Att veta hur man väljer rätt bröllopsklänning för sin figur kan vara svårt innan man börjat prova brudklänningar. Det kan dock vara bra att veta hur de olika brudklänningsmodellerna av framhäver kvinnokroppen på olika sätt. Här ger vi en guide kring hur du på bästa sätt framhäver det vackraste hos dig med din bröllopsklänning. 

 

Hur väljer man rätt bröllopsklänning?

 

1. Fundera på vilken del av din kropp du tycker är extra smickrande och vill framhäva.

2. Be gärna vänner eller din blivande att ge dig råd om vad du bör framhäva.

3. När du kommit fram till vad du tycker är viktigast att framhäva, läs vidare i guiden här nedan som beskriver de olika brudklänningsmodeller och varianter, så får du en bra bild över vilken modell av bröllopsklänning du ska köpa.

Trumpet

Är midjan den mest smickrande kroppsdelen på dig, är denna klänningssilhuett vacker på dig. För att framhäva formerna, kan man med fördel markera midjan med ett passande bälte.

Ballgown

Päronformad kropp? Då är ballgown en tacksam bröllopsklänning att bära, där du kan lyfta fram din midja och dekolletage på ett smickrande sätt.

Column

Har du en relativt rak figur, kan denna form på bröllopsklänning vara tacksam. Den är inte åtsittande, utan faller vackert längs kroppen, utan att sitta åt någonstans.

Empire

En bröllopsklänning i modellen Empire är en tacksam brudklänning att bära om du är gravid. Skärningen går strax under bysten och framhäver magen på ett vackert sätt.

Bateau

Denna askungen-modell har skärningen runt höften och passar dig med päronformad figur. Vill dra mindre uppmärksamhet till rumpa och lår och istället framhäva midja och höft och armar är denna siluett på bröllopsklänning smickrande för dig.

Mermaid

Kurvor är vackert och vill man framhäva dessa är mermaidklänningen passande. Här lyfter bröllopsklänningen fram många kroppsdelar på samma gång. Snäv midja, åtsittande över stuss och lår skapar en kvinnlig silhuett som framhäver timglasfiguren på bästa sätt.

A-line

En av de vanligaste formerna på en bröllopsklänningen är A-line siluetten. Den markerar midjan på ett diskret sätt och är lös över höft, stuss och lår. En bekväm klänningsform som passar de allra flesta kroppstyper.

Princess

Denna brudklänningsmodell liknar A-linje-formen, men har ofta insydda bystsömmar, som ger en slank linje över byst och midja. Bröllopsklänningar av prinsessmodell har ofta en större kjol som skapar en vacker balans ihop med smala armar, axlar och tydliga nyckelben.