Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Den frågan ställde vi till Madeleine Krånghed, som i dagarna skickat in och ska sälja sin fina bröllopsklänning hos Bröllopsbruket. Bröllopsklänningen kommer från märket Bianco Evento och har synts i TV-rutan under programmet ”Gift vid första ögonkastet” som visats på SVT.

Madeleines svar på frågan är:
– Absolut! Men det är såklart mycket som måste stämma. Gemensamma intressen tror jag är en viktig del, vilket också lyfts upp som en aspekt av experterna i programmet. Men kärnan i relationen tror jag dock är kommunikationen. Är man orolig eller funderar över någonting så är det bättre att prata om det än att man själv grubblar. Jag vet att jag ofta kan göra antaganden och bli irriterad för onödiga saker, men så fort jag lärde mig att bara fråga rakt ut så har många missförstånd förhindrats, berättar Madeleine.

Programidén bygger på att experter matchar ihop två singlar utifrån personernas intressen, personlighetsdrag och utseendepreferenser. Därefter träffar man sin match vid altaret och ska sedan spendera fyra veckor tillsammans för att sedan avgöra om man vill fortsätta vara gift med sin nyblivna make/maka.

– Jag hade gett upp hoppet om att hitta drömmannen och när min lillasyster berättade att hon anmält mig, hade jag inget att förlora. Är man singel och har chansen att träffa sin perfekta match så är det ju svårt att tacka nej! Jag hoppades verkligen på att jag skulle hitta en man att dela mitt liv med, berättar Madeleine.

Känslan att träffa sin blivande man i kyrkan första gången är sällan något som Bröllopsbrukets blivande brudar ställs inför och Madeleine beskriver hela upplevelsen som en surrealistisk dröm.

– När man tittar tillbaka på denna period, känns det mer som en dröm. Jag hade ett filmteam som bevakade mig under sex veckor och jag skulle leva ihop med en man jag aldrig tidigare träffat. Det var en märklig situation, säger Madeleine.

Hur gick det sen då?
Ni som sett programmet vet att det tyvärr inte blev något fortsatt äktenskap för Madeleines del.
När hon, efter flertalet misslyckade Tinder-dejter, nästintill tappat hoppet om kärleken, bestämde hon sig för att gå på en sista dejt. 25 minuter sen och utan förväntningar, möter Madeleine upp sin dejt som visar sig vara raka motsatsen till vad hon på pappret och enligt experterna bör dejta, men som nu är hennes livspartner.

– Promenad-dejten blev fantastisk och det blev både ett och två varv runt sjön, säger Madeleine. Jag önskar alla som ska gifta sig, ett stort lycka till och jag hoppas också på att bli gift (snart igen!)

Madeleines bröllopsklänning är i storlek 44 och kostar 5995:- hos Bröllopsbruket

Foto: Aftonbladet