Hur träffades ni?
JESSICA BERÄTTAR | Vi träffades tack vare min bror, (som också var en av Thommys marsalker.)
När jag och min bror var på ett uteställe en vinterkväll 2010 råkade vi träffa på ett gäng av min brors jobbarkompisar, och däribland var Thommy. Vi hann inte prata någon längre stund den kvällen men det väcktes tydligen ändå något där, sen tog det inte lång tid innan vi var ett par.

”Jag är ett Pinterest-fan och älskar DIY”

Miljö & Tema
Vi var rörande överens redan från början om att vi ville ha ett lantligt bröllop och att det skulle vara i en lada. Det skulle vara avslappnat, rustikt men ändå ett storslaget bröllop.
Så vi kollade på ett par olika lokaler och föll tillslut för den magiska gamla ladan ”Långås Loge” som ligger i Falkenberg.
Vi ville få en lättsam stämningen vid borden och ville att maten skulle bli en naturlig snackis, förrätten serverades därför som tapas i picknickkorgar tillsammans med en IPA bryggd av en vän till oss och middagen var en vegetarisk buffé, inte för att vi är vegetarianer utan för att vi ville att man skulle reflektera mer över maten än man kanske vanligtvis gör. Och det blev precis som vi tänkte oss!
Jag är för övrigt en riktig pinterest-fantast och älskar DIY, så naturligt blev det ganska mycket inslag av detaljer. Jag hade ju sparat inspirationsbilder sen flera år tillbaka!
Shotar, skyltar, godisbar, polaroidkamera – där fanns det mesta!
Vi släpade till och med dit en del av våra egna möbler för att bygga upp en whiskey-hörna, den blev för övrigt riktigt uppskattad, dels i pauserna vid middagen men också för de som ville ta en paus från dansgolvet senare på kvällen.
Även våra glittriga dans-tofflor som var tänkt till tjejerna som ville slänga av sig klackarna användes flitigt av både tjejer och killar!
Vickningen som avslut blev något så simpelt som ostmacka med oboy, men oj, snacka om underskattat. Ibland är det enkla det roligaste och bästa!

”En vän spelade Håkan Hellströms Valborg i engelsk version, så otroligt vackert”

Vigseln
JESSICA BERÄTTAR | Vigseln skulle kännas personlig och lättsam trots att vi valde att vara i kyrkan. Prästen vi hade var jättebra och lät oss verkligen forma vigseln som vi ville ha den.
Alla gäster fick en goodiebag när de kom till kyrkan innehållande lite gott, vigselhäfte, såpbubblor och näsdukar. Tanken här var att få till ett roligt första intryck och sätta nivån på bröllopet lite från början.
Ingångsordningen fick vi pusslat ihop själva eftersom Thommy gärna ville gå in tillsammans med sin mamma. Så Thommy och hans mamma gick först, följd av sina marskalker, därefter ringde klockorna och tärnorna skred sen in till ” a thousand years” som spelades på trumpet av en av våra närmsta vänner. Därefter kom jag tillsammans med min pappa. Det kändes som ett fint ögonblick att få dela med våra föräldrar och närmsta vänner.
Musik var en viktig del och utöver bröllopspsalmerna så hade vi en vän som spelade Håkan Hellströms ”Valborg” i en engelsk version, så otroligt vackert och hela vigseln avslutades med allsång i vår standardlåt, Stad i ljus. Det var mäktigt! 
Utanför kyrkan blev det sen picknick med tårtkalas på filtar vilket också var jätte uppskattat, vår vigsel var ganska tidigt och lite tårta och kaffe vid kl 15 kunde inte bli mer rätt. Det gjorde också att alla barn som inte skulle vara med på festen senare ändå fick vara med på lite kalas.
Bröllopsklädsel
JESSICA BERÄTTAR | Thommy velade länge mellan en grå eller blå kostym men valet föll tillslut på en blå kostym från Tiger of Sweden tillsammans med en slips i burgundy.
Manschettknapparna fick han i morgongåva vilket är väldigt personligt eftersom han har samma symboler tatuerade på armarna.  
Jag hade redan från början ögonen på Bröllopsbruket och ville verkligen dit.
Men så besökte jag ett annat ställe först och rycktes med i en rabatt-deal som man bara fick om man bestämde sig där och då. Men jag fick aldrig den där wow-känslan när klänningen äntligen var klar, och jag var faktiskt ganska besviken över det. Om det är någonting jag verkligen alltid har drömt om inför bröllopet så var det ju den där magiska klänningen som man skulle få bära och hur vacker man skulle känna sig.
Men jag gjorde inte det och den kändes verkligen inte magisk på det sättet jag hade drömt om.
Så jag bokade en tid hos Bröllopsbruket, och valde att åka dit själv för att jag skulle få känna efter helt själv denna gången. Och jag provade ett par först, och fick ungefär samma känsla som min första klänning, dom var ju absolut fina, men ja, inte mer än så.
Men så fick jag på mig den här, och fick tårar i ögonen och rysningar över hela kroppen.
Den kändes äntligen helt magisk!

”Han vänder sig om, börjar gråta och håller sen på att svimma”

Bästa höjdpunkterna från dagen
JESSICA BERÄTTAR | First look utan tvekan, känslorna när jag började närma mig och se Thommy stå med ryggen vänd och bara vänta på hans reaktion är oförglömligt. När han sen vänder sig om, börjar gråta och sen håller på att svimma är ju också väldigt minnesvärt.
Andra hållbara inslag under bröllopet
Vi båda är ju stora loppis-älskare och under året gick vi på mängder av loppisar och fyndade allt från porslin och bestick till mattor och sockertänger. Till bordsdekorationerna använde vi oss av gamla böcker som vi har hemma, bordsnumren gjorde vi av gamla ramar och blomsterdekoren var gamla kaffekoppar fyllda med bl.a. det vi hittade i naturen utanför logen.
Bästa tipsen till blivande brudpar
Vi rekommenderar starkt en videograf om man har möjlighet till det, även om foton är fantastiska så fångar filmen känslorna på ett helt annat sätt. Det kommer vara ett underbart sätt att återuppleva dagen på i år framöver.
Vår bröllopsfilm kan man även se här
Videograf: Lina Nylander
Fokusera på det som är viktigt för er, ta hjälp av nära och kära, men glöm inte bort vems dag det är.
Många säger det, men First look och Golden hour är verkligen speciella ögonblick.

Fotograf: Josefin Gebbie –  Photo by Ada Josefin

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Li & Erik

Weddingstory: Li & Erik

"Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss"År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag...

läs mer
Weddingstory: Titti & Fredrik

Weddingstory: Titti & Fredrik

Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema."Han frågade om jag ville dela en pizza"HUR TRÄFFADES NI? Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium. Men första...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Jenny & Per

Weddingstory: Jenny & Per

I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!Hur träffades ni? Vi träffades för...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel