Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema.

”Han frågade om jag ville dela en pizza”

HUR TRÄFFADES NI?
Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium.
Men första gången vi verkligen pratade och fick upp ögonen för varandra var när vi var 14 år och jag skulle fråga efter Fredriks telefonnummer till en kompis.
Men för att få hans nummer ville han ha mitt. Eftersom jag ville hjälpa min kompis så fick han mitt nummer. Dock ringde Fredrik mig och inte min vän kvällen därpå och frågade om jag ville dela på en pizza.
Det var första gången vi träffades på riktigt. Men vi blev inte tillsammans med varandra förrän 4 år senare.

”Vi fick avboka karusellen i sista sekund”

MILJÖ & TEMA
TITTA BERÄTTAR | Jag och Fredrik har bott i Berlin i 5 år och vi ville gärna att vårt bröllop skulle efterlikna Berlins open-air klubbar. 
Vi funderade på att ha bröllopet i Stockholm men det fanns inga bra ställen som gick med på våra grandiosa planer och då kom idéen att gifta oss där vi kom ifrån – Vaggeryd – på Sjöbogården. 
Ett perfekt ställe med mycket utrymme, en stor scen vid sjökanten och så vi fick dessutom dekorera stället som vi ville. Vi planerade faktiskt också att ta in en karusell för gästerna. 
Men med tiden så ändrades planerna från Berlin Open air till ett lite mer romantiskt tivolitema med massa blommor, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och massa, massa godis. Jag tror att planerna ändrades i takt med budget, tid, väder. Vi fick till exempel avboka karusellen i sista sekund eftersom det skulle ösregna på bröllopsdagen. 

”En borgerlig vigsel gav oss mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start”

VIGSELN
TITTI BERÄTTAR | Vi valde att ha en borglig vigsel. Vi har båda varit väldigt överens om detta och det gav oss lite mer frihet att sätta stämningen på bröllopet redan vid start – FEST, vilket var en av de viktigaste punkterna. Ingångsmusiken var en viktig ingrediens för detta. Fredrik gick in till Sam and Daves “Hold on, I’m coming” och jag valde Alica KeysGirl on fire”. Sen gick vi ut tillsammans till Feed Me ”Love is all I got”  . 
Det blev en succé!! Folk va enormt taggade fastän regnet öste ner utanför regnskyddet. 
BRÖLLOPSKLÄDSEL
TITTI BERÄTTAR | För Fredrik gick det väldigt fort och smärtfritt. Men för mig, vart det lite stressigt. Jag hade dragit ut på det och tänkte det löser sig – Jag SYR en klänning. När det var 4 veckor kvar så blev det eld i baken på mig. Jag hade inte sytt något och jag visste inte ens hur jag ville ha klänningen – mer än att inte ha någon spets eller pärlor.
Sedan tipsade min kompis mig och Bröllopsbruket. 2.5 vecka innan bröllopet ringde jag Bröllopsbruket som hade semester och jag hade bara ren TUR att de skulle till butiken för ett litet ärende och att de var villiga att låta mig komma och prova.
När jag väl var där var jag lite orolig över att jag inte skulle hitta något som passade mig storleks- eller stilmässigt. Jag hittade en klänning som jag ÄLSKADE kjolen men inte toppen och den var dessutom för liten! Fem minuter senare stod jag med en för liten klänning och var på väg till Bröllopsbrukets skräddare. 4 dagar senare stod jag där med min drömklänning – med MIN design.
Än idag kan jag inte förstå hur jag lyckades få min drömklänning på 2,5 vecka INNAN mitt bröllop. En sak är säker, om inte Bröllopsbruket hade varit så otroligt snälla och hjälpsamma när de öppnade dörrarna för mig under deras semester så hade jag fått vara nöjd med en vit klänning från någon fast-fashion kedja.

”Vi har båda DJ:at i våra unga dar och ville göra en Wedding Drop istället för Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi vår första beat tillsammans i en dj-battle”

BÄSTA HÖJDPUNKTERNA FRÅN DAGEN
1. När vi sa JA till varandra
2. När våra vänner överraskade oss med en cover rap på MOP ”Ante up”. De hade skrivit låttexten själva och rappade över beaten. Vi tappade hakan när de började rappa!
3. Jag och Fredrik har båda dj:at lite i våra unga dar och vi ville göra en ”Weddig Drop” istället för en Wedding Dance. På bröllopsdagen släppte vi  vår första beat tillsammans i vad som kan liknas med en dj-battle och dansade med familj och vänner till musiken vi spelade. 
HÅLLBARHET
Förutom att gå på second hand / återbrukspåret vad gäller bröllopsklänningen så lånade vi mycket grejer från olika föreningar och vänner och det vi har köpt försöker vi sälja vidare i diverse bröllopsgrupper till andra brudpar som ska gifta sig nästa år.
TITTI & FREDRIKS TIPS TILL BLIVANDE BRUDPAR
Ingenting är omöjligt! Det går att få ett drömbröllop, man måste bara vara väldigt kreativ och väldigt öppen för att vara flexibel.
Blocket, facebook grupper och vänner som har gift sig har ALLTID någon dekoration de vill bli av med som man själv kan använda till sitt eget bröllop. Ett bröllop behöver inte kosta hundra tusentals kronor och man behöver inte köpa allt nytt. Du sparar även pengar och hjälper miljön med att köpa second hand dekorationer, som dessutom är så gott som nytt eftersom de bara används en gång.

 

SE FILMEN FRÅN BRÖLLOPET HÄR

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Li & Erik

Weddingstory: Li & Erik

"Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss"År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Jenny & Per

Weddingstory: Jenny & Per

I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!Hur träffades ni? Vi träffades för...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel