Vad finns det för fördelar att bära underkjol under sin bröllopsklänning? Och finns det några nackdelar?

Underkjolens främsta uppgift är att den skall framhäva bröllopsklänningens modell och silhuett. Den hjälper dig att få extra volym i brudklänningen och gör också att klänningen faller på ett fint sätt. De flesta underkjolar är gjorda av material som är följsam mot brudklänningens material och du riskerar inte att få veck och andra ojämnheter i klänningen med en underkjol. Din bröllopsklänning hamnar i sitt rätta element med en underkjol.

Väljer du en underkjol med ring blir det också lättare att gå i bröllopsklänningen, eftersom den då hamnar en bit från skorna vilket skapar rörlighet. På så sätt behöver du inte vara rädd att ramla eller trampa på bröllopsklänningen.

Vilken typ av underkjol man ska välja?

Det kan också vara svårt att veta. Det bästa är såklart att prova ut en underkjol i samband med ditt besök hos Bröllopsbruket, där du även får expertishjälp och råd från oss som arbetar där.

Grundtanken är dock omkretsen på underkjolen. Vill du ha mycket volym, med fokus på kjolen ska du välja en underkjol med stor omkrets. I vår webshop hittar du en underkjol med extra vidd. Den är 270 cm i omkrets och två ringar, som skapar en prinsessliknande silhuett till alla A-linjeformade bröllopsklänningar.

Vill du endast att kjolen skall få lite volym och samtidigt ha lätt att gå, ska du välja vår underkjol med 190 cm i omkrets och två ringar. Då får du vidd längst ner, bröllopsklänningen kommer fram i sitt rätta element, utan att bli allt för prinsess-lik.

En underkjol med ring ger också en ventilerande funktion då luft är lättare att ta sig in under kjolen vilket kan vara skönt.

Har du valt en enkel bröllopsklänning, med skirt tyg och endast några få lager i exempelvis chiffong eller siden eller en rak modell, rekommenderar vi att köpa en underkjol utan ring. Denna underkjol fungerar då som ett extra foder, som är följsamt mot bröllopsklänningen. Du behöver inte vara orolig för att klänningen klibbar fast mot benen när du rör dig framåt. Underkjolen gör också att brudklänningens material förstärks och kommer fram i dess rätta element. Den hjälper också till att ta bort troskanter samt suddar ut sömmar på brudklänningen.

Oavsett vilken underkjol du väljer, är de Bröllopsbruket säljer i såväl butik och i webshop bekväma att ha på sig och är gjorda att bäras nära kroppen.

Finns det några nackdelar med att ha underkjol? Ja, det är viktigt att inte välja en underkjol med ring om du bär en enkel och skir eller rak klänning. Då finns risk att underkjolen syns igenom brudklänningens material. Det är också viktigt att tänka på att inte välja en underkjol med för mycket vidd i förhållande till bröllopsklänningens vidd. Då finns risk att bröllopsklänningens känns stel och inte faller lika snyggt.

 

TIPS!

Bröllopsbrukets underkjolar med ring/ringar är justerbara och du kan enkelt justera omkretsen på ringen om du önskar ha den mindre.

FIXA TILLBEHÖREN TILL KLÄNNINGEN

 • underkjol

  Underkjol med 2 ringar | Medium vidd

  595 kr
 • underkjol

  Underkjol Diskret

  495 kr
 • Underkjol vidd nedtill

  595 kr
 • Underkjol utan ringar

  595 kr