Meghan Markles fullständiga namn är Rachel Meghan Markle och hon är 36 år gammal. Hon föddes 1981 i Los Angeles och är en amerikansk skådespelare. I november meddelade hon att hon lägger skådespelarkarriären på hyllan för att fokusera på sina plikter som brittisk kunglighet och på välgörenhet.

Meghan har en fin kandidatexamen från prestigefyllda Northwestern University i Chicago där hon studerade teater och internationella relationer. Hon avslutade studierna med ett utbyte på den amerikanska ambassaden i Buenos Aires.

Hon har tidigare varit gift med filmproducenten Trevor Engelson. De gifte sig 2011, men skiljde sig två år senare.

Meghans pappa är vit och mamma är afroamerikan och i en intervju till Elle UK kommenterade hon sin bakgrund såhär:
”Trots att min mixade bakgrund har skapat en gråzon när det kommer till hur jag identifierar mig själv har jag också kommit att omfamna det. Jag är den jag är och det är en stark, självsäker, mixad kvinna.”

I Storbritannien får bara de som föds in i det brittiska kungahuset använda sig av titeln ”prins” eller ”prinsessa” – Megan kommer därför inte bli prinsessa.

Vi på Bröllopsbruket gläds av att Prins Harry valt en stark och självständig kvinna som också blir den första ingifta afroamerikan i det Engelska kungahuset.