I vimlet bland folkdräkter och folkmusik träffades Jenny och Per. Inte visste de då, att de några år senare skulle gifta sig i liknande miljö, på sin alldeles egna gård dessutom. Följ med på Jenny och Pers fantastiska Hälsingebröllop!

Hur träffades ni?
Vi träffades för fem år sedan på Delsbostämman, en spelmansstämma i Delsbo. Vi träffades mitt i folkvimlet bland vackra folkdräkter och musik.  Per är uppvuxen i Delsbo och Delsbostämman är ett självklart årligt evenemang, med mycket musik och vänner. Det har kommit att bli en riktig folkfest och hemvändarhelg för alla som bor eller är uppvuxen i Delsbo. Jenny, som är uppvuxen i Nyköping, hade aldrig varit i Hälsingland innan utan följde med en kompis till hennes föräldrahem i Delsbo. Just denna helg var Delsbostämman ett självklart evenemang att besöka. 
Miljö & Tema
Temat var självklart redan från den dag vi bestämde oss för att gifta oss. Ett klassiskt lantbröllop på vår egen gård! För 1,5 år sedan köpte vi nämligen vårt drömboende, Hofra, en Hälsingegård med fantastisk festloge. Så att hålla bröllopsfest och mottagning hemma var självklart. I och med att vi bor i Delsbo och Hälsingland så var det även givet att folkdräkter och folkmusik skulle få ta en stor plats och uppmuntras bland gästerna. Ett riktigt Hälsingebröllop.
På festlogen var det uppdukat med långbord och bänkar och dekorerat med vimplar och ljusslingor. Allt i ljusa toner och naturmaterial. För att få den rätta känslan och fånga upp den historiska miljön har vi gjort mycket själva av gammalt virke och loppisfynd.
I år har vi även öppnat upp ett Bed & Breakfast på gården och börjat hyra ut festlogen till fester. Så att fler kan få möjligheten att uppleva den fantastiska miljön.  
Vigseln
 I och med att Pers släkt har djupa rötter i Delsbo kändes det viktigt att hålla vigseln i Delsbo Kyrka. Vi valde dock präst själva, då vi har en vän som är präst. 

”Vad Per skulle ha på sig var självklart. Delsbodräkten såklart.”

Bröllopsklädsel
Vad Per skulle ha på sig kändes självklart från början, Delsbodräkten så klart. Den vackra folkdräkten från vår by som det finns en stor tradition kring.  
Jenny var det dock inte lika självklart för, även om hon har en Delsbodräkt med så var hon inte helt säker på att det var det rätta.
I och med att jag inte är från Delsbo från början kändes det viktigt för mig att göra något eget. Så kände jag att det inte behövde vara något nytt utan det kändes fint att kunna ge nytt liv till ett plagg istället. Och jag älskar ju vintage så då tänkte jag “varför inte”. Jag började leta runt efter annonser och olika butiker som säljer second hand och vintage, och då hittade jag Bröllopsbruket och kände att det lät ju perfekt. 
Så jag tog med min bästa kompis och tärna och åkte till Stockholm. 
Jag provade flera modeller, men så provade jag KLÄNNINGEN och den satt verkligen perfekt. Det kändes på en gång att det var rätt. Jag slappnade av och den kändes verkligen som mig. Fast den egentligen inte var i exakt den modell som jag hade fantiserat om från början, men när den satt på så kändes det verkligen rätt. 
Efter några småjusteringar hos en sömmerska satt den som en smäck. 
Blommorna och buketten var även viktig för mig, jag ville verkligen ha pioner. Min och min farmors favoritblomma. I olika rosa toner som övergår i rött och möter det röda i Pers Delsbodräkt. 

Foto: Madeleine Lindh/Cochise Fotografi och Karin Ernryd

Fler Wedding Stories

Weddingstory: Li & Erik

Weddingstory: Li & Erik

"Kunde vi inte komma till Italien, så fick Italien komma till oss"År 2020 visade sig bli ett riktigt turbulent år för alla brudpar som planerat sin stora dag till detta år. Pandemin har verkligen vänt upp och ner på hela bröllopsplaneringen för många. Inget undantag...

läs mer
Weddingstory: Titti & Fredrik

Weddingstory: Titti & Fredrik

Drömbröllopet som startade sin tankebana med Berlins open-air miljö, men som slutade med romantiskt tivoli-tema."Han frågade om jag ville dela en pizza"HUR TRÄFFADES NI? Vi båda kommer från samma ort, Vaggeryd och har gått på samma dagis till gymnasium. Men första...

läs mer
Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Gift vid första ögonkastet från SVT hos Bröllopsbruket

Elina från ”Gift vid första ögonkastet” hittade drömklänningen hos Bröllopsbruket… …men hittade hon drömprinsen?  I den populära serien ”Gift vid första ögonkastet” som nu visas på SVT, får vi följa Elinas resa – från stunden på Bröllopsbruket i Stockholm, fram till...

läs mer
Weddingstory: Josephine & Joakim

Weddingstory: Josephine & Joakim

Den 25e maj 2019 när naturen stoltserar med sin vårskrud förevigade Josephine och Joakim sina löften i Rosenhanska magasniet. Det lantligt bohemiska bröllopet präglades av vackra och enkla inslag.Hur träffades ni? JOSEPHINE BERÄTTAR | Jag och min man Joakim träffades...

läs mer
Weddingstory: Sara & Daniel

Weddingstory: Sara & Daniel

Den 4 maj knöt Sara och Daniel banden på Stora Holms säteri, ett renoverat häststall strax utanför Göteborg. Läs om deras romantiskt lantliga bröllop med inspiration från Toscana.

läs mer
Madeleine gifte sig med en främmande man

Madeleine gifte sig med en främmande man

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet...

läs mer
Från vårt showroom till den stora dagen!

Från vårt showroom till den stora dagen!

En vinterdag i januari besökte Josefin vårt showroom i Göteborg. Hon är en av alla de brudar som hade bestämt sig för att göra ett hållbart val och köpa en second hand bröllopsklänning. Efter att ha florerat bland alla vackra bröllopsklänningar och provat ett par,...

läs mer

Tips från vår e-handel