BRÖLLOPSKLÄNNING FRÅN BRÖLLOPSBRUKET

KÖPA BRÖLLOPSKLÄNNING

Köp begagnad eller ny brudklänning hos oss!
Vi har Sveriges största sortiment av hållbart bröllopsmode. Våra brudklänningar är kemtvättade och från de senaste årens kollektioner. Vi har även ett stort utbud av helt nya brudklänningar.

SÄLJA BRÖLLOPSKLÄNNING

Vi säljer din bröllopsklänning åt dig.
Hos oss kan du vara trygg med att vi exponerar bröllopsklänningen i den staden där vi vet att efterfrågan på just din bröllopsklänning är som störst. Du väljer själv vilken prissättningsmodell du önskar.

Ett hållbart alternativ

När du köper din brudklänning hos Bröllopsbruket handlar du inte bara hållbart utan också ekonomiskt och tidseffektift. Vi säljer primärt moderna second hand brudklänningar men har också nya brudklänningar som man kan beställa. Hos oss kan du även sälja din bröllopsklänning efter ditt bröllop, då bidrar du till en hållbar handel och din brudklänning får leva några extra år!

Bra priser

Har du en stram bröllopsbudget kan det vara en god idé att handla en begagnad klänning till bröllopet. Begagnade klänningar är oftast lite billigare än helt nya brudklänningar. Våra priser varierar mellan våra butiker men i snitt ligger våra begagnade brudklänningar mellan ca 4000-10 000kr. Det är alltså inte helt omöjligt att hitta en brudklänning hos oss för under 5000-lappen. Håll utkik på våra sociala medier.

Brett sortiment

Förutom secondhand är Bröllopsbruket kända för sitt breda storleksspann på brudklänningar. Som standard har vi storlekar mellan 34-54 men ibland får vi även in storlekar i 32 och upp till 58. När vi tar in second hand brudklänningar är det oftast modernare klänningar, från de senaste årens kollektion.

Hitta din närmaste butik för att köpa bröllopsklänning

Bröllopsbruket Stockholm

Mail: stockholm@brollopsbruket

Tel: 0767774100

Besök oss

 

Bröllopsbruket Göteborg

Mail: goteborg@brollopsbruket.se

Tele: 0737455645

Besök oss

Bröllopsbruket Malmö

Mail: malmo@brollopsbruket.se

Tele: 0707523208

Besök oss

Bröllopsbruket Linköping

Bröllopsbruket Västerås

Mail: vasteras@brollopsbruket.se

Tele: 0706800860

Besök oss

Bröllopsbruket Umeå

Mail: umea@brollopsbruket.se

Tele: 0730557004

Besök oss

Bröllopsklänningens historia – Något fint och lyxigt

Redan på 1600 talet kunde man se de första exemplen på bröllopsklänning men det var först under 1799–1805 som brudklänningen blev en sed hos Europas högre klasser.

Brudklänningen har genom tiderna varierat i färg och det var först 1840 när drottning Viktoria gifte sig i en vit brudklänning som den vita brudklänningen etablerades som den traditionella bröllopsklänningsfärgen i Europas högre klasser. Bruket av vit bröllopsklänning slog dock igenom i befolkningen som helhet på 1880-talet och efter första världskriget, innan dess sågs det som lyx att bära vit brudklänning då den enbart användes en gång innan den slängdes i väg.

Idag är ivory en av de vanligaste brudklänningsfärgerna men även bröllopsklänningar i ljusa toner med inslag av beige, rosa, blå eller grå anses vara okej att bära på sitt bröllop enligt ”vett och etikettens regler”.

Bröllopsklänningens längd har också varierat under åren. Runt 60-talet var det modernt att bruden hade kort brudklänning och idag hör den längre brudklänningen till det klassiska valet.

Vi på Bröllopsbruket tycker att valet är helt ditt egna. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och vacker!

Vilken stil på brudklänning ska jag välja?

I våra showroom säljer vi brudklänningar i varierande stilar.

