Ibland inträffar livets lyckliga stunder på samma gång. Att stå som blivande brud och vara gravid samtidigt är inte helt ovanligt. Här tipsar vi på Bröllopsbruket om vad du som blivande mamma och maka bör tänka på vid val av bröllopsklänning inför ditt stundande bröllop som gravid.

 

Siluetten

Se din vackra gravidmage som ett smycke och hitta en bröllopsklänning som framhäver den på bästa sätt. En klänning där skärningen sitter under bysten är både bekvämt och vackert. På Bröllopsbruket har vi många s.k. empire-skurna bröllopsklänningar som passar den gravida bruden.

 

Flexibiliteten

Materialet kan variera i oändlighet på bröllopsklänningar. Att hitta ett stretchigt material i brudklänningen är både komfortabelt och smidigt då man sällan vet hur kroppen kommer förändras.
Snörning i ryggen på bröllopsklänningen är också smidigt när man är gravid då du kan justera storleken utefter din kropp och hur långt du kommit i graviditeten.

 

Ha is i (gravid)magen

Försök att vänta in i det sista med att hitta din bröllopsklänning. På så vis har du hunnit lära känna din kropp och vet hur mycket den påverkats av graviditeten. På Bröllopsbruket får du med dig bröllopsklänningen direkt och ev. sömnadsjusteringar tar endast en vecka hos vår sömmerska.

 

Pris brudklänning

Osäkerheten kring hur kroppen kommer förändras under graviditeten gör att man kanske varken vill eller vågar spendera en förmögenhet på en bröllopsklänning. Att köpa en second hand brudklänning är ett bra val då prislappen är lägre, utan att behöva göra avkall på mode och design.

 

Amning i bröllopsklänning

Är du ammande under bröllopet är det viktigt att hitta en bröllopsklänning som är enkel att ta av och på, på överdelen. En amnings-BH vill man sällan vara utan, inte ens på sin bröllopsdag. Försök därför hitta en bröllopsklänning, där man kan ha BH utan att den syns.

Foton från Popsugar och Pinterest