Second hand brudklänning från Bröllopsbruket

Handla din second hand bröllopsklänning från någon av Bröllopsbrukets 6 butiker runt om i landet.
Du hittar oss i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Umeå.

Second hand bröllopsklänningar - Vackra begagnande brudklänningar till förmånliga priser

Välj en second hand brudklänning

Bröllopsdagen är en av de mest minnesvärda dagarna i en persons liv. För många blivande brudar är jakten på den perfekta brudklänningen också en av de mest spännande och minnesvärda upplevelserna. I en tid då hållbarhet blir allt viktigare, kan valet av en second hand-brudklänning vara ett klokt och miljövänligt val. På den här sidan listar vi fördelarna med att välja en second hand-brudklänning och även de fördelar som kommer med att sälja din klänning i framtiden.

Hållbarhet inom modebranschen

Men innan vi dyker djupare in i världen av second hand brudklänningar, låt oss prata kort om hållbarhet inom modebranschen. Det är ingen hemlighet att modeindustrin har en betydande inverkan på vår miljö. Produktionen av nya kläder kräver stora mängder resurser, inklusive vatten och energi. Dessutom är det skrämmande att tänka på den höga mängden textilavfall som genereras varje år när kläder kastas bort. Genom att göra ett medvetet val att handla second hand kan vi alla bidra till att minska denna negativa påverkan på vår planet.

Hållbarhet inom klädbranschen är inte bara en trend – det är en nödvändighet. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa en bransch som är mer miljövänlig och rättvis, samtidigt som vi fortsätter att njuta av mode och stil.

Tre fördelar med att välja en second hand-brudklänning

1. Minskad miljöpåverkan: Genom att välja en second hand-brudklänning minskar du efterfrågan på nyproduktion och minskar därmed behovet av att använda nya resurser.

2. Unik stil: Eftersom second hand-brudklänningar ofta är från tidigare års kollektioner kan du få en brudklänning som skiljer sig från de klänningar som annars finns i traditionella bröllopsbutiker. Genom att scouta second hand-marknaden kan du även hitta bröllopsklänningar som aldrig annars hade köpts in hos en vanlig bröllopsbutik.

3. Kostnadsbesparingar: Bröllop kan vara dyra, och en second hand-brudklänning kan vara betydligt mer prisvärd än en ny. Detta ger dig möjlighet att spara pengar eller använda dem på andra bröllopsrelaterade utgifter. Tänk dock på att bara för att det är second hand, så behöver det inte alltid betyda att det är billigare än en ny klänning. Allt handlar om kvalitet, design och skick. I vårt sortiment kan du hitta begagnade bröllopsklänningar som kostar upp emot 20 000 kr, där nypriset en gång var upp emot 30 000 – 40 000 kr.

Boka tid för provning hos Bröllopsbruket här >>>

Second hand bröllopsklänningar - Vackra begagnande brudklänningar till förmånliga priser
Second hand bröllopsklänningar - Vackra begagnande brudklänningar till förmånliga priser

3 fördelar med att sälja din brudklänning i framtiden

Oavsett om du köpt en ny klänning till ditt bröllop eller valt en second hand brudklänning, kan du bidra till hållbarhet genom att sälja den vidare. Här är tre fördelar med vidare försäljning efter bröllopet:

  1. Ekonomisk nytta: Efter bröllopet kan det vara svårt att motivera att spara sin brudklänning, särskilt om du inte har några planer på att använda den igen. Genom att sälja klänningen kan du få tillbaka en del av din initiala investering.

  2. Delning av glädje: Genom att sälja din brudklänning ger du någon annan möjligheten att skapa vackra minnen på sin egen bröllopsdag. Kanske är det just en klänning som din som bruden söker efter men inte hittar i traditionella brudbutiker. Genom att sälja vidare din klänning sprider du även glädjen och kärleken vidare.
  3. Hållbarhet: Genom att sälja din brudklänning hjälper du till att förlänga dess livslängd och minska behovet av nya brudklänningar. Detta främjar hållbarhet inom modeindustrin.

Läs mer om hur det går till att sälja din brudklänning via Bröllopsbruket här >>>

Second hand bröllopsklänningar - Vackra begagnande brudklänningar till förmånliga priser

Begagnade brudklänningar hos Bröllopsbruket

Här ser du några exempel på den nivå av second hand bröllopsklänningar som vi förmedlar via Bröllopsbruket. En vanlig fråga vi får är om vi förmedlar vintageklänningar och det enkla svaret på det är; Nej.

De klänningar som vi tar emot i vårt second hand sortiment är främst moderna klänningar, helst max 3 år gamla. Men beroende på modell och efterfrågan bland blivande brudar kan äldre klänningar än så också finnas i vårt sortiment. Även om du främst hittar second hand i våra butiker, så köper vi även in ett urval av helt nya brudklänningar för att kunna ha någonting för alla vackra kroppsformer och unika stilar.

Elegant Second hand bröllopsklänning
second hand bröllopsklänning bröllopsbruket

Boka provning hos Bröllopsbruket

Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta din drömklänning i någon av våra 6 butiker runt om i landet! Klicka dig vidare till din närmaste stad nedan för att boka provning.