Vinterbröllop har en förtrollande atmosfär som är svår att överträffa. Den gnistrande snön, de sprakande ljusen och den frostiga luften skapar en romantisk bakgrund som är perfekt för att säga ”ja” till varandra. Om du planerar ett vinterbröllop finns det flera fantastiska teman att välja mellan, inklusive julbröllop och nyårsbröllop.

Julbröllop

Ett julbröllop är inte bara en möjlighet att dela din kärlek med nära och kära, det ger också en unik atmosfär som är svår att replikera under resten av året. Julen är känd för sin magiska atmosfär med gnistrande ljus, glittrande dekorationer och ett allmänt sinne av glädje. Att säga ”ja” under denna tid på året ger en extra dos av romantik till din speciella dag.

Julbröllop behöver inte mycket extra dekoration. Många platser är redan vackert dekorerade för säsongen med granar, mistel och juleljus. Det sparar inte bara tid och pengar, utan minskar också miljöpåverkan.

Nyårsbröllop

Fira er kärlek när det gamla året går över i det nya med ett nyårsbröllop. Att säga ”ja” till varandra på nyårsafton är verkligen något alldeles extra. Ett nyårsbröllop ger er möjlighet att fira kärleken och er framtid tillsammans samtidigt som ni välkomnar det nya året med stil. Ett nyårsbröllop är elegant och glamouröst med mycket glittrande guld och silver. Avsluta kvällen med en spektakulär fyrverkerishow och ett midnattskalas för att välkomna det nya året som ett gift par.

Tips för er som vill gifta er men inte är lika sugna på att planera ett stort bröllop: På många platser runt om i landet erbjuds Drop In-bröllop under nyårsafton. Att hitta brudklänning i sista minuten för det är inga problem hos oss på Bröllopsbruket. Från oss får du nämligen med dig din brudklänning hem samma dag! Dock kan du få vara beredd på att sömnadsjusteringar är svåra att hinna med, men det finns ofta kreativa nöd-lösningar på det.

Boka provning hos Bröllopsbruket här.

Magiskt nyårsbröllop.

Winter Wonderland bröllop

Om du längtar efter en riktig sagobröllopsupplevelse är ett Winter Wonderland-bröllop ett utmärkt tema. Tänk dig en ispalatsinredd festlokal, en gnistrande tiara och en brudklänning som ser ut som om den är tagen från en Disney-film. Ljuslyktor, svanar och frostiga blommor kan användas för att förstärka den magiska känslan. Tips på perfekt lokal för ett bröllop i Winter Wonderland-tema är utan tvekan Icehotel i Jukkasjärvi.

Fjällbröllop

För de äventyrliga paren som älskar vintersport är ett bröllop i fjällen perfekt. Växla mellan skidåkning och bröllopsceremonin på en vacker fjälltopp. Efteråt kan du och dina gäster njuta av en varm choklad vid brasan och hylla er kärlek i en idyllisk fjällstuga. Eller så kan du skippa skidåkningen och bara fokusera på den idyllisk fjällstugan och låta bröllopet kretsa kring mysfaktorn.

Tips på bröllopsklädsel för vinterbröllop

Vinterbröllop är ofta magiska tillställningar med snötäckta landskap och en gnistrande atmosfär. Men att klä sig för ett kallt vinterbröllop kan vara en utmaning. Du vill se elegant och sofistikerad ut samtidigt som du håller dig varm och bekväm i kylan. Här delar vi med oss av några användbara tips för att se fantastisk ut under ett vinterbröllop utan att frysa.

1. Välj rätt material

När du väljer din klänning eller kostym är det viktigt att tänka på materialet. Ull, sammet och tyger med foder är utmärkta val för vinterbröllop eftersom de hjälper till att hålla värmen. För dig som blivande brud kan dessa material vara svårt att hitta i själva brudklänningen, men att addera en faux pälsjacka blir både varm och elegant. Till brudgummen är det däremot lättare att hitta en kostym i ull, som kan kombineras med med en tjockare skjorta och en värmande scarf.

Se vårt utbud av värmande bröllopsjackor för vinterbröllop här.

2. Långärmade alternativ

Istället för kortärmade klänningar eller skjortor, överväg att bära något med lång ärm. Det ger extra täckning och värme, särskilt om du planerar att vara utomhus under ceremonin eller ta bilder i det kalla vädret.

3. Lager är nyckeln

Att bära flera lager kläder är ett smart sätt att hålla sig varm utan att offra stilen. För brudar kan en värmande underklänning vara en bra idé. Eller varför inte ull-underställ? Många brudklänningar har flera lager kjol vilket gör att ett underställ, gärna i ljus nyans, inte syns igenom. Män kan överväga att bära en väst under sin kostym för extra isolering.

4. Tänk på skor

De flesta vinterbröllop hålls inomhus, men om du behöver vara utomhus för någon del av evenemanget, tänk på dina skor. Investera i varma, bekväma skor med en ordentlig sula för att hålla dina fötter varma och förhindra att du halkar på is eller snö.

5. Addera accessoarer

Tillbehör som halsdukar, handskar och mössor är inte bara praktiska utan också stilfulla tillskott till din outfit. En vacker kashmirhalsduk eller en mössa med pälsdetaljer kan göra en stor skillnad när det gäller att hålla dig varm – och snygg.

Vinterbröllop kostym

Planeringen av ett bröllop är alltid en spännande resa, och vinterbröllop har sina egna unika utmaningar och fördelar. Men med kärlek och engagemang kan ni skapa en dag som kommer att värma era hjärtan och minnen för livet. För er som har beslutat att säga ”ja” mitt i vinterns magi, vill vi skicka varma och hjärtliga lyckönskningar!