Florera bland upp emot 200 brudklänningar vi våra showrooms och välj mellan romantiska brudklänningar täckta av spets, bohemiska bröllopsklänningar, mermaidklänningar som framhäver din midja och höfter, enkla och tidlösa brudklänningar som du kan bära som de är eller komplettera med midjeband eller stora prinsessklänningar för dig som gillar extravaganta bröllopsklänningar. Olika brudklänningsmodeller sitter olika bra på olika kroppsformer. Läs gärna vårt inlägg om ”hur du väljer rätt bröllopsklänning för din figur”.

Fundera även på vilket material du vill att din bröllopsklänning ska ha, olika material faller olika och har olika egenskaper. Ska klänningen vara silkig, matt, spets rakt igenom eller ha 3D blommor på sig? Vilken färgton ska bröllopsklänningen ha? Ska du ha en ärmlös klänning till bröllopet?

Vi har skapat en checklista med punkter att fundera över innan du ska börja leta efter din drömklänning. Se våra blogginlägg nedan för mer inspiration och tips på när du väljer din drömbrudklänning.

Bröllopsinspiration?

Ja, ibland kan det vara svårt att välja. I våra showroom kan du ta hjälp av vår kunniga personal som hjälper dig att fatta ett beslut. Där kan du även prova slöjor och accessoarer ihop med bröllopsklänningarna. Boka tid till något av våra showrooms här. I våra showroom finns både nya och begagnade brudklänningar.

Följ oss gärna på våra sociala medier för mer inspiration och tips inför ditt brudklänningsval!

HUR VÄLJER JAG BRUDKLÄNNING?

Att välja klänning till bröllop är inte alltid helt enkelt och ibland behövs det lite extra hjälp för att man ska känna sig bekväm i sitt val av bröllopsklänning. Här är några steg du kan ta för att göra processen lättare, läs gärna våra ”Good to know” blogginlägg för extra råd och inspiration.

Z

Bröllopsinspiration och research

Gör lite research: Börja med att samla inspiration och idéer om olika brudklänningar. Bläddra igenom bröllopstidningar, kolla på nätet, spara bilder på sociala medier, och skapa en moodboard med dina favoriter. Vi rekommenderar Bröllopsbrukets egna Pinterest moodboard.

Z

Vilken brudstil passar mig?

När du väljer din brudklänning, välj en som representerar din personliga stil. Om du normalt sett inte bär mycket bling eller tyll så är det troligtvis inte vad du kommer att känna dig bekväm i på din bröllopsdag. Våga ändå vara öppen för förslag och testa olika alternativ huvudsaken är du ska känna dig trygg och bekväm i valet av brudklänning.

Z

Vilken brudklänning passar min kroppsform?

Att välja en brudklänning som passar din kroppsform är en viktig del av att hitta den perfekta klänningen. Det finns olika kroppsformer och olika klänningsmodeller som passar olika kroppsformer bäst. En A-Line brudklänning passar dig som till exempel har smala axlar och breda höfter medan en emire passar dig som är bredare nedtill och har en smal eller kort överkropp. Läs mer om vilken brudklänning som passar din kroppstyp på vår blogg, artikeln hittar du längre ner.

Z

När och var gifter jag mig?

Tänk på din bröllopsplats: Vilken typ av bröllopsplats har du valt? En strand, en trädgård eller en kyrka? Tänk på vad som passar in med miljön och stilen på ditt bröllop. Även årstid kan spela roll. Gifter du dig på sommaren kan en enkel brudklänning utan ärm vara att föredra medan du kanske vill ha en brudklänning med lång ärm på vinterhalvåret.

Z

Bröllopsbudget

Din bröllopsbudget kommer att vara en viktig faktor i ditt val av brudklänning. Prata med din partner om hur mycket ni vill spendera på bröllopskläder. Glöm inte att även räkna med eventuella sömnadskostnader.

Några varumärken i våra showroom

sincerity-logo
sincerity-logo