”Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss”

År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag var det heller för Li och Erik, som hade planerat sitt bröllop i en liten bergsby i Italien. Deras historia visar att det till trots går att få en riktig fin bröllopsdag med fantastiska minnen. Med rätt inställning och lite tur med vädret fick de ändå varandra, vilket ju är det allra viktigaste!

HUR TRÄFFADES NI?
Vi träffades för första gången på sensommaren 2012 på en brygga vid Storsjön,  Östersund och nu åtta år senare bor vi i Bromma, nordväst om Stockholm. Erik har italiensk påbrå, och de senaste somrarna har vi spenderat i en liten bergsby i Ligurien, vid namn Perinaldo. 
Perinaldo ligger en timmes bilresa från Nice, Frankrike. På väg till Milano. Man svänger av vid en stad som heter Ventimiglia, fortsätter sedan några kilometer till Vallecrosia. Där kör man upp i bergen, och efter tjugo minuter på slingriga bergsvägar kommer man fram. Perinaldo har anor från medeltiden, och det bor knappt 700 människor i kommunen. 

”Men sedan kom Covid-19…”

FÖRLOVNING & ÄNDRADE BRÖLLOPSPLANER
LI BERÄTTAR | Förra året friade Erik i Perinaldo. På ett litet torg med utsikt över bergen. Det var självklart att vi skulle gifta oss där. Som en fin inramning. Vi bjöd in ett sextiotal gäster, vilket även innebar att vi bokade samtliga rum på byns två små butikshotell. Resten skulle inkvarteras i olika lägenheter som vi hyrde av lokalinvånarna.   
Men sedan kom Covid-19. Vi försökte hålla hoppet uppe in i det sista. Vi ville verkligen inte boka av. Men till slut insåg vi att vi inte hade något val. Det var så sorgligt. Vi pratade mycket om varför vi gifte oss under den tiden. Vi funderade på om vi skulle boka om. Kan man gifta sig utan att ha en fest, eller tillställning? Och skulle någon ens vilja komma på bröllop under ett år som 2020?  
Till slut bestämde vi oss för att gifta oss ändå. Vi ville inte vänta ett år till. Vi ville inte låta en pandemi tvinga oss att sätta våra liv på paus i ett helt år. Och vore det inte symboliskt på något sätt, att gifta sig under ett år som detta?
VIGSEL & BRÖLLOPSKLÄDER
Li kommer från Halmstad. Närmare bestämt några mil norr om Halmstad, från en plats som heter Steninge. Vackert beläget vid havet. Där skulle de gifta sig. Nere vid havet. Med närmaste familjen.
I och med att de skulle ha varit i ett stekhett Italien, tänkte Li ha en bröllopsklänning utan för mycket tyg. I övrigt en enkel, stilren, modell. Så hon blev överlycklig när hon hittade bröllopsklänningen på Bröllopsbruket. Och ännu lyckligare när Halmstad visade sig från sin bästa sida.
Bröllopsklänningen är designad av Caroline Ateliér och är ett tidigare butiks-sample som såldes second hand på Bröllopsbruket i Stockholm.
Halsband- Efva Attling
Armband-  .U.its you
Ringarna – E Olenfalk guldatelje
Skor-  Vagabond
Erik skulle egentligen ha en linnekostym. Men det blev en mörkblå, från Oscar Jacobsson istället. Till det, en vit skräddarsydd skjorta, och skor från Loake.
Allting var perfekt. Det var den första riktigt varma dagen på året. 27 grader varmt, med en lätt bris. Det var underbart väder. Kunde vi inte komma till Italien, fick Italien komma till oss.
Vi stod nere på stranden, vid Steninge kustreservat tillsammans med vår familj. Hela dagen var en höjdpunkt. Från början till slut.
LIS OCH ERIKS TIPS TILL BRUDPAR SOM TVINGAS TÄNKAS OM PÅ GRUND AV COVID-19
1. Fundera ut vad som är viktigaste för er.
2. Säg till alla att sluta fråga vad vi tänker -ni vet inte men ni kommer informera när ni vet 
3. Låt er landa i ert beslut  
Ett mindre bröllop är väldigt intimt och du hinner med att prata med alla och verkligen umgås. Det viktigaste av allt är ändå kärleken och vad är större än kärlek till sina familjer?

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Titti & Fredrik

Weddingstory: Titti & Fredrik

Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema."Han frågade om jag ville dela en pizza"HUR TRÄFFADES NI? Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium. Men första...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Jenny & Per

Weddingstory: Jenny & Per

I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!Hur träffades ni? Vi träffades för...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel