Den 14 augusti 2022 bjöd Bröllopsbruket Västerås in till 1 års jubileum på vackra Slottsgatan i Västerås, ett event som fyllde showroomet med längtansfulla brudar på jakt efter sin drömklänning.

Vi har intervjuat Sara som är butiksägare för Bröllopsbruket i Västerås och såhär svarar hon på våra frågor. 

Kan du berätta om Bröllopsbruket Västerås för de som ännu inte varit där. 

SARA BERÄTTAR: Bröllopsbruket i Västerås hittar ni på Slottsgatan 6 i ett vackert korsvirkeshus. Med ett stenkast från Västerås egna Love lock bridge och med svartån porlandes precis utanför fönstret får man säga Yes to the dress i en av Västerås äldsta byggnader (och troligen den mest fotograferade fasaden).

När man kommer in till oss så möts man av en lokal i romantisk anda där vår strävan är att skapa en miljö som bidrar till en kärleksfull och harmonisk upplevelse medan man provar sig fram bland nästan 180 olika brudklänningar.

 Vilka jobbar hos er?

Här får man träffa Anna, vår sömmerska som har hand om vårt skrädderi, Clara som hjälper blivande brudar under deras provningar och mig, Sara, som driver butiken och oftast är den ni pratar med på mail och i sociala medier.

Anna
Clara
Sara

Vilka brudklänningar har ni hos er utöver ert second hand sortiment? Vad kostar brudklänningarna hos er?

Utöver vårt fantastiska second hand sortiment så hittar man bröllopsklänningar från bland annat Abby Waits, Bianco Evento, Hadassa och Jarice hos oss.

Vi har brudklänningar från 6.000 – 20.000 kronor men snittpriset ligger på cirka 7000 kronor.

Vad är bäst med att jobba i en brudklänningsbutik?

Att vårt jobb handlar om ren glädje! Vi möts av så mycket kärlek i vår vardag att man ibland får nypa sig i armen.

Nu har Bröllopsbruket Västerås funnits i 1 helt år. Hur har året varit? 

Helt overkligt, vi har fått ta del av så många kärlekshistorier och träffat massor av härliga brudar med familjer och vänner! Vi är så tacksamma för alla som besöker oss och alla samarbetspartners i branschen som vi lärt känna under året. Nu ser vi fram emot många år till med Bröllopsbruket Västerås!

Fotograf : @linnkarlefeldt.se

Bröllopsbruket Västerås 5 bästa tips till dig som ska prova brudklänning hos dem för första gången

 

Kom med människor du trivs med och som bidrar med glädje och pepp till din provning! Många kommer även själva vilket går alldeles utmärkt, vi finns här för att hjälpa till!

Var öppen för att prova olika modeller och stilar, ofta får man en helt annan känsla när man har klänningen på sig och inte bara tittar på olika inspirationsbilder.

Boka ditt besök 6-9 månader innan ditt bröllop så du utan stress kan påbörja din provning. Dom flesta hittar sin klänning på första besöket men några behöver komma tillbaka och prova igen och då är det skönt att ha tid på sig.

Tänk högt och berätta vad du gillar/inte gillar medan du provar så hjälper vi dig med att ta fram modeller vi tror kommer passa. Vi kan också vägleda dig i vad som går att ändra om du tex. älskar klänningen men vill ha en lång ärm istället för kort så går det att addera i många fall.

HA ROLIGT och njut av stunden!

Andra har också läst

Bröllopsfotograf i Västerås

Bröllopsfotograf i Västerås

I detta blogginlägg lämnar vi över ordet till en fantastisk duo och tillika bröllopsfotograf i Västerås, Luminae Stories, som är en av våra samarbetspartners. När vi på Bröllopsbruket krokar arm med andra aktörer i bröllopsbranschen är det noga utvalda företag som med...

läs mer
Trendspaning: Bröllopsklänning 2025

Trendspaning: Bröllopsklänning 2025

Är du en av de som ska hitta din bröllopsklänning 2025? Vi är nyligen hemkomna från European Bridal Week i Tyskland där vi har fått äran att smygkika på bröllopsklänningar som släpps år 2025. Dessutom har Spring Bridal 2025 i New York nyss gått av stapeln. I detta...

läs mer
Bröllopsbruket i Umeå: Norrlands Största Bröllopsbutik

Bröllopsbruket i Umeå: Norrlands Största Bröllopsbutik

Bröllopsbruket i Umeå har under mars 2024 flyttat till en ny, större lokal och stoltserar nu som Norrlands största bröllopsbutik! Med fler kvadratmeter och betydligt fler klänningar är Bröllopsbruket i Umeå den självklara destinationer för brudar i norra Sverige. Med...

läs mer
Hitta din drömmiga bröllopsklänning i Göteborg

Hitta din drömmiga bröllopsklänning i Göteborg

Välkommen till Göteborg, en stad där drömmar blir verklighet, speciellt när det gäller att hitta den perfekta bröllopsklänningen för din stora dag. Göteborg, med sin charmiga mix av historisk arkitektur och modern design, erbjuder ett unikt utbud för brudar som letar...

läs mer
Vi stöttar Kvinna till Kvinna

Vi stöttar Kvinna till Kvinna

Internationella kvinnodagen är här och vi på Bröllopsbruket brinner extra mycket för att uppmärksamma organisationer som på olika sätt arbetar med kvinnor och flickors rättigheter. I år har vi valt att donera 20% av alla intäkter i vår webshop under hela helgen 8-10...

läs mer