Nu släpper vi vår Hållbarhetsrapporten 2023. Klicka för att läsa mer

DET HÄR ÄR BRÖLLOPSBRUKET

SVERIGES STÖRSTA AKTÖR INOM HÅLLBART BRUDMODE

 

.

 

 

.

 

Något gammalt, något nytt.
Något blått, något fått.

Vi på Bröllopsbruket säljer moderna second hand bröllopsklänningar i vackert inredda showrooms i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Umeå. Hos oss kan du även hitta nya brudklänningar från de senaste årens kollektioner, till ett förmånligt pris.
Provningsupplevelsen gör vi både personlig och lyxig för dig som blivande brud.

Brudklänningen är ett svårprovat plagg. Den är därför svår att både köpa och sälja digitalt. Vi är också övertygade om att en brudklänning inte ska provas i någon annonsförsäljares vardagsrum. En brudklänning ska provas i en miljö med bra belysning, kunnig personal och helst i sällskap av ett glas bubbel och med plats för medföljande sällskap om man önskar. Det är där vi på Bröllopsbruket kommer in i bilden. Vi förmedlar begagnande bröllopsklänningar i våra butiker och bidrar på så sätt till en mer hållbar bröllopsvärld.

År 2018 öppnade vi på Bröllopsbruket vår första butik i Göteborg. Redan 1 år senare, i januari 2019, etablerade sig Bröllopsbruket i Stockholm och senare under hösten 2019 öppnade ett showroom i Linköping. I januari 2020 var det premiär i Malmö och i mars 2020 öppnade ett showroom i Umeå som drivs av duon bakom populära bröllopsbloggen Sisters in Law. Den 14 augusti 2021 öppnade vi upp vår sjätte butik i Västerås.

Bröllopsbruket är Sveriges största mötesplats för blivande brudar och begagnade bröllopsklänningar. Välkommen att boka tid för provning! Fortsätt scrolla för att lära känna oss ännu mer.

 

Vi gifter ihop lyx och hållbarhet

TJEJERNA BAKOM BRÖLLOPSBRUKET

Bröllopsbruket Göteborg. Brudbutik med second hand och nytt.

Bröllopsbrukets Grundare

Det här är 38-åriga Frida som är Bröllopsbrukets grundare och franchisegivare i kedjan.

Hållbarhet har alltid legat Frida varmt om hjärtat och hon har under många år arbetat med hållbarhetsfrågor.

Frida gifte sig 2016 och ville köpa en second hand brudklänning. Men hon hade å andra sidan varken tid eller lust att hitta sin klänning via annonsmarknaden.

Där började idén till Bröllopsbruket gro – ett koncept med moderna second hand-brudklänningar på ett och samma ställe, med samma förutsättningar som man får i en traditionell brudbutik – om inte bättre!

Fridas bröllopsklänning från Pronovias har fantastiskt nog blivit återbrukad hela fem gånger efter hennes bröllop. Och kanske återvänder den till Bröllopsbruket inom snar framtid igen.

Bröllopsbruket Göteborg. Brudbutik med second hand och nytt.

GÖTEBORG

Det här är 38-åriga Emma som är butikschef i Bröllopsbruket Göteborg.

Emma kommer från fest- och brudklännings branschen och har bland annat arbetat hos Zetterberg Couture tidigare. Hon älskar att möta och hjälpa blivande brudar att hitta rätt brudklänning. Hon älskar klänningar och tycker det är en dröm att få klä dom blivande brudarna för sin stora dag.

Emma gifte sig för 6 år sedan i vackra Italien, då bar hon en svenskdesignad brudklänning i siden, tyll och spets.

 Boka provning i Göteborg här.

Bröllopsbruket Malmö. Brudbutik med second hand och nytt.

MALMÖ

Besöker du Bröllopsbruket Malmö är det Kristin du kommer träffa. Hon startade Bröllopsbruket i Malmö i januari 2020.

