BRÖLLOPSKLÄNNING FRÅN BRÖLLOPSBRUKET

KÖPA BRÖLLOPSKLÄNNING

Köp begagnad brudklänning hos oss!
Sveriges största sortiment av hållbart bröllopsmode. Våra brudklänningar är kemtvättade och från de senaste årens kollektioner. Vi säljer även vissa helt
nya brudklänningar.

SÄLJA BRÖLLOPSKLÄNNING

Vi säljer din bröllopsklänning för dig.
Hos oss kan du vara trygg med att vi exponerar bröllopsklänningen i den staden där vi vet att efterfrågan på just din bröllopsklänning är som störst. Du väljer själv vilken prissättningsmodell du önskar.

Ett hållbart alternativ

När du köper din brudklänning hos Bröllopsbruket handlar du inte bara hållbart utan också ekonomiskt och tidseffektift. Vi säljer primärt moderna second hand brudklänningar men har också nya brudklänningar som man kan beställa. Hos oss kan du även sälja din bröllopsklänning efter ditt bröllop, då bidrar du till en hållbar handel och din brudklänning får leva några extra år!

Bra priser

Har du en stram bröllopsbudget kan det vara en god idé att handla en begagnad klänning till bröllopet. Begagnade klänningar är oftast lite billigare än helt nya brudklänningar. Våra priser varierar mellan våra butiker men i snitt ligger våra begagnade brudklänningar mellan ca 4000-9000kr. Det är alltså inte helt omöjligt att hitta en brudklänning hos oss för under 5000-lappen. Håll utkik på våra sociala medier.

Brett sortiment

Förutom secondhand är Bröllopsbruket kända för sitt breda storleksspann på brudklänningar. Som standard har vi storlekar mellan 34-56 men ibland får vi även in storlekar i 32 och upp till 58. När vi tar in second hand brudklänningar är det oftast modernare klänningar, från de senaste årens kollektion.

Hitta din närmaste bröllopsklännings butik

Bröllopsbruket Stockholm

Mail: stockholm@brollopsbruket

Tel: 0767774100

Besök oss

 

Bröllopsbruket Göteborg

Mail: goteborg@brollopsbruket.se

Tele: 0737455645

Besök oss

Bröllopsbruket Malmö

Mail: malmo@brollopsbruket.se

Tele: 0707523208

Besök oss

Bröllopsbruket Linköping

Bröllopsbruket Västerås

Mail: vasteras@brollopsbruket.se

Tele: 0706800860

Besök oss

Bröllopsbruket Umeå

Mail: umea@brollopsbruket.se

Tele: 0730621566

Besök oss

Bröllopsklänningens historia – Något fint och lyxigt

Redan på 1600 talet kunde man se de första exemplen på bröllopsklänning men det var först under 1799–1805 som brudklänningen blev en sed hos Europas högre klasser.

Brudklänningen har genom tiderna varierat i färg och det var först 1840 när drottning Viktoria gifte sig i en vit brudklänning som den vita brudklänningen etablerades som den traditionella bröllopsklänningsfärgen i Europas högre klasser. Bruket av vit bröllopsklänning slog dock igenom i befolkningen som helhet på 1880-talet och efter första världskriget, innan dess sågs det som lyx att bära vit brudklänning då den enbart användes en gång innan den slängdes i väg.

Idag är ivory en av de vanligaste brudklänningsfärgerna men även bröllopsklänningar i ljusa toner med inslag av beige, rosa, blå eller grå ses vara okej att bära på sitt bröllop enligt ”vett och etikettens regler”.

Bröllopsklänningens längd har också varierat under åren. Runt 60-talet var det modernt att bruden hade kort brudklänning och idag hör den längre brudklänningen till det klassiska valet.

Vi på Bröllopsbruket tycker att valet är helt ditt egna så länge du känner dig trygg och vacker i ditt val.

Vilken stil på brudklänning ska jag välja?

I våra showroom säljer vi brudklänningar i olika utföranden och stilar.

Florera bland över 100 brudklänningar vi våra showroom och välj mellan romantiska brudklänningar täckta av spets, bohemiska bröllopsklänningar, mermaid bröllopskjolar som framhäver din midja och höfter, enkla och tidlösa brudklänningar som du kan bära som de är eller komplettera med midjeband eller stora prinsessklänningar för dig som gillar extravaganta bröllopsklänningar. Olika brudklänningsmodeller sitter olika bra på olika kroppsformer. Läs gärna vårt inlägg om ”hur du väljer rätt bröllopsklänning för din figur”.

Fundera även på vilket material du vill att din bröllopsklänning ska ha, olika material faller olika och har olika egenskaper. Ska klänningen vara silkig, matt, spets rakt igenom eller ha 3D blommor på sig? Vilken färgton ska bröllopsklänningen ha? Ska du ha en ärmlös klänning till bröllopet?

Vi har skapat en checklista med punkter att fundera över innan du ska börja leta efter din drömklänning. Se våra blogginlägg nedan för mer inspiration och tips på när du väljer din drömbrudklänning.

Bröllopsinspiration?

Ja, ibland kan det vara svårt att välja. I våra showroom kan du ta hjälp av vår kunniga personal som hjälper dig att fatta ett beslut. Där kan du även prova slöjor och accessoarer ihop med bröllopsklänningarna. Boka tid till något av våra showrooms här. I våra showroom finns både nya och begagnade brudklänningar.

Följ oss gärna på våra sociala medier för mer inspiration och tips inför ditt brudklänningsval!

HUR VÄLJER JAG BRUDKLÄNNING?

Att välja klänning till bröllop är inte alltid helt enkelt och ibland behövs det lite extra hjälp för att man ska känna sig bekväm i sitt val av bröllopsklänning. Här har vi samlat lite ”Good to knows” för dig som önskar extra råd och stöd. 

Några varumärken i våra showroom

I varje showroom hänger det ca 100 brudklänningar eller mer att välja bland. Alla våra klänningar är kemtvättade och i nyskick från de senaste säsongerna.

sincerity-logo
sincerity-logo