Bröllopsdagen är en av de mest minnesvärda dagarna i en persons liv och bröllopsplanering kan vara en utmanande uppgift. Att planera en bröllopsdag är en process som kräver tid, energi och engagemang för att säkerställa att varje detalj är perfekt. Denna artikel kommer att ge dig en grundläggande guide för att planera en fantastisk bröllopsdag.

1. Bestäm en budget

Det första steget i bröllopsplaneringen är att sätta en budget. Detta hjälper er att förstå vad ni har råd med och vad som är realistiskt att inkludera i bröllopsarrangemanget. Tänk på att det finns olika faktorer som kan påverka bröllopsbudgeten, inklusive antalet gäster (vilket ni bör tänka på redan i början), platsen och typen av bröllop. När ni har kommit fram till en ungefärlig budget kan ni börja planera de olika aspekterna av bröllopsdagen.

2. Välj en plats och datum

När ni har bestämt er budget är det dags att välja en plats och datum för bröllopet. Fundera på om ni vill ha ceremonin utomhus eller inomhus, samt vilken säsong på året ni vill gifta er på. Vill ni gifta er under de populära sommarmånaderna kan det vara bra att vara ute i extra god tid i bröllopsplaneringen, då många festlokaler kan vara uppbokade ett par år i förväg. En stor fördel med att gifta sig mer “off-season” är att ni kan välja och vraka bland lokaler lite lättare. När ni väl spikat datum och plats är det bra att skicka iväg ett “Save the Date”-kort till era gäster. Detta kan med fördel göras 9-12 månader innan bröllopet.

3. Hitta bröllopsklänning och annan bröllopsklädsel

Att välja klädsel till bröllopet är för många en av de mer spännande delarna i bröllopsplaneringen och något som vi på Bröllopsbruket har glädjen att ofta få vara en del av. Som blivande brud, börja med att bestämma om du vill ha en traditionell eller modern klänning, och vilken stil som tilltalar dig mest. Tänk på vilken färg du vill ha på din klänning, om du vill ha helvit eller med en hint av champagne eller pastellrosa. Känn också efter vilka detaljer du faller mest för, som spets, pärlor, broderi, ett långt släp, långa ärmar eller liknande. Det bästa sättet att veta vilken typ av klänning som tilltalar dig mest är att prova, prova, prova!

Hos oss på Bröllopsbruket kan du boka kostnadsfri provning i någon av våra butiker runt om i landet.

Bröllopsbruket Stockholm

Bröllopsbruket Göteborg

Bröllopsbruket Malmö

Bröllopsbruket Västerås

Bröllopsbruket Linköping

Bröllopsbruket Umeå

Hitta din bröllopsklänning hos Bröllopsbruket - Sveriges största hållbara bröllopskedja.

4. Anlita en bröllopsfotograf

Att välja en fotograf är en annan viktig aspekt av bröllopsplaneringen och något som vi på Bröllopsbruket personligen inte tycker att du ska snåla in på. Det här är en investering för hela livet! Välj en professionell fotograf som kan ta fantastiska bilder som ni kan se tillbaka på under många år framöver. Ta en noggrann titt på olika fotografens hemsidor och Instagram för att hitta den bröllopsfotograf som har den rätta stilen för just er! Precis som när det gäller festlokaler så är professionella fotografer något som också bokas upp snabbt under sommarmånaderna, så se till att vara ute i god tid även här.

5. Planera mat och dryck

Fundera på vilken typ av mat ni vill ha och om ni vill ha en buffé eller bordsservering. Kom också ihåg att välja en meny som passar er budget och inkluderar alternativ för eventuella allergier eller kostbehov men framförallt – en meny som speglar er som brudpar! När det gäller dryck så tillåter vissa bröllopslokaler att ni tar med egen dryck medan ni hos andra lokaler måste förhålla er till deras serveringspolicyer.

Sammanfattning av stegen i bröllopsplaneringen

Sammanfattningsvis kan vi säga att det bästa är att först sätta en tydlig bröllopsbudget, för att sedan börja planera de största posterna innan ni börjar fokusera på detaljerna.

Vi på Bröllopsbruket önskar er en härlig bröllopsplanering!