Den 12 augusti slog portarna upp för det nya showroomet i Linköping. Den nya adressen innebär större ytor, fler provrum och ett skrädderi in house. Premiärhelgen blev en succé och nu när butiken varit öppen i nästan 1 månad har vi tagit pulsen på butiksägaren Mia.

Hur var premiären av er nyöppning?

MIA BERÄTTAR: Den blev precis så fantastisk som jag föreställde mig. Det var fullbokat och en hel del folk i rörelse här, men de nya större ytorna gjorde så att atmosfären här inne ändå var lugn och harmonisk. Vi kunde bjuda in andra aktörer inom bröllopsbranschen för att ge ett mervärde åt brudarna och stämningen var alltid glad med ett härligt pirr i luften!

Hur har responsen varit på den nya butiken?

Bara positiv! Alla är imponerade av takhöjden och rymden och alla som kommit för att prova brudklänningar verkar ha trivts väldigt bra i provrummen. Extra roligt är det när brudar kommer in för att besöka Emelie Vinterstrand i skrädderiet. De köpte sin brudklänning i den förra lokalen, och nu får dom se den nya och alla tycker skillnaden är häftig!

Vad tycker du själv? Trivs du?

Oh ja! Jag älskar att vara här! Just nu har jag och skräddaren Emelie fullt upp med att bo in oss och finna oss till rätta. Vi finslipar lite med inredningen, planerar inköp vi ännu inte hunnit med och min fantasi skenar redan iväg hur vi ska få lite mer liv i dessa vita väggar. Men vi tar det lugnt och känner efter ordentligt innan vi gör några större grejer.

Nypremiär av Bröllopsbruket Linköping

Vad är det bästa med det nya stället?

Svårt att välja bara en grej, men för att nämna några – skrädderiet helt klart. Det underlättar enormt för alla som köper bröllopsklänning och för min del är det fantastiskt att få en kollega bredvid sig. En annan sak är möjligheten till en ordentlig fasadskylt och ha butiken i ett läge där vi syns mycket mer. Industrigatan är livad och det passar oss jättebra! Det sista absolut bästa är att ha tre ordentliga provrum. Det minskar stressen både för oss som jobbar och för brudarna som provar!

Vad har Bröllopsbruket i Linköping för framtidsplaner?

Oj det är många grejer som händer i framtiden! I oktober är vi med på Världens Bröllopsmässa i Norrköping och att stå på mässa är alltid lika roligt! Sen kommer det komma flera mindre events som vi har i butiken tillsammans med andra aktörer. Till exempel att man får möjligheten att prata underkläder med ett proffs, eller träffa en make-up artist och bli lite uppiffad innan sin provning – såklart med fina erbjudanden.

Internt jobbar vi för fullt med att förbättra vårt hållbarhetsarbete genom att ställa högre krav på leverantörer av nya bröllopsklänningar, jobba ännu bättre med second hand brudklänningar där vi i större mån kan satsa på att reparera/göra om klänningar. En annan stor grej vi jobbar med nu är att förbättra vårat utbud av plussize brudklänningar. Allt fokus ligger där vad gäller sortimentet av brudklänningar.

Vi är extremt taggade på framtiden och vi ser många nya möjligheter att utvecklas tack vare den nya större butiken! Bröllopsbruket Linköping är redo att ta över Östergötland!

Bröllopsklänning
Bröllopsklänning
Butiksevent i Bröllopsbruket Linköping

Fotograf : Elin Jörgensen

IG: @fotograf_elinjorgensen

Andra har också läst

Att planera bröllop när man har små barn

Att planera bröllop när man har små barn

Att planera bröllop är en spännande och minnesvärd tid för alla inblandade. Men när barn är en del av ekvationen kan det också innebära en extra utmaning. Att ha små barn när du planerar ditt bröllop kan såklart vara underbart men och krävande på samma gång. För att...

läs mer