Den 25 augusti är det dags för den internationella secondhand dagen. Det är en dag till för att inspirera, informera och sprida budskap om att handla och sälja mer second hand, detta för att minska överkonsumtion och bidra till ett mer hållbart samhälle. 
Att handla second hand har blivit allt mer vanligt de senaste åren men ändå behöver vi ibland påminnas om varför vi bör fortsätta att handla och sälja i andra hand. Då är det bra med dagar som den internationella second hand dagen som kan påminna och putta oss i rätt riktning.
Hållbarhet är idag ett stort och trendigt samtalsämne och en viktig del i vårt samhälles utveckling ändå är det inte alla som vet om de flertal positiva aspekter med att köpa och sälja second hand därför är det bra att det finns dagar som påminner om varför vi återvinner, återanvänder och fortsätter kämpa mot en hållbar livsstil.

5 bra aspekter för varför du ska handla second hand
  • Miljö – -minskar produktion och och sparar därför på resurser och minskar utsläpp.
  • Kvalitet – Kläder som är köpta i andra hand har oftast ett starkare tyg som håller längre.
  • Trend – Det är trendigt att handla second hand, dessutom kan man hitta riktiga fynd och unika produkter.
  • Ekonomiskt – Det är snällt för plånboken att handla begagnat.
  • Nöje – För många har det blivt som en sport att handla och fynda på second hand.

 

Hos Bröllopsbruket hittar du både nya och begagnade bröllopsklänningar och accessoarer. Välj bland flera olika modeller. Alla klänningar är noggrant undersökta och tvättade.
Fördelen med att välja en begagnad bröllopsklänning förutom att du bidrar till en förbättrad miljö är att du får en fantastisk och unik klänning som tidigare varit en del av någon annans stora dröm och säkerligen har en fantastisk historia bakom sig. Dessutom är det en ekonomisk vinst.
Under 25-26 augusti ger vi 10% på våra begagnade bröllopsklänningar och accessoarer. Boka din tid för provning i någon av våra butiker här.

 

Sitter du på en brudklänning som du skulle vilja sälja till oss så finner du säljformuläret här.

 

bröllopsbruketbrud
Foto MICHAELA ZABEL