Det är mycket att tänka på inför ett bröllop!

Vi har tagit kontakt med Cecilia – diplomerad makeup-artist och hårstylist. Hon driver företaget Beautyfreak från Lund, men har hela Skåne som sin arbetsplats. Här delar hon med sig av några snabba och enkla tips kring styling inför och under sin bröllopsdag.

HEJ CECILIA, HUR KOMMER DET SIG ATT DU SAMARBETAR MED BRÖLLOPSBRUKET I MALMÖ?

Jag samarbetar med fantastiska Kristin som driver Bröllopsbruket i Malmö för att jag ÄLSKAR tänket kring Bröllopsbruket med second hand bröllopsklänningar. Därför var det en självklarhet för mig att inleda ett samarbete.

HUR LÅNGT I FÖRVÄG SKA MAN BOKA HÅR OCH SMINK?

Om du ska boka en makeup-artist inför bröllopet så ska du helst göra det i god tid. Makeup-artister kan vara fullbokade 2 år framåt.

Jag rekommenderar även att alltid boka in ett provtillfälle. Ett provtillfälle innebär att du och din makeup-artist träffas en gång innan bröllopsdagen för att diskutera och testa ut olika sminkningar och hårstylingar för att hitta det rätta uttrycket för just dig. Inte bara får du testa dig fram och se om makeup-artisten kan sitt jobb, utan du får också se hur ni går ihop so mpersoner. På din stora dag kommer det vara mycket nerver och då behöver du en person som får dig att känna sig trygg och bekväm.

VAD BEHÖVER MAN TÄNKA PÅ INFÖR MÖTET MED MAKEUP-ARTISTEN?

Låt dig införskaffa en bra hudvårdsrutin. Inte bara kommer sminket att sitta längre och bättre, utan du kommer även ha skaffat dig en  fantastisk hudvårdsrutin som du kan fortsätta med efter bröllopet, vilket hämmar ålderstecken. Och glöm inte solskyddsfaktor! Rådfråga gärna en hudexpert om det behövs.

Vill du testa något nytt såsom fransförlängning, spray tan eller en ny hudvårdsrutin är det bäst att göra detta i god tid innan bröllopet, ifall du får allergiska reaktioner som kan ta flera veckor innan de försvinner.

Ska ögonbrynen noppas? Låt det gå några dagar så att porerna hinner dra ihop sig och eventuell hudirritation har fått lägga sig.

VAD BEHÖVER MAN TÄNKA PÅ INFÖR BRÖLLOPSDAGEN?

På bröllopsdagen rekommenderar jag ett så kallat ”touch up kit”, som är ett kit med produkter som du kan använda under dagen för att fräscha upp sminket. Bokar du mig ingår alltid ett sådant kit. Mitt kit innehåller puder, borste, rondeller, topsar, blotting paper, ansiktsvatten och ett läppglans. Detta kit er jag dig som en gåva för att säga tusen tack för att jag fick vara med, men även för att du inte ska behöva komma ihåg ännu en sak.

Ett tips är också att boka in en grooming till brudgummen också. Även män gillar att bli ompysslade och få känna sig speciella. Grooming innebär en lättare sminkning. Lite concealer och puder gör under på bilderna. Ni som brudpar kommer att matcha bättre på bild. Även håret kan få en lättare omgång styling. Och tro mig när jag säger detta att män som har valt denna tjänst har älskat det.

Sist men inte minst – njut!

MER TIPS INFÖR BRÖLLOPET

5 tips för att skapa vårkänsla på ditt vårbröllop

5 tips för att skapa vårkänsla på ditt vårbröllop

Våren är en tid fylld av nytt liv och kärlek, vilket gör den till en perfekt tid för att säga "ja" till varandra. Ett vårbröllop kan vara magiskt och fullt av pirriga känslor och blommor. Här är 5 smarta tips för hur du pimpar vårbröllopet.1. Använd pastellfärger Låt...

läs mer
Att planera bröllop när man har små barn

Att planera bröllop när man har små barn

Att planera bröllop är en spännande och minnesvärd tid för alla inblandade. Men när barn är en del av ekvationen kan det också innebära en extra utmaning. Att ha små barn när du planerar ditt bröllop kan såklart vara underbart men och krävande på samma gång. För att...

läs mer
Magiska Vinterbröllop

Magiska Vinterbröllop

Vinterbröllop har en förtrollande atmosfär som är svår att överträffa. Den gnistrande snön, de sprakande ljusen och den frostiga luften skapar en romantisk bakgrund som är perfekt för att säga "ja" till varandra. Om du planerar ett vinterbröllop finns det flera...

läs mer
Bröllopsplanering – En guide för den perfekta dagen

Bröllopsplanering – En guide för den perfekta dagen

Bröllopsdagen är en av de mest minnesvärda dagarna i en persons liv och bröllopsplanering kan vara en utmanande uppgift. Att planera en bröllopsdag är en process som kräver tid, energi och engagemang för att säkerställa att varje detalj är perfekt. Denna artikel...

läs mer
Att tänka på inför sin skrädderitid

Att tänka på inför sin skrädderitid

Sömnad I mitten av januari startade Bröllopsbruket i Mamlö upp skrädderi under samma tak. Där kan du nu träffa vår duktiga sömmerska Inguna Kudule som besitter över 40 års erfarenhet inom sömnad och design. Att det krävs justeringar av sin bröllopsklänning är snarare...

läs mer
Plåtning i herrgårdsmiljö i Göteborg

Plåtning i herrgårdsmiljö i Göteborg

Det var en underbar solig dag i maj, när Bröllopsbruket i Göteborg ihop med videografen John Areblad på Kanvas film, Make-up artisten Hannah Lindoff och modellen Vanessa Svensson, begav sig till en magiskt vacker herrgård, i Örgryte i Göteborg för en...

läs mer
Tips vid val av bröllopsfotograf

Tips vid val av bröllopsfotograf

Vi har pratat med bröllopsfotograf Åsa Lännerström som ger sina bästa tips inför sitt val av bröllopsfotograf samt hur man bäst planerar bröllopsdagen utifrån fotograferingen.

läs mer

Tips från vår e-handel

 • 6-pack Hårsmycke för brudupsättning spiral

  595 kr
 • Bröllopscape Fuskpäls

  595 kr
 • bröllopsjacka

  Bröllopsjacka fuskpäls

  695 kr
 • Bröllopsjacka i ull

  Bröllopsjacka ull

  1,295 kr
 • bröllopssjal

  Bröllopssjal Chiffong

  295 kr
 • Hårsmycke | Silver eller Guld

  175 kr
 • Hårsmycke bröllop med kam

  295 kr
 • Hårsmycke Hårkam Pärlor

  395 kr