Kristin har tidigare arbetat på IKEA både i Sverige och globalt som dekoratör och projektledare. De erfarenheterna tar hon med sig in i mötet med kund och har hjälpt många blivande brudar tack vare hennes öga för stil och form.

Det Kristin älskar mest med sitt jobb är att få möta alla blivande brudar och få vara en del av deras resa fram till valet av sin brudklänning.

Kristin gifte sig på Hawaii år 2010 med sin man. Hon bar en 60-talsinspirerad, kort, enkel klänning som passade bra i värmen.

Boka provning i Malmö här.

Bröllopsbruket Linköping. Brudbutik med second hand och nytt.

LINKÖPING

Det här är Mia, 37 år, som öppnade Bröllopsbruket i Linköping i september 2019. Innan Bröllopsbruket kom in i hennes liv hade Mia en liten verksamhet hemma i sitt gästrum med liknande koncept där hon tog in brudklänningar och hade bokade provningar. Mia var tidigt i kontakt med Bröllopsbrukets grundare Frida och de fick direkt väldigt bra vibbar av varandra. Så från 11 klänningar i hennes lilla gästrum till över 150 är nu Mia den du möter när du besöker Bröllopsbruket i Linköping.

Mia är gift sedan december 2014. Hon och hennes man Lars hade ett mysigt vinterbröllop i Mias hemtrakter i Jämtland och hon bar en enkel chiffongklänning från Grace Loves Lace. Det var där, i jakten på sin klänning som hon började drömma om den här branschen.

Boka provning i Linköping här.

Bröllopsbruket Stockholm. Brudbutik med second hand och nytt.

Stockholm

Det här är Anna, 56 år, som driver Bröllopsbruket i Stockholm. Att Anna jobbar med det hon gör idag är inte så konstigt – bröllop är hennes passion! Hon har varit delaktig på dussintals bröllop, bl.a. som bröllopskoordinator. Med Annas erfarenhet inom bröllop, stil och mode, kan du som blivande brud känna dig trygg i hennes händer. Hennes motto är att alla som besöker Bröllopsbruket i Stockholm ska känna att de är speciella, precis som deras bröllopsdag kommer vara.

Anna är gift sedan 19 år tillbaka. Bröllopet var ett romantiskt två-dagarsbröllop i Stockholms skärgård där familj och vänner var delaktiga i många delar av bröllopet.

Boka provning i Stockholm här.

Bröllopsbruket Umeå. Brudbutik med second hand och nytt.

UMEÅ

Zanna Metzer, 37 år

Zanna driver sedan 2015 den stora bröllopsbloggen Sisters in Law och har sedan 2020 drivit Bröllopsbruket Umeå tillsammans med Kristina Grahn. Innan bröllop blev den stora passionen studerade Zanna Digital Medieproduktion i Umeå och fick därefter jobb på ett TV-bolag i Stockholm. När tillökning i familjen väntade, flyttade Zanna tillbaka till Umeå som hon och hennes man numera kallar sitt hem. Zannas bröllop var ett lantligt sådant. Med en borgerlig ceremoni sa hon ja till sin man Nils 2016. Zanna bar en tvådelad brudklädsel med puderrosa kjol och krämvit spetstopp samt hade en blomsterkrans i sitt hår. Utöver att driva Umeåbutiken är Zanna även Bröllopsbrukets marknadskoordinator.

Boka provning i Umeå här.

Kristina Grahn, 37 år – mammaledig

Kristina är civilekonomen som numera titulerar sig som sömmerska och designer efter att ha haft det som sin stora passion sedan unga år. När Kristina inte står i butiken och hjälper blivande brudar att hitta sin brudklänning hittar ni mest troligt henne vid symaskinen. Utöver att sy om, korta av och lägga till kan du i Umeå också få din brudklänning uppsydd från grunden i din egen design, om du mot förmodan inte hittar din drömklänning bland butikens sortiment.

