett och samma ställe, med samma förutsättningar som man får i en traditionell brudbutik – om inte bättre!

Fridas bröllopsklänning från Pronovias har fantastiskt nog blivit återbrukad hela fyra gånger efter hennes bröllop. Och kanske återvänder den till Bröllopsbruket inom snar framtid igen.

Kristin

MALMÖ

Besöker du Bröllopsbruket Malmö är det Kristin du kommer träffa. Hon startade Bröllopsbruket i Malmö i januari 2020.

Kristin har tidigare arbetat på IKEA både i Sverige och globalt som dekoratör och projektledare. De erfarenheterna tar hon med sig in i mötet med kund och har hjälpt många blivande brudar tack vare hennes öga för stil och form.

Det Kristin älskar mest med sitt jobb är att få möta alla blivande brudar och få vara en del av deras resa fram till valet av sin brudklänning.

Kristin gifte sig på Hawaii år 2010 med sin man. Hon bar en 60-talsinspirerad, kort, enkel klänning som passade bra i värmen.

Mia

LINKÖPING

Det här är Mia, 34 år som öppnade Bröllopsbruket i Linköping i september 2019. Innan Bröllopsbruket kom in i hennes liv hade Mia en liten verksamhet hemma i sitt gästrum med liknande koncept där hon tog in brudklänningar och hade bokade provningar. Mia var tidigt i kontakt med Bröllopsbrukets grundare Frida och de fick direkt väldigt bra vibbar av varandra. Så från 11 klänningar i hennes lilla gästrum till över 100 i st är nu Mia den du möter när du besöker Bröllopsbruket i Linköping.

 

Mia är gift sedan december 2014. Hon och hennes man Lars hade ett mysigt vinterbröllop i Mias hemtrakter i Jämtland och hon bar en  enkel chiffongklänning från Grace Loves Lace. Det var där, i jakten på sin klänning som hon började drömma om den här branschen.

Annah

Marknadskordinator

Det här är 30-åriga Annah som är Bröllopsbrukets marknadskordinator. Annah har hand om Bröllopsbrukets marknadsföring, eventplanering och webbutveckling, kort sagt allt det digitala. Annah brinner för miljö- och hållbarhets frågor och har gjort det till sitt mission att sprida budskapet om att köpa second hand vidare!

Annah har lång erfarenhet inom underklädesbranschen och är personen du kan rådfråga vid tips om underkläder inför ditt bröllop.

Annah är idag sambo men drömmer om ett naturskönt vårbröllop i Dalslands skogar med en tvådelad brudklänning.

Stockholm

Det här är Anna, 53 år som driver Bröllopsbruket i Stockholm. Att Anna jobbar med det hon gör idag är inte så konstigt – bröllop är hennes passion! Hon har varit delaktig på dussintals bröllop, bl.a. som bröllopskoordinator. Med Annas erfarenhet inom bröllop, stil och mode, kan du som blivande brud känna dig trygg i hennes händer. Hennes motto är att alla som besöker Bröllopsbruket i Stockholm ska känna att de är speciella, precis som deras bröllopsdag kommer vara.

Anna är gift sedan 17 år tillbaka. Bröllopet var ett romantiskt två-dagarsbröllop i Stockholms skärgård där familj och vänner var delaktiga i många delar av bröllopet.

UMEÅ

Zanna Metzer, 34 år

Zanna driver sedan 2015 bröllopsbloggen Sisters in Law, samt brudvarumärket Ellen Marie Bridal och butiken Studio Sisters in Law / Bröllopsbruket Umeå. Innan bröllop blev den stora passionen studerade Zanna Digital Medieproduktion i Umeå och fick därefter jobb på TV-bolag i Stockholm. När en tillökning i familjen väntade, flyttade Zanna tillbaka till Umeå som hon och hennes man numera kallar sitt hem. Zannas bröllop var ett lantligt Skånebröllopsådant. Med en borgerlig ceremoni vid en damm, sa hon ja till sin man Nils 2016. Zanna bar en tvådelad brudklädsel med puderrosa kjol och krämvit spetstopp samt hade en blomsterkrans i sitt hår.

”Jag älskar att få vara en del av brudparens stora dag. Det är spännande att få höra alla planer och tankar, och även kunna vara med och hjälpa till ifall de har några funderingar. Efter att ha arbetat med bröllop i 5 år, kan vi en hel del om det mesta och det är kul att få dela med sig av den expertisen.”

 —

Kristina Grahn, 35 år

Kristina är civilekonomen som numera titulerar sig som sömmerska och designer efter att ha haft det som sin stora passion sedan unga år.

Kristina driver också Sisters in Law och dess tillhörande varumärken och är i första hand den person du får möta när du provar klänningar hos Bröllopsbruket i Umeå. När Kristina gifte sig 2015 bar hon en brudklänning i tyll och spets som hon själv hade sytt – såklart! Med en vacker pionbukett i puderrosa sa hon ja till sin Robert genom ett kyrkbröllop i Umeå.

”Jag älskar att kunna förverkliga kunders drömmar genom att sy upp en brudklänning från grunden enligt deras önskemål. Det är fantastiskt att få vara med på den resan och sedan få se bilder från bröllopet i efterhand där bruden står i sin drömklänning. Det är en häftig känsla!”

Sara

VÄSTERÅS

Det här är Sara, 36 år driver Bröllopsbruket i Västerås. Butiken hade premiär den 14 augusti 2021.

Sara har en blandad bakgrund där hon dels jobbat som fotograf men på senare år främst med försäljning och personalfrågor.

Hon drivs av möten med människor och att få göra det lilla extra för dom som kommer i hennes väg.

Sara gifte sig år 2022 och kom i kontakt med Bröllopsbruket när hon var på jakt efter sin egen drömklänning. Efter ett möte med grundaren Frida föll Sara för konceptet och Bröllopsbruket i Västerås kom till liv!

Bröllopsbruket i media

Det är roligt att media har plockat upp vårt koncept vid flera tillfällen. Här är länkar till några reportage om Bröllopsbruket

Allt om bröllop 2022

Dagens Industri

Dec 2022

Allt om Bröllop tidning
Allt om Bröllop 
September 2022
Allt om bröllop 2022
Allt om Bröllop 
Maj 2022
Bröllopsguiden 2022
Bröllopsguiden
Maj 2022
Nyhet Västerås
VLT
Augusti 2021
Dagens Nyheter
Maj 2021
Mölndals-Posten
Maj 2021
Sydsvenskan
Januari 2019
Dagens Handel
Januari 2019
Habit
December 2019
Market
December 2019
Linköpingsposten
Oktober 2019
Bröllopsguiden
Augusti 2019
Sveriges Radio P4
Juni 2019
Sisters in Law
Mars 2019
Mitt i
Januari 2019
A startup story
Juli 2018
Göteborgs Posten
Mars 2018
Sisters in Law
Januari 2018

BRÖLLOPSBRUKET – Hos oss kan du köpa begagnad bröllopsklänning i en lyxig miljö