Att planera bröllop är en spännande och minnesvärd tid för alla inblandade. Men när barn är en del av ekvationen kan det också innebära en extra utmaning. Att ha små barn när du planerar ditt bröllop kan såklart vara underbart men och krävande på samma gång. För att göra processen så smidig som möjligt är det viktigt att överväga hur barnen kommer att vara involverade under planeringsprocessen och själva bröllopsdagen.

Att inkludera barn i bröllopsplaneringen skapar minnen för livet och göra dagen ännu mer speciell. Men det är också viktigt att komma ihåg att små barn kan bli rastlösa under långa planeringsmöten eller bröllopsaktiviteter.

En barnvakt kan vara till stor hjälp under bröllopsplaneringen genom att ta hand om barnen under möten, provningar och andra aktiviteter. Detta för att ni ska känna att ni får ta tillvara på den speciella tiden som bröllopsplanering faktiskt innebär. I våra butiken är barn givetvis välkomna under provningstillfället, men vi ser också att den blivande bruden ofta upplever en stress och blir inte lika närvarande i sina egna känslor. Så ett tips från oss är att lämna de allra minsta barnen hemma – för din egen skull.

Barn på bröllop

På själva bröllopsdagen är såklart barnen en viktig del av kärleksfirandet, men det kan vara skönt att inte själv behöva tänka på att de är underhållna, trygga och mätta. Överlåt istället det till någon annan, till exempel era egna föräldrar, syskon eller andra släktingar. Då ges ni möjlighet att koppla av och fokusera på varandra utan att behöva oroa sig för barnens välbefinnande.

Men som vi alla vet har inte alla den möjligheten och genom att lämna över ansvar till utvalda bröllopsgäster, innebär det en press och lägre närvaro för dem istället. Då kan man istället anlita barnpassning, som kan vara med på bröllopsdagen så att du har barnen nära men låter det yttersta ansvaret ligga på någon annan.

Genom att ha en plan för barnens deltagande och välja att ta hjälp av en barnvakt kan du minska stressen och maximera glädjen under hela bröllopsupplevelsen. De flesta omkring er kommer vilja hjälpa till, så var inte rädda för att fråga!