”Jag älskar att kunna förverkliga kunders drömmar genom att sy upp en brudklänning från grunden enligt deras önskemål. Det är fantastiskt att få vara med på den resan och sedan få se bilder från bröllopet i efterhand där bruden står i sin drömklänning. Det är en häftig känsla!”

 

Bröllopsbruket Västerås. Brudbutik med second hand och nytt.

VÄSTERÅS

Det här är Sara, 38 år, som driver Bröllopsbruket i Västerås. Butiken hade premiär den 14 augusti 2021.

Sara har en blandad bakgrund där hon dels jobbat som fotograf men på senare år främst med försäljning och personalfrågor.

Hon drivs av möten med människor och att få göra det lilla extra för dom som kommer i hennes väg.

Sara gifte sig år 2022 och kom i kontakt med Bröllopsbruket när hon var på jakt efter sin egen drömklänning. Efter ett möte med grundaren Frida föll Sara för konceptet och Bröllopsbruket i Västerås kom till liv!

Boka provning i Västerås här.

Tusen tack till Tim och Mathilda på Luminae Stories som tagit våra porträtt och gruppbild!

Bröllopsbruket i media

Det är roligt att media har plockat upp vårt koncept vid flera tillfällen. Här är länkar till några reportage om Bröllopsbruket

Allt om bröllop 2022

Dagens Industri

Dec 2022

Allt om Bröllop tidning
Allt om Bröllop 
September 2022
Allt om bröllop 2022
Allt om Bröllop 
Maj 2022
Bröllopsguiden 2022
Bröllopsguiden
Maj 2022
Nyhet Västerås
VLT
Augusti 2021
Dagens Nyheter
Maj 2021
Mölndals-Posten
Maj 2021
Sydsvenskan
Januari 2019
Dagens Handel
Januari 2019
Habit
December 2019
Market
December 2019
Linköpingsposten
Oktober 2019
Bröllopsguiden
Augusti 2019
Sveriges Radio P4
Juni 2019
Sisters in Law
Mars 2019
Mitt i
Januari 2019
A startup story
Juli 2018
Göteborgs Posten
Mars 2018
Sisters in Law
Januari 2018

Vår affärsidé

VI HAR LYSSNAT och pratat med många blivande brudar. De flesta skulle aldrig köpa sin brudklänning genom annons., samtidigt som de flesta inte skulle ha något emot att köpa en begagnad brudklänning.  Det finns en efterfrågan på begagnade brudklänningar men inget smidigt forum för att komma i kontakt med dessa klänningar. Här finns glappet på marknaden och här fyller Bröllopsbruket en viktig funktion. Det handlar om att ge kunden möjlighet att köpa begagnade klänningar utan att ta sig igenom den oglamorösa kundresan som det fram tills nu inneburit.

KUNDRESAN IDAG   Att köpa brudklänning begagnat idag är inte lätt för vare sig säljare eller köpare. Det innebär idag att blivande brud får gå igenom en rad annonser, besöka en mängd olika säljare och sedemera prova sitt livs viktigaste plagg på ett ogramoröst sätt i en främmande kvinnas hem. Detta gör att mängden potentiella köpare av begagnade brudklänningar minskar kraftigt, vilket har en betydande negativ påverkan på priset.

VÅRT KONCEPT   Genom att erbjuda våra kunder en exklusiv upplevelse erbjuder vårt koncept det bästa av två världar. Begagnad brudklänning till ett lägre pris än nyvara, ihop med en provningsupplevelse som är unik och överträffar förväntningarna. Så lyckas vi attrahera en stor mängd köpare och så lyckas vi sälja din begagnade bröllopsklänning till ett högre andrahandsvärde än genom annonsförsäljning. Dessutom slipper du själv sätta ut annons, träffa en rad potentiella köpare och stå för provning i ditt hem.

BRÖLLOPSBRUKET – Hos oss kan du köpa begagnad bröllopsklänning i en lyxig miljö